Nasveti za “naključne” podjetnike

Zaradi recesije se mnogi nepričakovano znajdejo na cesti, zato jim dostikrat preostane le ustanovitev lastnega podjetja, čeprav o tem prej niso nikoli resno razmišljali.
Nasveti za "naključne" podjetnike

Izberite dejavnost, ki jo obvladate.

Strokovnjaki svetujejo, da se v tem primeru odločite za dejavnost, ki jo poznate in kjer že imate nekaj izkušenj. Tako lahko recimo svoj hobi razširite v podjetje ali pa se odločite za pomoč pri reševanju vsakodnevnih problemov ljudi in podjetij.

Pomembno je, da dejavnost z veseljem opravljate, saj se boste med poslovanjem soočili s težkimi obdobji, kjer vam bo strast do dela prišla prav. Konkurenčno prednost boste skoraj zagotovo dosegli, če boste potrošnikom ponudili nižje cene od konkurence. S poslovanjem pa morate zaslužiti tudi dovolj denarja, da boste lahko pokrili svoje stroške in dosegli dobiček, preden vam zmanjka prihrankov.

Pomembno je tudi, da vam podjetje dopušča dovolj časa za druge pomembne stvari v življenju, kot so družina, prijatelji in hobiji, kar morate upoštevati med načrtovanjem.

Glede na izkušnje naključnih podjetnikov iz recesije v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, se odločitev za podjetništvo lahko izplača, saj jih mnogo še vedno vztraja na tej poti.

 

Vir: DrJeffCornwall

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kako sva razvila Kingsbox – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kako sva razvila Kingsbox – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje