Namesto eBaya, sedaj Swaptree

Swaptree je spletna stran, ustanovljena sredi leta 2006, na kateri lahko uporabniki izmenjujejo knjige, CDje, DVDje in video igre z drugimi uporabniki. Uporaba je preprosta, izmenjava pa mnogo preglednejša kot pri večini podobnih ponudnikov.
Namesto eBaya, sedaj Swaptree

Swaptree: eBay izmenjave, ampak boljši!

Spletna stran deluje razmeroma kratek čas, družba ki stoji za tem omrežjem v katerem si uporabniki izmenjujejo knjige, CDje, DVDje in video igre pa je vanj v tretjem krogu financiranja vložila 3,3 milijona dolarjev, skupni znesek pa sedaj znaša 5,6 milijona dolarjev. V tem času je bilo v roku uspešno izvedenih več kot 100,000 izmenjav.

Za izmenjavo, ki jo želite opraviti, družba za vas najde do štiri uporabnike, ki imajo in želijo stvar ki ste jo za želeno in tisto ki jo oddajate, navedli vi.  Tako ustvarite listo, ki vam omogoči povezavo z drugim uporabnikom, izmenjavo naslovov in neposredno posredovanje stvari.

Takšen model izmenjave je že bil preizkušen in kasneje opuščen pod okriljem Peerflixa. Ta je omogočal le izmenjavo DVDjev in je zaračunal transakcijske stroške, ki jih Swaptree sam pokrije, možnost izmenjave tudi drugih vrst artiklov pa omogoča več ustreznih izmenjav.

Techcrunch

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje