Nasveti 4 velikih poslovnežev

Samozavest, odličnost in neodvisnost – to so nasveti štirih uspešnih poslovnežev in vodij. Tokrat nasveti prihajajo od poznanega industrialca Henrya Forda, Johna D. Rockefellera, Donalda Trumpa in podjetnika ter glasbenika Jay Z.
Nasveti 4 velikih poslovnežev

Nasveti 4 velikih poslovnežev. (Vir slike: mrconservative.com)

Kljub temu, da ne moremo imeti pod kontrolo vsega, imamo lahko pod kontrolo svoje odzive. Prevzeti odgovornost za svoje odločitve, ki jih sprejmete v težkih okoliščinah, je stvar, ki loči odlične vodje od tisti povprečnih.

1. Bodite samozavestni.

»Če mislite, da vam bo denar prinesel neodvisnost, je nikoli ne boste imeli. Edina stvar, ki človeku nudi varnost je zaloga znanja, izkušenj in sposobnosti.« Henry Ford, ustanovitelj Ford Motor

Ne smete pustiti, da finančno stanje vpliva na vaše počutje, vas oblikuje, vam postavi ceno in vas naredi vredne več kot so ostali. Zavedati se morate, kako hitro lahko človek pride do denarja in kako hitro lahko vsega izgubi.

Največjo vrednost ima znanje, s katerim ustvarite vrednost svojih izdelkov ali storitev na trgu.

2. Razmišljajte s svojo glavo.

»Če želite uspeti, morate do cilja ubrati nove poti in ne takšnih, ki so že shojene in preverjene poti do uspeha.« John D. Rockefeller, ustanovitelj Standard Oil Company

Inovacije ne nastanejo z imitacijo že obstoječih uspešnih produktov, temveč pod taktirko odličnih vodij, ki se odločijo tvegati.

3. Vedeti morate kdaj je dovolj.

»Del vsakega zmagovalca je sposobnost vedeti, kdaj je dovolj. Včasih se morate predati in odkorakati stran, v smeri nečesa bolj produktivnega.« Donald Trump, podjetnik

Kot podjetnik se boste naučili boriti za svoj prav, vendar ne bo vsak boj vreden vašega časa.

Kako boste vedeli, kdaj se je vredno boriti in kdaj je čas, da odkorakate stran? Preprosto, vedno imejte v mislih večjo sliko in ne pustite, da bi vas vaš veliki ego pri tem oviral.

4. Cilj naj bo odličnost in ne slava.

»Biti uspešen kakšno leto ali dve – temu se reče, da si vroč. Odličnost pa je, da si sposoben biti uspešen daljše časovno obdobje.« Jay Z, glasbenik in podjetnik

Veliko je podjetnikov, ki so čez noč uspeli s svojim produktom ali startupom in so zato zmotno mislili, da so nekaj posebnega. Kot čudežni dečki so pričeli zanemarjati kritične povratne informacije svoji staršev, prijateljev in strank.

V trenutku, ko se podjetnik neha razvijati, učiti in preneha upoštevati mnenja svojih strank – je z njegovim poslom konec.

Na žalost morajo nekateri podjetniki izgubiti prav vse , da se naučijo te lekcije. Zato si že preventivno zastavite cilj, ki bo vključeval odličnost in ne prepoznavnosti ter slave.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje