Nasveti Steva Jobsa za boljše poslovanje

Steve Jobs je, po zaslugi vizionarskega načina vodenja in inovativnega pristopa k reševanju problemov, nedvomno eden najboljših poslovnežev na svetu. Njegove metode dela niso vedno tradicionalne in preverjene, a so kljub temu zelo učinkovite.
Nasveti Steva Jobsa za boljše poslovanje

Nasveti Steva Jobsa za boljše poslovanje (slika: sxc.hu).

Razmišljajte vnaprej. Že eden njegovih najljubših pregovorov namiguje na to, da Jobs venomer razmišlja o prihodnosti: “Drsam tja, kamor bo pak odletel, in ne tja, kjer je že bil.” Pomembno se je naučiti razmišljanja vnaprej in predvidevati, v katero smer se bo trg razvil. S tem bo vaše podjetje vedno korak pred konkurenco, saj se trg, tehnologija in stranke neprestano spreminjajo.

Ostanite inovativni. Če želite ostati v igri, mora vaš posel ostati inovativen in kreativen. Pustite zaposlenim, da z vami delijo svoje ideje in izrazijo kritično mnenje o izdelkih vašega podjetja. Če jim boste dali možnost raziskovanja, bodo ustvarjali nove ideje in v posel vnesli kreativnost, ki je še kako pomembna.

Izberite dobro ekipo sodelavcev. Večjih poslovnih dosežkov nikoli ne zgradi en sam človek, temveč ekipa dobro sodelujočih sodelavcev. Izberite si ekipo svetovalcev, ki imajo podobno vizijo kot vi, a so močni na različnih področjih, saj boste le tako pridobili najbolj raznoliko paleto mnenj. Jobs je ekipno delo primerjal z glasbeno skupino The Beatles, saj se je na njihovem primeru naučil pomembne lekcije: skupina ima veliko večjo vrednost kot seštevek posameznih štirih glasbenikov.

Zavedajte se, da boste slej ko prej naleteli na težave. Po besedah Steva Jobsa, je bila odpustitev iz Appla ena najboljših stvari, ki so se zgodile v njegovem življenju, saj mu je prinesla možnost za nove izzive. Vsak vzpon ima svoj padec. Prej ali slej bo vaše podjetje prišlo v težave, lahko celo v zelo hude težave, kjer imate dve možnosti: lahko dopustite, da vam zmanjka volje in odnehate, ali pa se učite iz napak in rastete. Če izberete drugo možnost, ste si nagrado že prislužili – postali boste močnejši poslovodja in boljša oseba.

Vir: Odesk.com. Unorthodox Business Advice from Steve Jobs. 18.4.2011.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje