Najem zunanjih sodelavcev se lahko obrestuje

Podjetniki se ob ustanovitvi podjetja velikokrat soočijo s prezaposlenostjo, saj morajo obenem skrbeti za več različnih področij poslovanja. V kolikor zaposlitev novega delavca ne pride v poštev, je najem zunanjih sodelavcev lahko odlična rešitev za podjetje.
Video: Od podjetnika od poslovnega stratega

Video: Od podjetnika od poslovnega stratega (Vir slike: Freeimages.com)

Laura Lee Sparks, ustanoviteljica podjetja Legal Marketing Maven, je že pred ustanovitvijo podjetja dobro vedela, da sama najverjetneje ne bo kos nekaterim podjetniškim nalogam, saj ji je primanjkovalo tako znanja kot izkušenj.

Ker je v prvih nekaj mesecih po ustanovitvi podjetja pričakovala nizke prihodke, je vedela, da zaposlitev delavcev ne pride v poštev in odločila se je, da poskusi z najemom izkušenih zunanjih izvajalcev, strokovnjakov na svojem področju. S pravim pristopom je poskrbela, da je njeno podjetje že kmalu pričelo uživati visok dobiček.

Veliko podjetnikov je zares talentiranih, a prepogosto menijo, da lahko v svojem podjetju vse delo opravijo sami,” meni Sparksova. To pa lahko predstavlja velik problem, saj jim posledično primanjkuje časa za pomembnejše opravke, kot so na primer prodaja in iskanje novih možnosti za zaslužek. Veliko jih tudi meni, da je najem zunanjih sodelavcev namenjen predvsem velikim podjetjem, zato na to možnost pravzaprav nikoli ne pomislijo. Ker si zaposlitve delavcev ne morejo privoščiti, se vrtijo v začaranem krogu in si tako uničujejo možnosti za večjo produktivnost in posledično tudi za rast podjetja.

Če razmišljate o najemu zunanjih sodelavcev, vam svetujemo, da pri izbiri upoštevate nekaj nasvetov. Zavedati se morate, da vas lahko izbira napačnih partnerjev drago stane, še posebej v primeru, da so neprofesionalni in neizkušeni. 

Zahtevajte reference: Ko se odločate za zunanjega izvajalca, ga poprosite za reference njegovih prejšnjih delodajalcev, pa tudi za vpogled v izdelke oziroma storitve, ki jih je izvajalec razvil. Šele nato se odločite, ali ga boste zares najeli za delo. 

Prepričajte se o opremljenosti: Preden najamete delavca, se prepričajte tudi, da ima v lasti vso potrebno opremo za delo. V nasprotnem primeru boste vi tisti, ki bo moral odšteti denar za nakup vsega potrebnega, kar vam bo prineslo dodatne, nepotrebne stroške. 

Ne podpisujte dolgoročnih pogodb: Velikokrat se zgodi, da zunanji sodelavec, ki ste ga izbrali, želi z vami podpisati enoletno ali dvoletno pogodbo. Svetujemo vam, da ne podpisujete dolgoročnih pogodb z nekom, ki vam še ni dokazal uspeha pri manjših projektih. 

Od začetka bodite potrpežljivi: Če želite, da vaše novo sodelovanje deluje, boste na začetku morali izkazati kar nekaj potrpežljivosti. Ne razburjajte se zaradi nekaj nepomembnih napak in nesporazumov. Vedno traja nekaj časa, da s sodelavci vzpostavite odnos, ki je korekten in profesionalen.

Vir: Entrepreneur.com in Small Biz Bee

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje