Najkrajša pot med iskalci in ponudniki storitev

Avtor — 26.06.2014
Vzniknil je nov spletni portal HitraDela.si, ki usklajuje in posreduje povpraševanje in ponudbo storitev. Izvajalci storitev, ki so lahko pravne ali fizične osebe, na portalu oddajo svoje ponudbe, iskalci storitev pa jih lahko iz registra ponudnikov kontaktirajo ali pa oddajo povpraševanje.
Najkrajša pot med iskalci in ponudniki storitev

Nov portal HitraDela.si (vir: HitraDela.si)

Če uporabnik ustvari povpraševanje, se to preko SMS sporočil in elektronske pošte posreduje ponudnikom določene storitve. Ponudnik storitve v roku treh ur prejme elektronsko pošto, če je zakupil še SMS obveščanje, pa v trenutku objave povpraševanja prejme kontakt iskalca storitve. Portal na ta način brez vmesnega posrednika poveže tistega, ki storitev išče, in tistega, ki jo ponuja. Po končani storitvi povpraševalci ocenijo ponudnika, zato je prek portala možen tudi vpogled v kakovost storitev.

Oddaja povpraševanje je brezplačna, edini opcijski strošek ponudnika je zakup SMS sporočil.

Igor Alfirević, eden izmed soustanoviteljev portala: »Portal omogoča oglaševanje pravnim kakor tudi fizičnim osebam. Seveda se ob tem postavlja tudi vprašanje opravljanja in oglaševanja dela na črno. Temu se trenutno žal še ne moremo popolniti izogniti, zato tu pričakujemo, da bo država aktivno izvajala nadzor, bodo pa vsi oglasi preverljivi preko imena in priimka ter telefonske številke. Nova zakonodaja namreč omogoča inšpektorjem tudi tako imenovane navidezne nakupe.«

HitraDela.si si sicer želi postati največji slovenski portal povpraševanj in izvajalcev, predvsem želijo privabiti podjetja, obrtnike, kakor tudi fizične osebe, ki si želijo povečati svoje prejemke preko osebnega dopolnilnega dela, avtorske ali podjemne pogodbe. S portalom želijo vzpostaviti stičišče izvajalcev in povpraševanja, pri čemer se iskalci izognejo posrednikom in nepravičnemu dodeljevanju del, izvajalci pa imajo neposreden stik z naročnikom in ne rabijo javno razkrivati svojih ponudb.


Oznake: , , , ,