Nameravate ustanoviti s.p.? Postopek je zelo enostaven.

Ste odločeni, da je za uresničitev vaše ideje najboljša izbira s.p. - samostojni podjetnik? V zadnjih nekaj letih je registracija s.p. postala razmeroma zelo enostavna. Vse kar morate storiti je, da obiščete e-VEM točko ali pa eno izmed VEM točk.
Nameravate ustanoviti s.p.? Postopek je zelo enostaven.

Registracija s.p. je zelo enostavna (Vir slike: sxc.hu)

Registracija podjetja je hitra in povsem enostavna: v primeru s.p. ali enostavne d.o.o. jo lahko opravimo kar na e-VEM točki ali pa na kateri izmed fizičnih VEM točk. Novopečenemu podjetniku prav tako ni potrebno skrbeti za stroške, ki nastanejo pri tem, saj so postopki zanj brezplačni.

Samostojni podjetnik postanete v treh korakih. Najprej se morate prijaviti v poslovni register – AJPES. To storite tako, da predložite podatke o predlaganem datumu vpisa s.p., firmo, skrajšano firmo, sedež s.p., podatke o podjetniku in dejavnost podjetnika po Standardni klasifikaciji dejavnosti. 

Sledi prijava na DURS, kar morate storiti v osmih dneh po vpisu v poslovni register. To pomeni, da morate davčnemu uradu sporočiti naslednje podatke: davčno številko, osebno ime, firmo in skrajšano firmo, osebo, ki vodi poslovne knjige, podatke o poslovnih enotah doma in v tujini, podatke o številu in lokaciji poslovnih prostorov, ki se uporabljajo za opravljanje dejavnosti in pridobivanje prihodkov, morebitne številke poslovnih računov v tujini in podatke o morebitnih kapitalskih naložbah doma in v tujini, povezane osebe. Pomembno je, da prijavi priložite dokazila, ki dokazujejo resničnost navedb. 

Zadnji korak je prijava na ZZZS. To opravite v osmih dneh od spremembe zavarovalne podlage, in sicer z oddajo M-obrazca o prijavi podatkov o pokojninskem in invalidskem ter zdravstvenem zavarovanju, zavarovanju za starševsko varstvo, zavarovanju za primer brezposelnosti in podatkov o sklenitvi delovnega razmerja.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje