Nameravate ustanoviti s.p.? Postopek je zelo enostaven.

Ste odločeni, da je za uresničitev vaše ideje najboljša izbira s.p. - samostojni podjetnik? V zadnjih nekaj letih je registracija s.p. postala razmeroma zelo enostavna. Vse kar morate storiti je, da obiščete e-VEM točko ali pa eno izmed VEM točk.
Nameravate ustanoviti s.p.? Postopek je zelo enostaven.

Registracija s.p. je zelo enostavna (Vir slike: sxc.hu)

Registracija podjetja je hitra in povsem enostavna: v primeru s.p. ali enostavne d.o.o. jo lahko opravimo kar na e-VEM točki ali pa na kateri izmed fizičnih VEM točk. Novopečenemu podjetniku prav tako ni potrebno skrbeti za stroške, ki nastanejo pri tem, saj so postopki zanj brezplačni.

Samostojni podjetnik postanete v treh korakih. Najprej se morate prijaviti v poslovni register – AJPES. To storite tako, da predložite podatke o predlaganem datumu vpisa s.p., firmo, skrajšano firmo, sedež s.p., podatke o podjetniku in dejavnost podjetnika po Standardni klasifikaciji dejavnosti. 

Sledi prijava na DURS, kar morate storiti v osmih dneh po vpisu v poslovni register. To pomeni, da morate davčnemu uradu sporočiti naslednje podatke: davčno številko, osebno ime, firmo in skrajšano firmo, osebo, ki vodi poslovne knjige, podatke o poslovnih enotah doma in v tujini, podatke o številu in lokaciji poslovnih prostorov, ki se uporabljajo za opravljanje dejavnosti in pridobivanje prihodkov, morebitne številke poslovnih računov v tujini in podatke o morebitnih kapitalskih naložbah doma in v tujini, povezane osebe. Pomembno je, da prijavi priložite dokazila, ki dokazujejo resničnost navedb. 

Zadnji korak je prijava na ZZZS. To opravite v osmih dneh od spremembe zavarovalne podlage, in sicer z oddajo M-obrazca o prijavi podatkov o pokojninskem in invalidskem ter zdravstvenem zavarovanju, zavarovanju za starševsko varstvo, zavarovanju za primer brezposelnosti in podatkov o sklenitvi delovnega razmerja.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje