Nasveti za podjetnike: Kako začeti svoj posel z malo denarja

Večne težave podjetnikov so močno povezane s pridobivanjem denarnih sredstev. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako te težave omiliti.
Nasveti za podjetnike: Kako začeti svoj posel z malo denarja

Za začetek posla je potrebnega veliko manj denarja.

Mnogokrat ljudi od ustanovitve lastnega podjetja loči zmotno prepričanje, da so na začetku potrebni veliki denarni vložki, ki so navadnemu človeku pogosto nedosegljivi. Res je, da je vsak posel drugačen, nekaterih pa se lahko lotimo že z majhnim denarnim vložkom, kot je nekaj tisoč evrov.

Nekaj nasvetov, ki pri tem pomagajo:

  • Potrebovali boste več kot idejo

Čeprav je ideja pomembna, je potrebnih še veliko drugih stvari. Poleg poslovnega modela je potrebno razviti veščine, ki pomagajo pri prebijanju skozi velikokrat neprijazen poslovni svet. Zaželeni so odločnost, pogum, trda koža, zaupanje vase ter v idejo. Pri uresničevanju svoje ideje boste gotovo naleteli na veliko ovir, ki jih bo potrebno premagati. 

  • Ocenite koliko časa se boste lahko prebijali brez prihodkov

Na začetku poslovne poti redkokomu uspe svoje podjetje napraviti profitabilno. Potrebni so meseci, morda leta brez prihodkov, včasih pride celo do izgub. Zato je potrebno imeti določeno finančno zaledje, kar se tiče osebnih financ ter možnost za pridobitev novih virov financiranja.

  • Bodite varčni

Skromni prihodki na začetku ne omogočajo razkošne pisarne ter prostorov za sestanke. Naj bodo vaši prostori sprva skromni, morda se lahko poslužujete dela od doma. Za sestankovanje s poslovnimi partnerji lahko morda uporabite prijateljeve poslovne prostore. Kljub temu je nujno potrebno zagotoviti poslovne prostore, saj so osebni sestanki nujno potrebni.

  • Uporabite tisto kar imate

Računalniki ter računalniška oprema velikokrat stanejo pravo premoženje. Morda vam bo zadostovala že trenutna oprema, ki jo uporabljate v zasebne namene. Ste kdaj razmišljali o odprtokodni programski opremi?

  • Razmišljajte izven ustaljenih okvirov

Ko kupujete pisarniško opremo in druge nujno potrebne reči za vaš posel, se poskusite pogoditi o ceni. Morda se lahko na začetku zadovoljite s cenejšo, a kljub temu kakovostno opremo. Veliko tovrstnih, cenovno ugodnih reči se najde na spletu, kjer so cene nižje zaradi nižjih stroškov oglaševanja. Morda lahko svojo storitev ponudite kot kompenzacijo za pridobitev dobrine, ki jo potrebujete.

Bankaholic

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

30.03.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje