Nasveti za podjetnike: Kako začeti svoj posel z malo denarja

Večne težave podjetnikov so močno povezane s pridobivanjem denarnih sredstev. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako te težave omiliti.
Nasveti za podjetnike: Kako začeti svoj posel z malo denarja

Za začetek posla je potrebnega veliko manj denarja.

Mnogokrat ljudi od ustanovitve lastnega podjetja loči zmotno prepričanje, da so na začetku potrebni veliki denarni vložki, ki so navadnemu človeku pogosto nedosegljivi. Res je, da je vsak posel drugačen, nekaterih pa se lahko lotimo že z majhnim denarnim vložkom, kot je nekaj tisoč evrov.

Nekaj nasvetov, ki pri tem pomagajo:

  • Potrebovali boste več kot idejo

Čeprav je ideja pomembna, je potrebnih še veliko drugih stvari. Poleg poslovnega modela je potrebno razviti veščine, ki pomagajo pri prebijanju skozi velikokrat neprijazen poslovni svet. Zaželeni so odločnost, pogum, trda koža, zaupanje vase ter v idejo. Pri uresničevanju svoje ideje boste gotovo naleteli na veliko ovir, ki jih bo potrebno premagati. 

  • Ocenite koliko časa se boste lahko prebijali brez prihodkov

Na začetku poslovne poti redkokomu uspe svoje podjetje napraviti profitabilno. Potrebni so meseci, morda leta brez prihodkov, včasih pride celo do izgub. Zato je potrebno imeti določeno finančno zaledje, kar se tiče osebnih financ ter možnost za pridobitev novih virov financiranja.

  • Bodite varčni

Skromni prihodki na začetku ne omogočajo razkošne pisarne ter prostorov za sestanke. Naj bodo vaši prostori sprva skromni, morda se lahko poslužujete dela od doma. Za sestankovanje s poslovnimi partnerji lahko morda uporabite prijateljeve poslovne prostore. Kljub temu je nujno potrebno zagotoviti poslovne prostore, saj so osebni sestanki nujno potrebni.

  • Uporabite tisto kar imate

Računalniki ter računalniška oprema velikokrat stanejo pravo premoženje. Morda vam bo zadostovala že trenutna oprema, ki jo uporabljate v zasebne namene. Ste kdaj razmišljali o odprtokodni programski opremi?

  • Razmišljajte izven ustaljenih okvirov

Ko kupujete pisarniško opremo in druge nujno potrebne reči za vaš posel, se poskusite pogoditi o ceni. Morda se lahko na začetku zadovoljite s cenejšo, a kljub temu kakovostno opremo. Veliko tovrstnih, cenovno ugodnih reči se najde na spletu, kjer so cene nižje zaradi nižjih stroškov oglaševanja. Morda lahko svojo storitev ponudite kot kompenzacijo za pridobitev dobrine, ki jo potrebujete.

Bankaholic

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje