3 podjetniške napake, ki jih ne smete ponoviti

Podjetnica Sarah Haselkorn je s podjetništvom začela že v študentskih letih. Že takrat je bila pripravljena na dejstvo, da njena pot ne bo vodila naravnost do uspeha, temveč da bodo prisotni tako vzponi kot tudi veliko padcev. Poglejmo si, kaj jo je njena podjetniška pot naučila.

Kljub temu, da je Sarah danes že izkušena podjetnica, se še vedno uči. Pravi, da so napake nekaj neizbežnega. Pri tem je najbolje to, da se iz njih nekaj naučiš in da ti ista težava vzame vedno manj časa ali sredstev. Za vse mlade podjetnike pa je razkrila, katere tri napake so bile zanjo najbolj odločilne in so jo hkrati tudi veliko naučile o podjetništvu.

1. Zaupanje brez dodatnega preverjanja.

Najslabše je oceniti osebo na podlagi prvega vtisa. Še posebej je to nevarno storiti pri izbiranju delovnega kolektiva, vlagateljev in poslovnih partnerjev. Sarah je bila nagnjena k ocenjevanju ljudi na prvi vtis, vendar se je sčasoma naučila, da v večini primerov ta ni bil pravi in se je izkazalo ravno nasprotno – nekdo, ki je ob prvem srečanju izgledal lenoben in nevešč za delo, se je kasneje izkazal kot nadvse učinkovit.

Priporočljivo je, da pridobite mnenje ali informacije o kandidatu (njegovih izkušnjah itd.) iz nekega drugega vira.

2. Prelaganje računovodskih obveznosti na starejše.

Vse obveznosti v zvezi z računovodstvom je Sarah prelagala na druge, ker sama v tem kot študentka ni bila prav dobra. Vendar se je sčasoma ob opravljanju drugih nalog naučila tudi te in jo sčasoma prevzela. Spoznala je, da si lahko znotraj podjetja priskrbi veliko pomoči na tem področju, vendar je najbolje, da to nalogo opravlja sama.

3. Misliti, da sam zmoreš vse.

Do neke mere je v to res potrebno verjeti. Kljub temu se je potrebno zavedati, da imajo vaše sposobnosti in znanja tudi meje. Čeprav res lahko vse narediš sam, ni nujno, da to dejansko tudi moraš. Velikokrat se je namreč kot bolj učinkovita in produktivna izkazala strategija, da se naloge in opravila razdeli med več ljudi. Na takšen način lahko tudi zaposleni pokažejo svoje sposobnosti in hkrati nadgradijo svoja znanja ter s tem olajšajo vaš urnik.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje