Nasveti za mlade podjetnike

Po dveh uspešnih podjetjih, ki sta mu prinesla 85 milijonov dolarjev zaslužka, podjetnik J. R. Johnson v svojem stilu nadaljuje z najnovejšim startupom, imenovanim Trippy. Kaj se lahko naučite od njega, si preberite v nadaljevanju.

J.R. Johnson ima s podjetništvom že kar nekaj izkušenj, saj je prvo podjetje ustanovil pri starosti 28 let. V obdobju 12-letnega ukvarjanja s podjetništvom je uspešno promoviral kar štiri spletne strani, trenutno pa je vsa njegova pozornost osredotočena na njegov najnovejši startup, imenovan Trippy.

Johnson se svojih začetnih dni spominja zelo dobro. Že v prvih letih poslovanja je ugotovil, da ni pravega nadomestila za trdo delo. Poslovna ideja morda zadostuje za 10 odstotkov dobljenih bitk, medtem ko ostalih 90 odstotkov predstavlja izvedba nalog in poslovne odločitve. Da podjetje postane uspešno, je potreben čas. V veliki večini primerov gre za obdobje od 5 do 10 let, a tudi čas ne zagotavlja, da bo podjetje zares uspelo. Mnogo podjetij namreč propade še pred iztekom prvih petih let poslovanja.

Preberite: Je vaša poslovna ideja res dobra?

Kako vedeti, da je poslovna ideja vredna vašega časa? Najprej se vprašajte, ali bi vi sami uporabljali vaš produkt oz. storitev. A ne predvidevajte, da bo vsak, ki bi vaš produkt rad uporabljal, to tudi zares storil. Ko ste ugotovili, da je poslovna ideja primerna, morate nujno poskrbeti, da boste zaposlili primerno ekipo sodelavcev, ki bodo delili vašo vizijo in tudi aktivno uporabljali vaše produkte. Le tako bodo namreč lahko sodelovali pri razvoju in promociji podjetja, vi pa boste od njih izvedeli, na katerem področju bi produkt oz. storitev lahko še izboljšali.

Pripraviti se boste morali tudi na iskanje investitorjev. Iskanje vlagateljev tveganega kapitala je dolgotrajen postopek, ki bo od vas zahteval ogromno truda in časa. Johnson svetuje, da se v to ne podajate sami, saj gre za “zaposlitev za polni delovni čas”. Poiščite si partnerja, ki se bo natančno poglobil v omenjeno področje, vi sami pa boste lahko nemoteno skrbeli za poslovanje in širjenje podjetja.

Johnson za konec svetuje, da se obdajte z odlično ekipo, ki ji stoodstotno zaupate. Poiščite še mentorje in svetovalce ter zbrano poslušajte njihove nasvete. Upoštevajoč to, bo vaše podjetje zagotovo slej ko prej doseglo uspeh.

Vir: Young Entrepreneur

Preberite tudi: 7 nasvetov za podjetnike >>

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje