Nasveti za “naključne” podjetnike

Zaradi recesije se mnogi nepričakovano znajdejo na cesti, zato jim dostikrat preostane le ustanovitev lastnega podjetja, čeprav o tem prej niso nikoli resno razmišljali.
Nasveti za "naključne" podjetnike

Izberite dejavnost, ki jo obvladate.

Strokovnjaki svetujejo, da se v tem primeru odločite za dejavnost, ki jo poznate in kjer že imate nekaj izkušenj. Tako lahko recimo svoj hobi razširite v podjetje ali pa se odločite za pomoč pri reševanju vsakodnevnih problemov ljudi in podjetij.

Pomembno je, da dejavnost z veseljem opravljate, saj se boste med poslovanjem soočili s težkimi obdobji, kjer vam bo strast do dela prišla prav. Konkurenčno prednost boste skoraj zagotovo dosegli, če boste potrošnikom ponudili nižje cene od konkurence. S poslovanjem pa morate zaslužiti tudi dovolj denarja, da boste lahko pokrili svoje stroške in dosegli dobiček, preden vam zmanjka prihrankov.

Pomembno je tudi, da vam podjetje dopušča dovolj časa za druge pomembne stvari v življenju, kot so družina, prijatelji in hobiji, kar morate upoštevati med načrtovanjem.

Glede na izkušnje naključnih podjetnikov iz recesije v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, se odločitev za podjetništvo lahko izplača, saj jih mnogo še vedno vztraja na tej poti.

 

Vir: DrJeffCornwall

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje