Nakupovanje prek spleta narašča

eMarketer poroča, da spletno nakupovanje še vedno narašča.
Nakupovanje prek spleta narašča

Delež prebivalcev držav EU 27, ki so že opravili spletni nakup (vir: eMarketer).

Rezultati ameriške raziskave kažejo, da sta dve tretjini uporabnikov interneta v ZDA vsaj enkrat opravili nakup prek spleta. Glavna ovira, ki preprečuje še večji razmah nakupovanja prek spleta je bojazen pred zlorabami osebnih podatkov, ki so potrebni za tovrsten nakup.

Rednih nakupovalcev v septembru je bilo 49 odstotkov vseh uporabnikov interneta. V primerjavi z junijem 2000 se je njihov delež več kot podvojil. 

Eurostat je pred kratkim objavil ugotovitve iz raziskave, ki je potekala po Evropi. Tu so navade nekoliko drugačne, zelo pa se razlikujejo po državah. Ta raziskava kaže, da je v povprečju 30 odstotkov vseh potrošnikov (ne le uporabnikov interneta) iz držav EU 27 že opravilo spletni nakup. Podatki so grafično prikazani na sliki desno (klikni za povečavo).

Zanimivo je, da se podatki različnih raziskovalnih agencij med seboj precej razlikujejo, deloma so vzrok za to tudi neenaki standardi pri merjenju.

Vir: eMarketer

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje