Najprimernejše poslovne ideje za 2011

Na letošnje leto lahko podjetniki gledate kot na leto novih priložnosti in nič več kot na krizno obdobje. Glede na to, da so razmere na trgu dela še vedno precej nepredvidljive, je zdaj odličen čas za samostojno pot. Predstavljamo vam trende in poslovne priložnosti za leto 2011.
Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg

Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg.(Vir slike: sxc.hu)

Industrija

Računalništvo in komunikacije

V letošnjem letu se bo še naprej nadaljeval trend inovativnih idej na področju računalništva in komunikacij. Razvoj pametnih telefonov in aplikacij zanje se bo nadaljeval skozi celotno leto.

Zelena energija

Zelena energija je letošnji trend, zaradi česar tudi večja podjetja potrebujejo partnerje ali podizvajalce za pomoč pri prehodu na zeleno.

Proizvodnja

V proizvodnem sektorju pričakujejo izboljšanje položaja, kar omogoča podjetnikom priložnost za vstop v industrijo, ki se je počasi začela pobirati.

Transport

V vsakdanjem življenju je čas vedno bolj cenjena dobrina, zato je to primeren čas za razvoj podjetij, ki se ukvarjajo s transportom in omogočijo ljudem čim bolj ekonomičen in inovativen način transporta.

Zdravstvo

Ljudje smo se začeli zavedati, kako pomembno je zdravje, kar predstavlja priložnost za vse podjetnike, ki se ukvarjajo z zdravo prehrano, zdravim načinom življenja, wellnessom itd. Na področju zdravega življenja se lahko podjetniki ukvarjajo z najrazličnejšimi stvarmi, od raziskav in razvoja zdravil ter prehranskih dodatkov do prodajanja knjig ali izdelkov, namenjenih relaksaciji.

Poslovne ideje

  • Razvoj in prodaja mobilnih aplikacij
  • Stojnica. Imate žilico za prodajo in uživate v svežem zraku? Postavite si stojnico na tržnici. V Ljubljani nakupovanje na tržnici postaja pravi trend – zakaj ne bi izkoristili priložnosti?
  • eBay / Amazon in podobne spletne nakupovalne strani. Najnovejše raziskave so pokazale, da ima eBay 120.000 registriranih podjetij, ki prodajajo njihove izdelke preko drugih spletnih strani ali osebno.
  • Olimpijske igre in najrazličnejši možni posli, povezani z njimi – naslednje olimpijske igre se bodo odvijale v Veliki Britaniji naslednje leto.
  • Obnova doma. Ljudje se bodo preseljevali in prodajali, oddajali ali obnavljali svoje domove – presodite sami, česa bo v letošnjem letu največ. V vsakem primeru pa bodo vsi našteti potrebovali nekoga z znanjem in dobro ter predvsem ekonomično ponudbo.

Vir: Startups.co.uk, 22.12.2010.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje