Nasveti za “naključne” podjetnike

Zaradi recesije se mnogi nepričakovano znajdejo na cesti, zato jim dostikrat preostane le ustanovitev lastnega podjetja, čeprav o tem prej niso nikoli resno razmišljali.
Nasveti za "naključne" podjetnike

Izberite dejavnost, ki jo obvladate.

Strokovnjaki svetujejo, da se v tem primeru odločite za dejavnost, ki jo poznate in kjer že imate nekaj izkušenj. Tako lahko recimo svoj hobi razširite v podjetje ali pa se odločite za pomoč pri reševanju vsakodnevnih problemov ljudi in podjetij.

Pomembno je, da dejavnost z veseljem opravljate, saj se boste med poslovanjem soočili s težkimi obdobji, kjer vam bo strast do dela prišla prav. Konkurenčno prednost boste skoraj zagotovo dosegli, če boste potrošnikom ponudili nižje cene od konkurence. S poslovanjem pa morate zaslužiti tudi dovolj denarja, da boste lahko pokrili svoje stroške in dosegli dobiček, preden vam zmanjka prihrankov.

Pomembno je tudi, da vam podjetje dopušča dovolj časa za druge pomembne stvari v življenju, kot so družina, prijatelji in hobiji, kar morate upoštevati med načrtovanjem.

Glede na izkušnje naključnih podjetnikov iz recesije v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, se odločitev za podjetništvo lahko izplača, saj jih mnogo še vedno vztraja na tej poti.

 

Vir: DrJeffCornwall

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje