Najeti pisarno ali delati od doma?

Marsikateri podjetnik je svojo podjetniško pot začel kar doma, mnogi pa to še načrtujejo. Kaj pa vi? Ste morda pred pomembno odločitvijo o tem, kje boste začeli? Predstavljamo vam nekaj idej, ki vam bodo pomagale pri odločitvi: delati od doma ali raje najeti pisarno.
Skrivnost Snoop Dogg-ovega trženja

Skrivnost Snoop Dogg-ovega trženja (slika: sxc.hu)

Ustvariti domačo pisarno ni velik problem; vse, kar potrebujete, je soba ali kotiček in pisalna miza. Podjetniki ste iznajdljivi ljudje in pisarno si lahko postavite skoraj kjerkoli – v kleti, na podstrešju, v garaži, tudi vrtna lopa lahko pride prav (v kolikor je vodotesna).

Potrebujete več prostora?

Če ste se razširili in potrebujete več prostora, je to odlično! V tem primeru kar vzemite v najem dovolj veliko pisarno za vašo ekipo.

Vendar problem nastane, kadar potrebujete veliko prostora že za sam začetek, če ste na primer oblikovalec pohištva. V takem primeru za izdelavo prototipa vseeno potrebujete prostor, kjer lahko v izdelek strmite in izboljšujete obliko.

Najbolje bo, da si na začetku pomagate z domišljijo in programsko opremo (če je to sploh mogoče). Ob tem imejte v mislih, da boste kmalu morali vašo domačo pisarno preseliti v večji prostor.

Ali res potrebujete večji prostor?

Največkrat se podjetniki odločijo najeti prostore oz. pisarne, ker potrebujejo več prostora. Vse lepo in prav, vendar se morate najprej vprašati, ali imate dovolj prihodkov, da si lahko privoščite plačevati najemnino, dodatne stole, mize, računalniško opremo in ostalo pisarniško opremo?

Razmislite, ali bi bili pripravljeni deliti pisarno še s kakšnim drugim podjetjem? To je odličen način, da pridete do večje pisarne z nižjimi stroški. Ugoden način najema delovnega mesta v pisarni z vsemi storitvami za poslovanje podjetja je tudi storitev MP delovno mesto.

Stranke in družina

Kljub temu, da delate od doma, lahko družinsko življenje popolnoma ločite od podjetništva. Na vas je, da se odločite, do kakšne mere boste to dvoje prepletali.

V kolikor vas skrbi, kaj si bodo stranke mislile o tem, da vas obiščejo na domu, jih vprašajte!

Ko se odločate o tem, ali bi delali od doma ali ne, morate razmisliti o veliko stvareh. Poleg zgoraj omenjenih tudi o tem, ali vas bodo motili otroci, je vaš ali sosedov pes preglasen, ali raje delate v domačem okolju ali obdani z drugi podjetniki itd.

Vir: Smallbizbee.com.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje