Nasveti za mlade podjetnike

Po dveh uspešnih podjetjih, ki sta mu prinesla 85 milijonov dolarjev zaslužka, podjetnik J. R. Johnson v svojem stilu nadaljuje z najnovejšim startupom, imenovanim Trippy. Kaj se lahko naučite od njega, si preberite v nadaljevanju.

J.R. Johnson ima s podjetništvom že kar nekaj izkušenj, saj je prvo podjetje ustanovil pri starosti 28 let. V obdobju 12-letnega ukvarjanja s podjetništvom je uspešno promoviral kar štiri spletne strani, trenutno pa je vsa njegova pozornost osredotočena na njegov najnovejši startup, imenovan Trippy.

Johnson se svojih začetnih dni spominja zelo dobro. Že v prvih letih poslovanja je ugotovil, da ni pravega nadomestila za trdo delo. Poslovna ideja morda zadostuje za 10 odstotkov dobljenih bitk, medtem ko ostalih 90 odstotkov predstavlja izvedba nalog in poslovne odločitve. Da podjetje postane uspešno, je potreben čas. V veliki večini primerov gre za obdobje od 5 do 10 let, a tudi čas ne zagotavlja, da bo podjetje zares uspelo. Mnogo podjetij namreč propade še pred iztekom prvih petih let poslovanja.

Preberite: Je vaša poslovna ideja res dobra?

Kako vedeti, da je poslovna ideja vredna vašega časa? Najprej se vprašajte, ali bi vi sami uporabljali vaš produkt oz. storitev. A ne predvidevajte, da bo vsak, ki bi vaš produkt rad uporabljal, to tudi zares storil. Ko ste ugotovili, da je poslovna ideja primerna, morate nujno poskrbeti, da boste zaposlili primerno ekipo sodelavcev, ki bodo delili vašo vizijo in tudi aktivno uporabljali vaše produkte. Le tako bodo namreč lahko sodelovali pri razvoju in promociji podjetja, vi pa boste od njih izvedeli, na katerem področju bi produkt oz. storitev lahko še izboljšali.

Pripraviti se boste morali tudi na iskanje investitorjev. Iskanje vlagateljev tveganega kapitala je dolgotrajen postopek, ki bo od vas zahteval ogromno truda in časa. Johnson svetuje, da se v to ne podajate sami, saj gre za “zaposlitev za polni delovni čas”. Poiščite si partnerja, ki se bo natančno poglobil v omenjeno področje, vi sami pa boste lahko nemoteno skrbeli za poslovanje in širjenje podjetja.

Johnson za konec svetuje, da se obdajte z odlično ekipo, ki ji stoodstotno zaupate. Poiščite še mentorje in svetovalce ter zbrano poslušajte njihove nasvete. Upoštevajoč to, bo vaše podjetje zagotovo slej ko prej doseglo uspeh.

Vir: Young Entrepreneur

Preberite tudi: 7 nasvetov za podjetnike >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje