Nasveti Steva Jobsa za boljše poslovanje

Steve Jobs je, po zaslugi vizionarskega načina vodenja in inovativnega pristopa k reševanju problemov, nedvomno eden najboljših poslovnežev na svetu. Njegove metode dela niso vedno tradicionalne in preverjene, a so kljub temu zelo učinkovite.
Nasveti Steva Jobsa za boljše poslovanje

Nasveti Steva Jobsa za boljše poslovanje (slika: sxc.hu).

Razmišljajte vnaprej. Že eden njegovih najljubših pregovorov namiguje na to, da Jobs venomer razmišlja o prihodnosti: “Drsam tja, kamor bo pak odletel, in ne tja, kjer je že bil.” Pomembno se je naučiti razmišljanja vnaprej in predvidevati, v katero smer se bo trg razvil. S tem bo vaše podjetje vedno korak pred konkurenco, saj se trg, tehnologija in stranke neprestano spreminjajo.

Ostanite inovativni. Če želite ostati v igri, mora vaš posel ostati inovativen in kreativen. Pustite zaposlenim, da z vami delijo svoje ideje in izrazijo kritično mnenje o izdelkih vašega podjetja. Če jim boste dali možnost raziskovanja, bodo ustvarjali nove ideje in v posel vnesli kreativnost, ki je še kako pomembna.

Izberite dobro ekipo sodelavcev. Večjih poslovnih dosežkov nikoli ne zgradi en sam človek, temveč ekipa dobro sodelujočih sodelavcev. Izberite si ekipo svetovalcev, ki imajo podobno vizijo kot vi, a so močni na različnih področjih, saj boste le tako pridobili najbolj raznoliko paleto mnenj. Jobs je ekipno delo primerjal z glasbeno skupino The Beatles, saj se je na njihovem primeru naučil pomembne lekcije: skupina ima veliko večjo vrednost kot seštevek posameznih štirih glasbenikov.

Zavedajte se, da boste slej ko prej naleteli na težave. Po besedah Steva Jobsa, je bila odpustitev iz Appla ena najboljših stvari, ki so se zgodile v njegovem življenju, saj mu je prinesla možnost za nove izzive. Vsak vzpon ima svoj padec. Prej ali slej bo vaše podjetje prišlo v težave, lahko celo v zelo hude težave, kjer imate dve možnosti: lahko dopustite, da vam zmanjka volje in odnehate, ali pa se učite iz napak in rastete. Če izberete drugo možnost, ste si nagrado že prislužili – postali boste močnejši poslovodja in boljša oseba.

Vir: Odesk.com. Unorthodox Business Advice from Steve Jobs. 18.4.2011.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje