Nameravate ustanoviti s.p.? Postopek je zelo enostaven.

Ste odločeni, da je za uresničitev vaše ideje najboljša izbira s.p. - samostojni podjetnik? V zadnjih nekaj letih je registracija s.p. postala razmeroma zelo enostavna. Vse kar morate storiti je, da obiščete e-VEM točko ali pa eno izmed VEM točk.
Nameravate ustanoviti s.p.? Postopek je zelo enostaven.

Registracija s.p. je zelo enostavna (Vir slike: sxc.hu)

Registracija podjetja je hitra in povsem enostavna: v primeru s.p. ali enostavne d.o.o. jo lahko opravimo kar na e-VEM točki ali pa na kateri izmed fizičnih VEM točk. Novopečenemu podjetniku prav tako ni potrebno skrbeti za stroške, ki nastanejo pri tem, saj so postopki zanj brezplačni.

Samostojni podjetnik postanete v treh korakih. Najprej se morate prijaviti v poslovni register – AJPES. To storite tako, da predložite podatke o predlaganem datumu vpisa s.p., firmo, skrajšano firmo, sedež s.p., podatke o podjetniku in dejavnost podjetnika po Standardni klasifikaciji dejavnosti. 

Sledi prijava na DURS, kar morate storiti v osmih dneh po vpisu v poslovni register. To pomeni, da morate davčnemu uradu sporočiti naslednje podatke: davčno številko, osebno ime, firmo in skrajšano firmo, osebo, ki vodi poslovne knjige, podatke o poslovnih enotah doma in v tujini, podatke o številu in lokaciji poslovnih prostorov, ki se uporabljajo za opravljanje dejavnosti in pridobivanje prihodkov, morebitne številke poslovnih računov v tujini in podatke o morebitnih kapitalskih naložbah doma in v tujini, povezane osebe. Pomembno je, da prijavi priložite dokazila, ki dokazujejo resničnost navedb. 

Zadnji korak je prijava na ZZZS. To opravite v osmih dneh od spremembe zavarovalne podlage, in sicer z oddajo M-obrazca o prijavi podatkov o pokojninskem in invalidskem ter zdravstvenem zavarovanju, zavarovanju za starševsko varstvo, zavarovanju za primer brezposelnosti in podatkov o sklenitvi delovnega razmerja.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje