Nasveti za podjetnike: Kako začeti svoj posel z malo denarja

Avtor — 05.06.2008
Večne težave podjetnikov so močno povezane s pridobivanjem denarnih sredstev. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako te težave omiliti.
Nasveti za podjetnike: Kako začeti svoj posel z malo denarja

Za začetek posla je potrebnega veliko manj denarja.

Mnogokrat ljudi od ustanovitve lastnega podjetja loči zmotno prepričanje, da so na začetku potrebni veliki denarni vložki, ki so navadnemu človeku pogosto nedosegljivi. Res je, da je vsak posel drugačen, nekaterih pa se lahko lotimo že z majhnim denarnim vložkom, kot je nekaj tisoč evrov.

Nekaj nasvetov, ki pri tem pomagajo:

  • Potrebovali boste več kot idejo

Čeprav je ideja pomembna, je potrebnih še veliko drugih stvari. Poleg poslovnega modela je potrebno razviti veščine, ki pomagajo pri prebijanju skozi velikokrat neprijazen poslovni svet. Zaželeni so odločnost, pogum, trda koža, zaupanje vase ter v idejo. Pri uresničevanju svoje ideje boste gotovo naleteli na veliko ovir, ki jih bo potrebno premagati. 

  • Ocenite koliko časa se boste lahko prebijali brez prihodkov

Na začetku poslovne poti redkokomu uspe svoje podjetje napraviti profitabilno. Potrebni so meseci, morda leta brez prihodkov, včasih pride celo do izgub. Zato je potrebno imeti določeno finančno zaledje, kar se tiče osebnih financ ter možnost za pridobitev novih virov financiranja.

  • Bodite varčni

Skromni prihodki na začetku ne omogočajo razkošne pisarne ter prostorov za sestanke. Naj bodo vaši prostori sprva skromni, morda se lahko poslužujete dela od doma. Za sestankovanje s poslovnimi partnerji lahko morda uporabite prijateljeve poslovne prostore. Kljub temu je nujno potrebno zagotoviti poslovne prostore, saj so osebni sestanki nujno potrebni.

  • Uporabite tisto kar imate

Računalniki ter računalniška oprema velikokrat stanejo pravo premoženje. Morda vam bo zadostovala že trenutna oprema, ki jo uporabljate v zasebne namene. Ste kdaj razmišljali o odprtokodni programski opremi?

  • Razmišljajte izven ustaljenih okvirov

Ko kupujete pisarniško opremo in druge nujno potrebne reči za vaš posel, se poskusite pogoditi o ceni. Morda se lahko na začetku zadovoljite s cenejšo, a kljub temu kakovostno opremo. Veliko tovrstnih, cenovno ugodnih reči se najde na spletu, kjer so cene nižje zaradi nižjih stroškov oglaševanja. Morda lahko svojo storitev ponudite kot kompenzacijo za pridobitev dobrine, ki jo potrebujete.

Bankaholic

Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje