Najeti pisarno ali delati od doma?

Marsikateri podjetnik je svojo podjetniško pot začel kar doma, mnogi pa to še načrtujejo. Kaj pa vi? Ste morda pred pomembno odločitvijo o tem, kje boste začeli? Predstavljamo vam nekaj idej, ki vam bodo pomagale pri odločitvi: delati od doma ali raje najeti pisarno.
Skrivnost Snoop Dogg-ovega trženja

Skrivnost Snoop Dogg-ovega trženja (slika: sxc.hu)

Ustvariti domačo pisarno ni velik problem; vse, kar potrebujete, je soba ali kotiček in pisalna miza. Podjetniki ste iznajdljivi ljudje in pisarno si lahko postavite skoraj kjerkoli – v kleti, na podstrešju, v garaži, tudi vrtna lopa lahko pride prav (v kolikor je vodotesna).

Potrebujete več prostora?

Če ste se razširili in potrebujete več prostora, je to odlično! V tem primeru kar vzemite v najem dovolj veliko pisarno za vašo ekipo.

Vendar problem nastane, kadar potrebujete veliko prostora že za sam začetek, če ste na primer oblikovalec pohištva. V takem primeru za izdelavo prototipa vseeno potrebujete prostor, kjer lahko v izdelek strmite in izboljšujete obliko.

Najbolje bo, da si na začetku pomagate z domišljijo in programsko opremo (če je to sploh mogoče). Ob tem imejte v mislih, da boste kmalu morali vašo domačo pisarno preseliti v večji prostor.

Ali res potrebujete večji prostor?

Največkrat se podjetniki odločijo najeti prostore oz. pisarne, ker potrebujejo več prostora. Vse lepo in prav, vendar se morate najprej vprašati, ali imate dovolj prihodkov, da si lahko privoščite plačevati najemnino, dodatne stole, mize, računalniško opremo in ostalo pisarniško opremo?

Razmislite, ali bi bili pripravljeni deliti pisarno še s kakšnim drugim podjetjem? To je odličen način, da pridete do večje pisarne z nižjimi stroški. Ugoden način najema delovnega mesta v pisarni z vsemi storitvami za poslovanje podjetja je tudi storitev MP delovno mesto.

Stranke in družina

Kljub temu, da delate od doma, lahko družinsko življenje popolnoma ločite od podjetništva. Na vas je, da se odločite, do kakšne mere boste to dvoje prepletali.

V kolikor vas skrbi, kaj si bodo stranke mislile o tem, da vas obiščejo na domu, jih vprašajte!

Ko se odločate o tem, ali bi delali od doma ali ne, morate razmisliti o veliko stvareh. Poleg zgoraj omenjenih tudi o tem, ali vas bodo motili otroci, je vaš ali sosedov pes preglasen, ali raje delate v domačem okolju ali obdani z drugi podjetniki itd.

Vir: Smallbizbee.com.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje