Največje družbe v svetovnem merilu

Fortune je ponovno izvedel in objavil letno raziskavo 500 največjih družb na svetu. Na prvem mestu ostaja trgovec Wal-mart. Navedene so tudi najhitreje rastoče in najprofitnejše družbe, največji izgubarji, družbe z največ zaposlenimi in družbe, ki se najbolj selijo. Število direktoric na seznamu pa še vedno ostaja nizko.
Največje družbe v svetovnem merilu

Fortune je objavil lestvico 500 največjih svetovnih družb za tekoče leto.

Vodilni med največjimi družbami na svetu ostaja trgovec Wal-mart. Sledijo mu Exxon Mobil, Royal Dutch Shell, BP, Toyota Motor, Chevron, ING Group, Total, General Motors, ConocoPhilips, Daimler, General Electric, Ford Motor, Fortis, AXA, Sinopec, Citigroup, Volkswagen, Dexia Group, HSBC Holdings, BNP Paribas, Allians, Crédit Agricole, State Grid in zadnja v prvi petindvajseterici China National Petroleum.

Največ teh družb je v ZDA, in sicer kar 153. Sledi ji Japonska s 64 največjimi svetovnimi družbami in Francija s 39. V Evropi pa jih je skupno 184. Na lestvico ni bila uvrščena nobena slovenska družba.

Med najhitreje rastoče spadajo: Tata Steel, Freeport-McMoRan Copper & Gold, Intesa Sanpaolo, KFW Bankengruppe, Enterprise GP Holdings, AT&T, ArcelorMittal, CVS Caremark, Mapfre Group in Iberdrola.

V lestvico 10 največjih izgubarjev pa so se uvrstile: General Motors, Sprint Nextel, KFW Bankengruppe, Merill Lynch, U.S. Postal Service, Alcatel-Lucnet, UBS, Freddie Mac, Delphi in Ford Motor.

Družbe z največ zaposlenimi so: Wal-Mart Stores, ki je tudi največja družba s preko 2 milijona zaposlenih. Sledijo mu State Grid, China National Petroleum, U.S. Postal Service, Sinopec, Hon Hai Precision Industry, Carrefour, Deutsche Post, Agricultural Bank of China in Gazprom.

Na vrh lestvice svetovnih družb, ki se največ selijo, pa so se uvrstile: Aluminum Corp. of China, China Communications Construction, China Metallurgical Group, CHS, DirecTV Group, Eiffage, Enterprise GP Holdings, Erste Bank, Fannie Mae in Flour.

Direktoric, ki vodijo največja podjetja na svetu pa so v letošnjem letu našteli le 10 in sicer vodijo družbe: Sara Lee, WellPoint, AngloAmerican, KFW Bankengruppe TJX, Xerox, PepsiCo, Alcatel-Lucent, Rite Aid in Archer Daniels Midland. V lanskem letu se jih na lestvico uvrstilo 7.

Za ogled popolnih lestvic kliknite na vir.

Vir: CNN Money

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje