Najprimernejše poslovne ideje za 2011

Na letošnje leto lahko podjetniki gledate kot na leto novih priložnosti in nič več kot na krizno obdobje. Glede na to, da so razmere na trgu dela še vedno precej nepredvidljive, je zdaj odličen čas za samostojno pot. Predstavljamo vam trende in poslovne priložnosti za leto 2011.
Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg

Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg.(Vir slike: sxc.hu)

Industrija

Računalništvo in komunikacije

V letošnjem letu se bo še naprej nadaljeval trend inovativnih idej na področju računalništva in komunikacij. Razvoj pametnih telefonov in aplikacij zanje se bo nadaljeval skozi celotno leto.

Zelena energija

Zelena energija je letošnji trend, zaradi česar tudi večja podjetja potrebujejo partnerje ali podizvajalce za pomoč pri prehodu na zeleno.

Proizvodnja

V proizvodnem sektorju pričakujejo izboljšanje položaja, kar omogoča podjetnikom priložnost za vstop v industrijo, ki se je počasi začela pobirati.

Transport

V vsakdanjem življenju je čas vedno bolj cenjena dobrina, zato je to primeren čas za razvoj podjetij, ki se ukvarjajo s transportom in omogočijo ljudem čim bolj ekonomičen in inovativen način transporta.

Zdravstvo

Ljudje smo se začeli zavedati, kako pomembno je zdravje, kar predstavlja priložnost za vse podjetnike, ki se ukvarjajo z zdravo prehrano, zdravim načinom življenja, wellnessom itd. Na področju zdravega življenja se lahko podjetniki ukvarjajo z najrazličnejšimi stvarmi, od raziskav in razvoja zdravil ter prehranskih dodatkov do prodajanja knjig ali izdelkov, namenjenih relaksaciji.

Poslovne ideje

  • Razvoj in prodaja mobilnih aplikacij
  • Stojnica. Imate žilico za prodajo in uživate v svežem zraku? Postavite si stojnico na tržnici. V Ljubljani nakupovanje na tržnici postaja pravi trend – zakaj ne bi izkoristili priložnosti?
  • eBay / Amazon in podobne spletne nakupovalne strani. Najnovejše raziskave so pokazale, da ima eBay 120.000 registriranih podjetij, ki prodajajo njihove izdelke preko drugih spletnih strani ali osebno.
  • Olimpijske igre in najrazličnejši možni posli, povezani z njimi – naslednje olimpijske igre se bodo odvijale v Veliki Britaniji naslednje leto.
  • Obnova doma. Ljudje se bodo preseljevali in prodajali, oddajali ali obnavljali svoje domove – presodite sami, česa bo v letošnjem letu največ. V vsakem primeru pa bodo vsi našteti potrebovali nekoga z znanjem in dobro ter predvsem ekonomično ponudbo.

Vir: Startups.co.uk, 22.12.2010.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje