Nasveti za mlade podjetnike

Po dveh uspešnih podjetjih, ki sta mu prinesla 85 milijonov dolarjev zaslužka, podjetnik J. R. Johnson v svojem stilu nadaljuje z najnovejšim startupom, imenovanim Trippy. Kaj se lahko naučite od njega, si preberite v nadaljevanju.

J.R. Johnson ima s podjetništvom že kar nekaj izkušenj, saj je prvo podjetje ustanovil pri starosti 28 let. V obdobju 12-letnega ukvarjanja s podjetništvom je uspešno promoviral kar štiri spletne strani, trenutno pa je vsa njegova pozornost osredotočena na njegov najnovejši startup, imenovan Trippy.

Johnson se svojih začetnih dni spominja zelo dobro. Že v prvih letih poslovanja je ugotovil, da ni pravega nadomestila za trdo delo. Poslovna ideja morda zadostuje za 10 odstotkov dobljenih bitk, medtem ko ostalih 90 odstotkov predstavlja izvedba nalog in poslovne odločitve. Da podjetje postane uspešno, je potreben čas. V veliki večini primerov gre za obdobje od 5 do 10 let, a tudi čas ne zagotavlja, da bo podjetje zares uspelo. Mnogo podjetij namreč propade še pred iztekom prvih petih let poslovanja.

Preberite: Je vaša poslovna ideja res dobra?

Kako vedeti, da je poslovna ideja vredna vašega časa? Najprej se vprašajte, ali bi vi sami uporabljali vaš produkt oz. storitev. A ne predvidevajte, da bo vsak, ki bi vaš produkt rad uporabljal, to tudi zares storil. Ko ste ugotovili, da je poslovna ideja primerna, morate nujno poskrbeti, da boste zaposlili primerno ekipo sodelavcev, ki bodo delili vašo vizijo in tudi aktivno uporabljali vaše produkte. Le tako bodo namreč lahko sodelovali pri razvoju in promociji podjetja, vi pa boste od njih izvedeli, na katerem področju bi produkt oz. storitev lahko še izboljšali.

Pripraviti se boste morali tudi na iskanje investitorjev. Iskanje vlagateljev tveganega kapitala je dolgotrajen postopek, ki bo od vas zahteval ogromno truda in časa. Johnson svetuje, da se v to ne podajate sami, saj gre za “zaposlitev za polni delovni čas”. Poiščite si partnerja, ki se bo natančno poglobil v omenjeno področje, vi sami pa boste lahko nemoteno skrbeli za poslovanje in širjenje podjetja.

Johnson za konec svetuje, da se obdajte z odlično ekipo, ki ji stoodstotno zaupate. Poiščite še mentorje in svetovalce ter zbrano poslušajte njihove nasvete. Upoštevajoč to, bo vaše podjetje zagotovo slej ko prej doseglo uspeh.

Vir: Young Entrepreneur

Preberite tudi: 7 nasvetov za podjetnike >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje