Napišite si dober seznam opravil in nalog

Kako učinkoviti ste z upravljanjem svojega časa? Ste oseba glagolov ali samostalnikov? Kakšno vezo sploh imajo glagoli in samostalniki z učinkovitim upravljanjem časa? Več o tem si preberite v nadaljevanju novice.
Napišite si dober seznam opravil in nalog

Napišite si dober seznam opravil in nalog. (Vir slike: sxc.hu)

Poglejte si vaš seznam opravil in nalog (angl. to do list) – ali je prvih nekaj besed samostalnikov ali glagolov? Največkrat se seznam opravil prične z glagoli, ki napovedujejo akcijo. Na primer: »Pošlji elektronsko pošto Tonetu v zvezi s projektom X« ali »Pokliči Mojco iz Kranja na sestanek …« ali pa »Preberi novo knjigo …«

Imejte v mislih, da pričeti z glagolom ni boljše kot pričeti s samostalnikom. Zelo uspešni podjetniki po celem svetu uporabljajo glagole ali samostalnike – in vsak izmed načinov ima svoje prednosti in slabosti.

Zakaj je potem sploh pomembno določiti, ali raje uporabljate glagole ali samostalnike? Preferiranje glagolov/samostalnikov vam bo pomagalo določiti, na kakšen način vidite svet okoli sebe.

Ljudje, ki imajo na svojem seznamu nalog in opravil veliko samostalnikov, so običajno vizionarji in vidijo veliko sliko. Brez problema govorijo o splošnih stvareh in pogosto razpravljajo o globalnem vidiku nekega projekta, še preden so določene podrobnosti in osnove tega.

Po drugi strani pa so ljudje, ki v svojem seznamu nalog in opravil dajejo prednost glagolom, usmerjeni v produktivnost, akcijo, delo, delegiranje in napredovanje. Jasno vidijo korake, ki so potrebni, da se izpolni dolgoročna vizija nekega projekta.

Posamezno nalogo razdrite na več manjših

Ko pišete seznam opravil, bodite pozorni, da ne uporabljate velikih glagolov, kot so »načrtuj«, »pogovori se« ali »implementiraj«, takšne glagole morate razdreti na več krajših in lažjih nalog. Najbolje je, da vam posamezne naloge s seznama ne vzamejo več kot 15 ali 30 minut, saj se boste na tak način lažje prebijali skozi seznam.

Torej, nikar ne pozabite določiti, kakšna oseba ste – vizionar ali usmerjen v delo. Kasneje se pozanimajte, kakšne so vaše prednosti in slabosti – na tak način se boste lahko izognili veliko napakam.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje