Največje investicije druge runde v letu 2016, 2. del

Nobena investicijska faza ni 100-odstoten pokazatelj prihodnjega uspeha podjetja – vendar pa lahko na podlagi druge runde investicij oblikujemo svoja predvidevanja. V prispevku tako nadaljujemo predstavitev podjetij, ki se v letu 2016 lahko pohvalijo z največjimi investicijami.
Največje investicije druge runde v letu 2016, 2. del

Predstavljena podjetja so v letu 2016 zbrala največ denarja vlagateljev. (Vir slike: Pixabay)

Če ste spregledali prvi del seznama, si ga lahko ogledate na povezavi: Največje investicije druge runde v letu 2016, 1. del

Letgo – 100 milijonov dolarjev

Brezplačna aplikacija podjetja Letgo je najhitreje rastoča mobilna tržnica za lokalno nakupovanje in prodajo. Aplikacijo je naložilo že več kot 30 milijonov uporabnikov, ki lahko izdelke začnejo prodajati v nekaj sekundah. Letgo namreč z uporabo napredne tehnologije za prepoznavanje predmetov, ki temelji na umetni inteligenci, sam predlaga naslove oglasov.

Uporabniki lahko v aplikaciji na preprost način brskajo po oglasih v svoji okolici, prodajalce in druge kupce dosežejo prek klepeta ter opravijo nakupe brez strahu pred zlorabami, saj aplikacija vključuje tudi ocenjevanje uporabnikov.

Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2015, je v drugi rundi investiranja zbralo kar 100 milijonov dolarjev. Med vlagatelji sta bili tudi podjetji NEA in Accel Partners.

Vir slike: Letgo.

Thrive Market – 111 milijonov dolarjev

Vizija podjetja Thrive Market je približati zdravo življenje vsem ljudem. Z včlanitvijo v klub je potrošnikom na voljo več kot 2500 kvalitetnih izdelkov, povezanih z zdravo prehrano, vitaminov, izdelkov za dom in izdelkov za nego. Ker podjetje sodeluje neposredno z dobavitelji, so izdelki potrošnikom na voljo po izjemno znižanih cenah.

Podjetje Thrive Market, katerega sedež se nahaja v Los Angelesu, je znano tudi po tem, da za vsako plačano članarino daruje dodatno članarino družini v stiski. Junija je podjetje tako v drugi rundi zbralo kar 111 milijonov dolarjev, k čemur so prispevala tudi podjetja Cross Culture Ventures, e.ventures, Greycroft Partners in Kapor Capital.

Vir slike: Thrive Market.

Unity Biotechnology – 116 milijonov dolarjev

Podjetje Unity Biotechnology oblikuje terapije, ki preprečujejo, zavirajo in zdravijo različne bolezni, povezane s starostjo in staranjem. Podjetje se osredotoča na t. i. ostarele oziroma senescentne celice, tj. celice, ki se ne delijo več. V podjetju izdelujejo posebna zdravila, t. i. senolitike, ki so ciljno usmerjene na ranljivosti, ki so značilne za ostarele celice. Tako so te celice odstranjene iz telesa, medtem ko normalne, zdrave celice ostanejo nedotaknjene.

V podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2009 v San Franciscu, so oktobra 2016 so različna podjetja v okviru druge runde vložila kar 116 milijonov dolarjev. Med vlagatelji je bil tudi Jeff Bezos iz Amazona.

Vir slike: Unity Biotechnology.

Denali Therapeutics – 130 milijonov dolarjev

Biotehnološko podjetje Denali Therapeutics se osredotoča na odkrivanje in razvoj terapij za paciente z nevrodegenerativnimi boleznimi, med katere sodijo tudi Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen, ALS in druge. Podjetje so ustanovili znanstveniki, strokovnjaki iz industrije in vlagatelji na podlagi skupne vizije, da nedavni znanstveni izsledki, povezani z genetskimi dejavniki in biološkimi procesi v ozadju nevrodegenerativnih bolezni, v kombinaciji z novimi medicinskimi orodji prinašajo priložnost brez primere za odkrivanje in razvoj učinkovitih zdravil.

Avgusta 2016 je podjetje Denali Therapeutics v drugi rundi investiranja za svoje delo na področju nevrodegenerativnih bolezni prejelo kar 130 milijonov dolarjev.

Vir slike: Denali Therapeutics.

Zymergen – 130 milijonov dolarjev

Tehnološko podjetje Zymergen se ukvarja z odkrivanjem moči biologije. Podjetje ponuja boljše poslovanje za biološke izdelke, ki se uporabljajo v različnih industrijah, hitrejše lansiranje novih izdelkov na trg in razvoj novih izvirnih izdelkov. V podjetju se ukvarjajo s predvidljivim, zanesljivim in učinkovitim biološkim inženiringom; konkretneje, izdelujejo nove materiale iz genetsko spremenjenih mikrobov.

Podjetje Zymergen, ki je bilo ustanovljeno leta 2013 na področju San Francisca, je letos prejelo ogromno drugo rundo investiranja s 130 milijoni dolarjev. Zagonsko podjetje je zelo zanimivo tudi za najpomembnejša in najvplivnejša svetovna podjetja, saj obljublja, da bo z biološkim inženiringom zmanjšalo njihove stroške delovanja.

Vir slike: Zymergen.

Human Longevity – 220 milijonov dolarjev

Podjetje Human Longevity se ukvarja z genetskimi in celičnimi terapijami ter diagnostiko. Na podlagi razvoja na področjih genomskega zaporedja, mikroorganizmov v človeškem telesu, proteomike, informatike, računalništva in celične terapije Human Longevity oblikuje najobsežnejšo bazo podatkov o človeških genotipih in fenotipih. Zbrani podatki so uporabni za zdravljenje bolezni, povezanih s staranjem.

Podjetje se osredotoča na raka, sladkorno bolezen, debelost, bolezni srca in jeter ter demenco. S kombinacijo temeljnih področij – genetike, informatike in terapij z matičnimi celicami – bo podjetje pripomoglo k prevladi preventivnega medicinskega modela, ki temelji na genetiki.

Podjetje Human Longevity, ki tako želi s pomočjo strojnega učenja uporabiti zbrane podatke o človeških genotipih in fenotipih za zdravljenje različnih bolezni, je leta 2016 zbralo neverjetnih 220 milijonov dolarjev. Med vlagatelji so tudi podjetja Illumina, DFJ in GE Ventures.

Vir slike: Human Longevity.

Viri: TechCrunch, CrunchBase

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Virtualna pisarna v Ljubljani

Virtualna pisarna v Ljubljani

Virtualna pisarna v Ljubljani. Uredimo takoj. Prenos sedeža na naši VEM točki v 5 min. Skeniranje, prepošiljanje pošte. Največ zadovoljnih strank. Vse v ceni. Preberite več >>

Startup pravnik

Startup pravnik

Startup pravnik pogosto naleti na primere mladih podjetnikov ali ekip, ki imajo razvito idejo ali produkt in so pred kratkim vstopili na trg z odličnim produktom, zagreto ekipo in rastočo prodajo. Kaj pa, če na podjetje pogledamo s formalnopravnega vidika: je res vse tako, kot mora biti? Preberite več >>

Registracija blagovne znamke

Registracija blagovne znamke

Blagovna znamka je tako rekoč srce in duša vsakega uspešnega podjetja. Lahko predstavlja ugled, prestiž, kakovostno blago ali storitve, obljubo po napredku in nečem novem, zvestobo, konsistentnost. Njen bistveni element, celo cilj, je prepoznavnost. Preberite več >>


Ali lahko zaposlenim ponudite lastništvo prek modela ESOP?

Ali lahko zaposlenim ponudite lastništvo prek modela ESOP?

ESOP oziroma employee stock ownership plan je konstrukt, ki zaposlenim v podjetju omogoča, da pridobijo lastniški delež v kapitalu. Splošno gledano gre za opcijska upravičenja delavcev, ki se na nek način obravnavajo kot del zaslužka. Preberite več >>

Začenja se prva javna ponudba kovancev podjetja Viberate!

Začenja se prva javna ponudba kovancev podjetja Viberate!

Slovensko zagonsko podjetje Viberate s svojo platformo za povezovanje glasbenikov in organizatorjev koncertov začenja prvo javno ponudbo kovancev. Preberite več >>

Pasti investicijskih pogodb

Pasti investicijskih pogodb

Eden najbolj pomembnih trenutkov v razvoju zagonskega podjetja je sklenitev prve pogodbe o zunanji investiciji. Začne se namreč novo poglavje, v podjetje pa neredko vstopijo novi akterji, zunanji investitorji, s čimer se odprejo nove priložnosti in prerazporedi dosedanji režim. Preberite več >>

Kaj je skrbni pregled poslovanja?

Kaj je skrbni pregled poslovanja?

Skrbni pregled (angl. due diligence) je storitev, ki jo opravljajo odvetniške, svetovalne, računovodske in druge pisarne oziroma podjetja, da naročnika podrobno seznanijo s poslovanjem in finančnimi tveganji drugega podjetja. Preberite več >>

Infografika: Besedišče s področja vrednostnih papirjev

Infografika: Besedišče s področja vrednostnih papirjev

Razumevanje trga vrednostnih papirjev je zahtevna naloga za nove vlagatelje. Novi koncepti, tehnična terminologija, dobronamerni nasveti – vse to lahko zmede in odvrne še tako zagnanega posameznika. V infografiki predstavljamo osnovno besedišče s tega področja v angleškem jeziku. Preberite več >>

Kako zgraditi res kvalitetno mrežo poznanstev?

Kako zgraditi res kvalitetno mrežo poznanstev?

Chris Fralic je priznan tvegani kapitalist, ki si je pot do uspešne kariere skoval premišljeno in vztrajno. Sam zasluge za svoj uspeh pripisuje predvsem kvalitetni mreži poznanstev, ki jo je začel graditi že pred leti. Preberite več >>

Celtra prejela 15 milijonsko investicijo!

Celtra prejela 15 milijonsko investicijo!

Slovensko tehnološko podjetje Celtra je naznanilo prejetje nove investicije – tokrat v višini 15 milijonov dolarjev. V eno najbolj naprednih podjetij na svetu, ki deluje na področju razvoja mobilnih interaktivnih oglasov, so tokrat investirali Unilever Ventures in WPP. Preberite več >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje