Nasveti za podjetnike: Kako začeti svoj posel z malo denarja

Večne težave podjetnikov so močno povezane s pridobivanjem denarnih sredstev. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako te težave omiliti.
Nasveti za podjetnike: Kako začeti svoj posel z malo denarja

Za začetek posla je potrebnega veliko manj denarja.

Mnogokrat ljudi od ustanovitve lastnega podjetja loči zmotno prepričanje, da so na začetku potrebni veliki denarni vložki, ki so navadnemu človeku pogosto nedosegljivi. Res je, da je vsak posel drugačen, nekaterih pa se lahko lotimo že z majhnim denarnim vložkom, kot je nekaj tisoč evrov.

Nekaj nasvetov, ki pri tem pomagajo:

  • Potrebovali boste več kot idejo

Čeprav je ideja pomembna, je potrebnih še veliko drugih stvari. Poleg poslovnega modela je potrebno razviti veščine, ki pomagajo pri prebijanju skozi velikokrat neprijazen poslovni svet. Zaželeni so odločnost, pogum, trda koža, zaupanje vase ter v idejo. Pri uresničevanju svoje ideje boste gotovo naleteli na veliko ovir, ki jih bo potrebno premagati. 

  • Ocenite koliko časa se boste lahko prebijali brez prihodkov

Na začetku poslovne poti redkokomu uspe svoje podjetje napraviti profitabilno. Potrebni so meseci, morda leta brez prihodkov, včasih pride celo do izgub. Zato je potrebno imeti določeno finančno zaledje, kar se tiče osebnih financ ter možnost za pridobitev novih virov financiranja.

  • Bodite varčni

Skromni prihodki na začetku ne omogočajo razkošne pisarne ter prostorov za sestanke. Naj bodo vaši prostori sprva skromni, morda se lahko poslužujete dela od doma. Za sestankovanje s poslovnimi partnerji lahko morda uporabite prijateljeve poslovne prostore. Kljub temu je nujno potrebno zagotoviti poslovne prostore, saj so osebni sestanki nujno potrebni.

  • Uporabite tisto kar imate

Računalniki ter računalniška oprema velikokrat stanejo pravo premoženje. Morda vam bo zadostovala že trenutna oprema, ki jo uporabljate v zasebne namene. Ste kdaj razmišljali o odprtokodni programski opremi?

  • Razmišljajte izven ustaljenih okvirov

Ko kupujete pisarniško opremo in druge nujno potrebne reči za vaš posel, se poskusite pogoditi o ceni. Morda se lahko na začetku zadovoljite s cenejšo, a kljub temu kakovostno opremo. Veliko tovrstnih, cenovno ugodnih reči se najde na spletu, kjer so cene nižje zaradi nižjih stroškov oglaševanja. Morda lahko svojo storitev ponudite kot kompenzacijo za pridobitev dobrine, ki jo potrebujete.

Bankaholic

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje