Najeti pisarno ali delati od doma?

Slej ko prej se mora vsak podjetnik soočiti z neizogibnim vprašanjem: ali naj najame pisarniške prostore ali naj nadaljuje z delom od doma? Gre za pomembno odločitev, ki ima lahko odločilno vlogo pri tem, ali bo podjetje uspelo ali ne.
Najeti pisarno ali delati od doma?

Najeti pisarno ali delati od doma? (Vir slike: Freeimages.com)

Obstaja veliko razlogov, zaradi katerih bi podjetnik lahko delo še naprej opravljal od doma, prav tako pa so tu tudi številni razlogi, ki govorijo v prid delu iz najetih pisarniških prostorov. Prav zato je potrebno dobro premisliti in sprejeti pravo odločitev.

Najprej se je dobro vprašati, ali vam kot podjetniku delo od doma sploh ustreza. Imate dovolj miru in zasebnosti, da lahko nemoteno opravljate vse potrebne zadolžitve? Ali pa vas pri tem motijo otroci in drugi družinski člani, ki nenehno vstopajo v vaš delovni prostor? In še: ste dovolj samoiniciativni in motivirani, da se boste doma pripravili k resnemu delu?

Nadalje je potrebno premisliti o panogi, v kateri poslujete. Če opravljate takšne vrste delo, ki od vas zahteva veliko osebnega kontakta in sestankov s strankami, obstaja velika verjetnost, da boste z delom od doma prihranili manj, kolikor bi lahko zaslužili. Stranke bodo namreč dobile občutek, da se s tovrstnim poslom ne ukvarjate dovolj resno in vas kasneje morda ne bodo več poiskale. Najverjetneje pa tudi vam ne bo ugajalo, da vas stranke obiskujejo na domu in pri tem motijo življenje preostalih članov vaše družine. V primeru, da vaše delo ne zahteva osebnega kontakta s strankami, pa je delo na domu lahko odlična rešitev.

Iščete ugoden najem pisarne v Ljubljani?

Ko ste razmislili o vsem naštetem, se vprašajte še, ali je sedaj sploh pravi trenutek, da se preselite iz domačih prostorov v najemniške. Če se za to odločite prehitro, tvegate, da bi preveč obremenili svoje finance. Pomembno je namreč, da se za tovrsten korak odločite šele tedaj, ko so vaši prihodki zadostni, da bodo pokrili vse stroške najema – do tedaj pa lahko delo opravljate kar iz domačega naslanjača.

Toda zavedati se morate, da bo širitev vašega podjetja od vas zahtevala, da se preselite v večje prostore. Še posebej v primeru, ko boste primorani zaposliti enega ali več novih sodelavcev, ali pa v primeru, da se bodo povečale vaše potrebe po shranjevanju izdelkov, ki jih bodisi prodajate preko spleta ali pa proizvajate sami.

Nenehno načrtovanje je zato ključno za uspešno poslovanje. Kot podjetnik morate biti vedno pripravljeni na večje spremembe in se jim znati prilagoditi – to pa velja tudi za področje najema poslovnih prostorov.

Vir: Woman in Leadership

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje