Nameravate ob službi ustanoviti podjetje?

Avtor Maja Borštnik — 03.02.2014
Komentiraj!
Medtem ko nekateri posamezniki, da bi sledili svojim sanjam o lastnemu podjetju, v službi dajo odpoved, pa se drugi odločijo za kombiniranje obojega. Če tudi vi razmišljate o čem podobnem, si preberite nekaj nasvetov.
Nameravate ob službi ustanoviti podjetje?

Nameravate ob službi ustanoviti podjetje? (Vir slike: sxc.hu)

1. Ugotovite, kaj lahko ponudite ljudem.

Preden odprete podjetje, je bistveno, da napravite temeljito analizo trga in se prepričate, da imate potrošnikom sploh kaj ponuditi. Na ta način boste bolje razumeli svet podjetništva in boste kasneje, ko se pred vami pojavijo težave, prej našli rešitev na novonastale zaplete.

2. Poskusite čimbolj znižati stroške.

Pogosta napaka posameznikov, ki se prvič podajajo v razburljivi svet podjetništva je, da v svoje podjetje vložijo preveč denarja. Namesto da zapravite vse prihranke, lahko za svoj posel izkoristite tudi katero izmed že obstoječih spletnih platform za trženje, kot so na primer Etsy ali eBay. 

3. Poiščite svoje šibkosti.

Prav nihče ne more biti odličen na vseh področjih, zato je nujno, da čim prej poiščete svoje šibkosti. Morda ste odličen prodajalec in tržnik, probleme pa vam delajo pravni zapleti ali računovodstvo? Nič hudega, saj sedaj veste, na katerem področju si boste morali poiskati pomoč.

Odprite popoldanski s.p. >>

4. Testirajte tržišče.

Težko je predvideti, kaj si potrošniki zares želijo. To boste lahko ugotovili le tako, da boste o tem redno povpraševali vaše stranke in njihovo mnenje tudi dosledno upoštevali. 

5. Pogumno se podajte novim izzivom naproti.

Obstaja velika verjetnost, da vam kot nekomu, ki se v svet podjetništva podaja prvič, ne bo uspelo. Podjetništvo je namreč zelo zahtevna panoga, ki je za posameznika polna vzponov in padcev, a vztrajanje je tisto, ki vas bo slej ko prej pripeljalo do uspeha!

Vir: Entrepreneur

Prijavi se na e-novice!