Najeti pisarno ali delati od doma?

Slej ko prej se mora vsak podjetnik soočiti z neizogibnim vprašanjem: ali naj najame pisarniške prostore ali naj nadaljuje z delom od doma? Gre za pomembno odločitev, ki ima lahko odločilno vlogo pri tem, ali bo podjetje uspelo ali ne.
Najeti pisarno ali delati od doma?

Najeti pisarno ali delati od doma? (Vir slike: Freeimages.com)

Obstaja veliko razlogov, zaradi katerih bi podjetnik lahko delo še naprej opravljal od doma, prav tako pa so tu tudi številni razlogi, ki govorijo v prid delu iz najetih pisarniških prostorov. Prav zato je potrebno dobro premisliti in sprejeti pravo odločitev.

Najprej se je dobro vprašati, ali vam kot podjetniku delo od doma sploh ustreza. Imate dovolj miru in zasebnosti, da lahko nemoteno opravljate vse potrebne zadolžitve? Ali pa vas pri tem motijo otroci in drugi družinski člani, ki nenehno vstopajo v vaš delovni prostor? In še: ste dovolj samoiniciativni in motivirani, da se boste doma pripravili k resnemu delu?

Nadalje je potrebno premisliti o panogi, v kateri poslujete. Če opravljate takšne vrste delo, ki od vas zahteva veliko osebnega kontakta in sestankov s strankami, obstaja velika verjetnost, da boste z delom od doma prihranili manj, kolikor bi lahko zaslužili. Stranke bodo namreč dobile občutek, da se s tovrstnim poslom ne ukvarjate dovolj resno in vas kasneje morda ne bodo več poiskale. Najverjetneje pa tudi vam ne bo ugajalo, da vas stranke obiskujejo na domu in pri tem motijo življenje preostalih članov vaše družine. V primeru, da vaše delo ne zahteva osebnega kontakta s strankami, pa je delo na domu lahko odlična rešitev.

Iščete ugoden najem pisarne v Ljubljani?

Ko ste razmislili o vsem naštetem, se vprašajte še, ali je sedaj sploh pravi trenutek, da se preselite iz domačih prostorov v najemniške. Če se za to odločite prehitro, tvegate, da bi preveč obremenili svoje finance. Pomembno je namreč, da se za tovrsten korak odločite šele tedaj, ko so vaši prihodki zadostni, da bodo pokrili vse stroške najema – do tedaj pa lahko delo opravljate kar iz domačega naslanjača.

Toda zavedati se morate, da bo širitev vašega podjetja od vas zahtevala, da se preselite v večje prostore. Še posebej v primeru, ko boste primorani zaposliti enega ali več novih sodelavcev, ali pa v primeru, da se bodo povečale vaše potrebe po shranjevanju izdelkov, ki jih bodisi prodajate preko spleta ali pa proizvajate sami.

Nenehno načrtovanje je zato ključno za uspešno poslovanje. Kot podjetnik morate biti vedno pripravljeni na večje spremembe in se jim znati prilagoditi – to pa velja tudi za področje najema poslovnih prostorov.

Vir: Woman in Leadership

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje