Največji doseg ima najdi.si

Znani so rezultati merjenja obiskanosti spletnih strani. Raziskava je potekala od 2. do 29. aprila, opravilo jo je raziskovalno podjetje Aragon. Na lestvici ni večjih sprememb.
Največji doseg ima najdi.si

Merjenje obiskanosti spletnih strani.

Na prvem mestu je tako pričakovano slovenski spletni iskalnik najdi.si. V merjenem obdobju je bil doseg strani 696.673. To pomeni, da je imel najdi.si v aprilu skoraj 700 tisoč različnih uporabnikov. To je kar 39,4 odstotkov slovenske populacije od 10 do 75 let. Skupaj je imel najdi.si slabih 48 milijonov prikazov. Zanimiv je tudi podatek, da najdi.si obiskuje kar 66,4% rednih uporabnikov interneta.

Na drugem mestu je spletna stran naše največje komercialne televizije, bolje rečeno njihova informativna stran 24ur.com. Njihov doseg je 602.787 ljudi, kar je okoli 29% populacije od 10 do 75 let. 24ur.com ima nekoliko več prikazov kot najdi.si, in sicer nad 60 milijonov. Rednih uporabnikov interneta, ki brskajo po tem mediju je okoli 50%.  Razlog za precejšnje število obiskovalcev gre pripisati tudi resničnostnemu šovu Big Brother, do katerega je bilo mogoče dostopati preko omenjene strani.

Na tretjem mestu je prav tako novičarski portal, siol.net. Aprila so zabeležili 419.905 različnih uporabnikov, imajo več kot pol manj prikazov od 24ur.com.

Na četrtem mestu je še en multimedijsko novičarski portal. Strani rtvslo.si je v aprilu obiskalo 364.833 različnih ljudi, oziroma 19 odstotkov populacije, ki ima od 10 d0 75 let. Ta domena je glede na prejšnje merjenje dosegla največji skok.

Presenetljivo dobro se drži spletni portal bolha.com. Imeli so 327.310 različnih obiskovalcev in čez 36 milijonov ogledov.

Na prvih treh mestih tako v primerjavi z jesenskim merjenjem ni sprememb, iz četrtega na peto mesto je nazadovala bolha, iz petega na šesto pa avto.net, obe je prehitela stran RTV.

Meri se le obiskanost spletnih strani v slovenskem jeziku, podjetij, ki sodelujejo v raziskavi.

Uvrstitev ostalih slovenskih strani si lahko ogledate na straneh slovenske oglaševalske  zbornice.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje