Največje družbe v svetovnem merilu

Fortune je ponovno izvedel in objavil letno raziskavo 500 največjih družb na svetu. Na prvem mestu ostaja trgovec Wal-mart. Navedene so tudi najhitreje rastoče in najprofitnejše družbe, največji izgubarji, družbe z največ zaposlenimi in družbe, ki se najbolj selijo. Število direktoric na seznamu pa še vedno ostaja nizko.
Največje družbe v svetovnem merilu

Fortune je objavil lestvico 500 največjih svetovnih družb za tekoče leto.

Vodilni med največjimi družbami na svetu ostaja trgovec Wal-mart. Sledijo mu Exxon Mobil, Royal Dutch Shell, BP, Toyota Motor, Chevron, ING Group, Total, General Motors, ConocoPhilips, Daimler, General Electric, Ford Motor, Fortis, AXA, Sinopec, Citigroup, Volkswagen, Dexia Group, HSBC Holdings, BNP Paribas, Allians, Crédit Agricole, State Grid in zadnja v prvi petindvajseterici China National Petroleum.

Največ teh družb je v ZDA, in sicer kar 153. Sledi ji Japonska s 64 največjimi svetovnimi družbami in Francija s 39. V Evropi pa jih je skupno 184. Na lestvico ni bila uvrščena nobena slovenska družba.

Med najhitreje rastoče spadajo: Tata Steel, Freeport-McMoRan Copper & Gold, Intesa Sanpaolo, KFW Bankengruppe, Enterprise GP Holdings, AT&T, ArcelorMittal, CVS Caremark, Mapfre Group in Iberdrola.

V lestvico 10 največjih izgubarjev pa so se uvrstile: General Motors, Sprint Nextel, KFW Bankengruppe, Merill Lynch, U.S. Postal Service, Alcatel-Lucnet, UBS, Freddie Mac, Delphi in Ford Motor.

Družbe z največ zaposlenimi so: Wal-Mart Stores, ki je tudi največja družba s preko 2 milijona zaposlenih. Sledijo mu State Grid, China National Petroleum, U.S. Postal Service, Sinopec, Hon Hai Precision Industry, Carrefour, Deutsche Post, Agricultural Bank of China in Gazprom.

Na vrh lestvice svetovnih družb, ki se največ selijo, pa so se uvrstile: Aluminum Corp. of China, China Communications Construction, China Metallurgical Group, CHS, DirecTV Group, Eiffage, Enterprise GP Holdings, Erste Bank, Fannie Mae in Flour.

Direktoric, ki vodijo največja podjetja na svetu pa so v letošnjem letu našteli le 10 in sicer vodijo družbe: Sara Lee, WellPoint, AngloAmerican, KFW Bankengruppe TJX, Xerox, PepsiCo, Alcatel-Lucent, Rite Aid in Archer Daniels Midland. V lanskem letu se jih na lestvico uvrstilo 7.

Za ogled popolnih lestvic kliknite na vir.

Vir: CNN Money

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje