Nakupovanje prek spleta narašča

eMarketer poroča, da spletno nakupovanje še vedno narašča.
Nakupovanje prek spleta narašča

Delež prebivalcev držav EU 27, ki so že opravili spletni nakup (vir: eMarketer).

Rezultati ameriške raziskave kažejo, da sta dve tretjini uporabnikov interneta v ZDA vsaj enkrat opravili nakup prek spleta. Glavna ovira, ki preprečuje še večji razmah nakupovanja prek spleta je bojazen pred zlorabami osebnih podatkov, ki so potrebni za tovrsten nakup.

Rednih nakupovalcev v septembru je bilo 49 odstotkov vseh uporabnikov interneta. V primerjavi z junijem 2000 se je njihov delež več kot podvojil. 

Eurostat je pred kratkim objavil ugotovitve iz raziskave, ki je potekala po Evropi. Tu so navade nekoliko drugačne, zelo pa se razlikujejo po državah. Ta raziskava kaže, da je v povprečju 30 odstotkov vseh potrošnikov (ne le uporabnikov interneta) iz držav EU 27 že opravilo spletni nakup. Podatki so grafično prikazani na sliki desno (klikni za povečavo).

Zanimivo je, da se podatki različnih raziskovalnih agencij med seboj precej razlikujejo, deloma so vzrok za to tudi neenaki standardi pri merjenju.

Vir: eMarketer

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje