Nasveti za “naključne” podjetnike

Zaradi recesije se mnogi nepričakovano znajdejo na cesti, zato jim dostikrat preostane le ustanovitev lastnega podjetja, čeprav o tem prej niso nikoli resno razmišljali.
Nasveti za "naključne" podjetnike

Izberite dejavnost, ki jo obvladate.

Strokovnjaki svetujejo, da se v tem primeru odločite za dejavnost, ki jo poznate in kjer že imate nekaj izkušenj. Tako lahko recimo svoj hobi razširite v podjetje ali pa se odločite za pomoč pri reševanju vsakodnevnih problemov ljudi in podjetij.

Pomembno je, da dejavnost z veseljem opravljate, saj se boste med poslovanjem soočili s težkimi obdobji, kjer vam bo strast do dela prišla prav. Konkurenčno prednost boste skoraj zagotovo dosegli, če boste potrošnikom ponudili nižje cene od konkurence. S poslovanjem pa morate zaslužiti tudi dovolj denarja, da boste lahko pokrili svoje stroške in dosegli dobiček, preden vam zmanjka prihrankov.

Pomembno je tudi, da vam podjetje dopušča dovolj časa za druge pomembne stvari v življenju, kot so družina, prijatelji in hobiji, kar morate upoštevati med načrtovanjem.

Glede na izkušnje naključnih podjetnikov iz recesije v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, se odločitev za podjetništvo lahko izplača, saj jih mnogo še vedno vztraja na tej poti.

 

Vir: DrJeffCornwall

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje