Največ neporavnanih obveznosti v gradbeništvu in trgovini

Agencija RS za javnopravne evidence in storitve (v nadaljevanju Ajpes) je lanskega decembra zabeležila 6.102 pravnih oseb z dospelimi neporavnanimi obveznostmi, kar je 16 odstotkov več kot decembra 2009.
Največ neporavnanih obveznosti v gradbeništvu in trgovini

Znesek neporavnanih obveznosti pravnih oseb se iz leta v leto povečuje (slika: sxc.hu).

Največ neporavnanih obveznosti v decembru je Ajpes zabeležil v dejavnosti gradbeništva, ki so znašale kar 21,6 odstotka. Število pravnih oseb z dospelimi neporavnanimi obveznostmi pa se je v letu dni povečalo za 2,4 odstotka.

Dejavnost trgovina ter vzdrževanje in popravila motornih vozil ne zaostaja za gradbeništvom, saj so na agenciji do decembra zabeležili kar 1.330 pravnih oseb z dospelimi neporavnanimi obveznostmi. V zadnjem letu se je namreč število pravnih oseb z dospelimi neporavnanimi obveznostmi v dejavnosti trgovina ter vzdrževanje in popravila motornih vozil povečalo za 22,8 odstotka.

Povečuje se tudi povprečni dnevni znesek neporavnanih obveznosti, ki je decembra 2010 znašal 16 odstotkov več kot decembra 2009. Znesek omenjenih obveznosti je bil najvišji v gradbeništvu in je predstavljal 29,4 odstotka vseh dnevnih neporavnanih obveznosti.

 

Vir: Ajpes.si

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje