Nasveti Steva Jobsa za boljše poslovanje

Steve Jobs je, po zaslugi vizionarskega načina vodenja in inovativnega pristopa k reševanju problemov, nedvomno eden najboljših poslovnežev na svetu. Njegove metode dela niso vedno tradicionalne in preverjene, a so kljub temu zelo učinkovite.
Nasveti Steva Jobsa za boljše poslovanje

Nasveti Steva Jobsa za boljše poslovanje (slika: sxc.hu).

Razmišljajte vnaprej. Že eden njegovih najljubših pregovorov namiguje na to, da Jobs venomer razmišlja o prihodnosti: “Drsam tja, kamor bo pak odletel, in ne tja, kjer je že bil.” Pomembno se je naučiti razmišljanja vnaprej in predvidevati, v katero smer se bo trg razvil. S tem bo vaše podjetje vedno korak pred konkurenco, saj se trg, tehnologija in stranke neprestano spreminjajo.

Ostanite inovativni. Če želite ostati v igri, mora vaš posel ostati inovativen in kreativen. Pustite zaposlenim, da z vami delijo svoje ideje in izrazijo kritično mnenje o izdelkih vašega podjetja. Če jim boste dali možnost raziskovanja, bodo ustvarjali nove ideje in v posel vnesli kreativnost, ki je še kako pomembna.

Izberite dobro ekipo sodelavcev. Večjih poslovnih dosežkov nikoli ne zgradi en sam človek, temveč ekipa dobro sodelujočih sodelavcev. Izberite si ekipo svetovalcev, ki imajo podobno vizijo kot vi, a so močni na različnih področjih, saj boste le tako pridobili najbolj raznoliko paleto mnenj. Jobs je ekipno delo primerjal z glasbeno skupino The Beatles, saj se je na njihovem primeru naučil pomembne lekcije: skupina ima veliko večjo vrednost kot seštevek posameznih štirih glasbenikov.

Zavedajte se, da boste slej ko prej naleteli na težave. Po besedah Steva Jobsa, je bila odpustitev iz Appla ena najboljših stvari, ki so se zgodile v njegovem življenju, saj mu je prinesla možnost za nove izzive. Vsak vzpon ima svoj padec. Prej ali slej bo vaše podjetje prišlo v težave, lahko celo v zelo hude težave, kjer imate dve možnosti: lahko dopustite, da vam zmanjka volje in odnehate, ali pa se učite iz napak in rastete. Če izberete drugo možnost, ste si nagrado že prislužili – postali boste močnejši poslovodja in boljša oseba.

Vir: Odesk.com. Unorthodox Business Advice from Steve Jobs. 18.4.2011.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje