Napake pri spletnem marketingu, ki vplivajo na dobiček

Trženje prek spleta je že dobro razvito in ponuja več različnih tehnik kot je npr. PPC oglaševanje ali trženje prek e-sporočil. Če imate na spletni strani dosti prometa vendar pa ne dovolj kupcev, morda delate katero od najpogostejših napak pri trženju prek spleta.
Napake pri spletnem marketingu, ki vplivajo na dobiček

Izboljšajte učinkovitost spletnega trženja s pravilno izbiro ključnih besed.

1. Vaši oglasi in spletna stran niso skladni s potrošnikovimi pričakovanji. Morda za opis svoje ponudbe ne uporabljate pravih izrazov, katere kupci vpisujejo v iskalnik. Najbolj priljubljene iskalne izraze lahko ugotovite s pomočjo orodij, ki jih ponujajo Google, Wordtracker ali Spyfu, in jih nato vključite na svojo spletno stran in v oglase.

2. Vaši spletni oglasi potrošnika pripeljejo na vašo spletno stran in ne do želenega proizvoda. Kupci na spletu navadno iščejo točno določene proizvode in če želenega na spletni strani ne najdejo hitro, navadno stran zapustijo. Zato naj vaši oglasi stranke pripeljejo do iskanih proizvodov, kar bo povečalo vaše prihodke.

3. Vašo telefonsko številko je na spletni strani težko najti. Če stranke nimajo možnosti, da preverijo svoje naročilo tudi prek telefona, vas to lahko stane tudi do tretjine prodaje.

4. Vsak obiskovalec vaše spletne strani ni pripravljen na takojšnji nakup, zato pridobite njegove kontaktne podatke npr. s pomočjo mailing liste in z njim ostanite v stiku.

5. Ponujate le ozek sortiman izdelkov. Za pridobivanje novih kupcev je potrebno vložiti največ sredstev in naporov, zato jih s širšo ponudbo poskusite prepričati v dodaten ali ponovni nakup.

 

Vir: BusinessKnowHow

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje