Najprimernejše poslovne ideje za 2011

Na letošnje leto lahko podjetniki gledate kot na leto novih priložnosti in nič več kot na krizno obdobje. Glede na to, da so razmere na trgu dela še vedno precej nepredvidljive, je zdaj odličen čas za samostojno pot. Predstavljamo vam trende in poslovne priložnosti za leto 2011.
Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg

Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg.(Vir slike: sxc.hu)

Industrija

Računalništvo in komunikacije

V letošnjem letu se bo še naprej nadaljeval trend inovativnih idej na področju računalništva in komunikacij. Razvoj pametnih telefonov in aplikacij zanje se bo nadaljeval skozi celotno leto.

Zelena energija

Zelena energija je letošnji trend, zaradi česar tudi večja podjetja potrebujejo partnerje ali podizvajalce za pomoč pri prehodu na zeleno.

Proizvodnja

V proizvodnem sektorju pričakujejo izboljšanje položaja, kar omogoča podjetnikom priložnost za vstop v industrijo, ki se je počasi začela pobirati.

Transport

V vsakdanjem življenju je čas vedno bolj cenjena dobrina, zato je to primeren čas za razvoj podjetij, ki se ukvarjajo s transportom in omogočijo ljudem čim bolj ekonomičen in inovativen način transporta.

Zdravstvo

Ljudje smo se začeli zavedati, kako pomembno je zdravje, kar predstavlja priložnost za vse podjetnike, ki se ukvarjajo z zdravo prehrano, zdravim načinom življenja, wellnessom itd. Na področju zdravega življenja se lahko podjetniki ukvarjajo z najrazličnejšimi stvarmi, od raziskav in razvoja zdravil ter prehranskih dodatkov do prodajanja knjig ali izdelkov, namenjenih relaksaciji.

Poslovne ideje

  • Razvoj in prodaja mobilnih aplikacij
  • Stojnica. Imate žilico za prodajo in uživate v svežem zraku? Postavite si stojnico na tržnici. V Ljubljani nakupovanje na tržnici postaja pravi trend – zakaj ne bi izkoristili priložnosti?
  • eBay / Amazon in podobne spletne nakupovalne strani. Najnovejše raziskave so pokazale, da ima eBay 120.000 registriranih podjetij, ki prodajajo njihove izdelke preko drugih spletnih strani ali osebno.
  • Olimpijske igre in najrazličnejši možni posli, povezani z njimi – naslednje olimpijske igre se bodo odvijale v Veliki Britaniji naslednje leto.
  • Obnova doma. Ljudje se bodo preseljevali in prodajali, oddajali ali obnavljali svoje domove – presodite sami, česa bo v letošnjem letu največ. V vsakem primeru pa bodo vsi našteti potrebovali nekoga z znanjem in dobro ter predvsem ekonomično ponudbo.

Vir: Startups.co.uk, 22.12.2010.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje