Napaka, ki je podjetnico stala 1,5 milijona dolarjev

Podjetnica Jen Bilik je drago plačala za svojo lekcijo, natančneje 1,5 milijona ameriških dolarjev. Da ne bi tudi vi naredili podobne napake, vam dajemo priložnost, da se nekaj naučite iz njene. Ker se je podjetnica močno opekla, je za vse ostale podjetnike napisala seznam 7 nasvetov.
Izbirate lahko med različnimi viri financiranja

Izbirate lahko med različnimi viri financiranja. (Vir slike: sxc.hu)

Jen Bilik je nekega dne izvedela, da ji je njen prijatelj in mentor ukradel 1,5 milijona dolajrev. “Poleg tega, da sem imela grozen občutek izdaje, sem se začela spraševati, kako sem bila lahko tako naivna in kje se je vse skupaj zalomilo?” je zapisala Jen Bilik

Da se tudi vam ne bi zgodila napaka, ki vas bo stala ogromno denarja, vam predstavljamo nekaj nasvetov podjetnice Jen Bilik.

1. Zapisujte si.

Ena izmed stvari, ki vam jih nudi posel in vam jih zasebno življenje ne more, so instrumenti, s katerimi lahko opredelite odnose: pogodbe, uradna pogajanja, konkurenčne cene itd. Nikar ne sklepajte poslov na prijazno besedo. Poskrbite, da bo vse zapisano – črno na belem.

2. Ne položite vseh jajc v isto košaro.

Vložiti veliko denarja in drugih sredstev v en posel je vedno tvegano. Ne glede na to, kako dobrega dobavitelja imate, vedno imejte pred seboj sliko trenutnega trga (cene, kakovost storitve itd.). Ne verjemite nekomu, ki vam bo zagotavljal, da je cena na trgu ravno takšna kot njegova.

3. Zahtevajte izvirne dokumente.

Podjetnica Jen Bilik je plačevala račune za provizije, ne da bi videla izviren račun, na katerega se je provizija nanašala. Če je strošek odvisen od nekega drugega stroška, je ključno, da zahtevate dokument, ki dokazuje prvotne stroške.

4. Posel ni prijateljstvo.

Ne boste verjeli, vendar so znanci Jen Bilik opozorili, da moški, s katerim posluje, ni najbolj zaupanja vreden. Veste, kako je podjetnica odgovorila na ta opozorila? “Tega nikoli ne bi naredil meni, midva sva prijatelja.”

5. Večji kot je projekt, težje ga boste usmerili v drugo smer.

Ko je Jen Bilik enkrat izvedela, kaj se dogaja, je želela prevaranta nemudoma odpustiti, vendar to ni bilo mogoče, ker je bilo podjetje vezano na njegov produkt. Da se je podjetje rešilo prevaranta in priskrbelo nove dobavitelje, pa ni trajalo tedne ali mesece – trajalo je več kot 1 leto.

6. Če se sliši predobro, da bi bilo resnično verjetno ni resnično.

Če vam nekdo predstavi ponudbo s precej nižjo provizijo ali ceno, kot je na trgu, morate pričeti dvomiti.

7. Ne glede na to, kakšno napako boste naredili – enostavno si morate odpustiti.

Hudih napak in naivnega obnašanja se ponavadi sramujemo in obtožujemo sami sebe. Zapomnite si – takšno obnašanje ne bo pomagalo nikomur. Ne glede na to, kako hudo napako boste naredili, najslabše bo, če se iz tega ne boste nič naučili. Na napake glejte kot na ovire, ki stojijo na poti do uspeha.

Vir: inc.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje