Richard Branson: Nasveti za podjetnike začetnike

Prvi koraki v podjetništvu so običajno najtežji, saj mnogi na začetku sploh ne vedo, kako bi se stvari lotili. Zato vam predstavljamo 5 nasvetov, ki bodo vam in vašemu podjetju pomagali doseči glavni cilj - uspeh.
Richard Branson: Nasveti za podjetnike začetnike

Nasveti za podjetnike začetnike (Vir slike: sxc.hu)

1. Veliko poslušajte, malo govorite

Da bi lahko postali dober vodja podjetja, morate znati poslušati. Odlične ideje in zamisli boste lahko pridobili iz kar najbolj nenavadnih krajev, zato se naučite dobro poslušati, hkrati pa imejte oči vedno na pecljih. Pojdite v svet in med ljudi, sprašujte jih za mnenja in morebitne izboljšave za vaše produkte oz. storitve, berite pohvale in pritožbe vaših strank, priporočljivo pa je tudi, da organizirate t. i. brainstorming sestanke z vašimi zaposlenimi. Na omenjenih sestankih gre za to, da pustite, da vse ideje pridejo na dan – nikar ne zavirajte ustvarjalnosti, ravno nasprotno! Spodbujajte nenavadne ideje in kasneje, ko boste imeli na voljo zbrane vse ideje, te preglejte in ocenite s pomočjo različnih parametrov.

2. Ne komplicirajte!

Osredotočite se na inovativnost, pri tem pa ne pozabite na učinkovitost.

Da bi lahko izstopali iz konkurence, morate napraviti nekaj radikalnih korakov in storiti to, kar ni storil še nihče. To, da ste različni, pa še ne pomeni, da morate stvari napraviti na zapleten način. Pomislite – na svetu je na tisoče povsem preprostih rešitev za probleme, ki kar čakajo, da bi jih nekdo razrešil. Osredotočite se na inovativnost, pri tem pa ne pozabite na učinkovitost. Če je podobna rešitev že na trgu, to izkoristite in se ne ukvarjajte s ponovnim izumljanjem že najdene rešitve. Ponavadi so prav preproste rešitve tiste, ki se lahko izkažejo za najbolj učinkovite! In obratno.

3. Naj bodo zaposleni ponosni na vas in vaše podjetje.

Najboljši zaposleni so tisti, ki spoštujejo podjetje, za katerega delajo in so nanj celo nekoliko ponosni. Ne pozabite – vsa marketinška kampanja, oglaševanje in trud za promocijo bo lahko zaman, če bodo zaposleni o vašem podjetju širili negativno besedo. Osredotočite se na to, da bodo na delovnem mestu zadovoljni in čim manj pod stresom, saj bodo le tako delo radi opravljali, hkrati pa bodo ponosni, da so lahko del človekoljubne in socialne organizacije, ki s svojimi zaposlenimi ravna lepo. Tudi navzven bodo izražali pozitivne občutke, kar bodo zagotovo opazile tudi stranke!

Preberite tudi: Richard Branson: 5 skrivnosti za uspešno poslovanje >>

4. Zabavajte se!

Če se pri delu ne zabavate, potem nekaj ne počnete pravilno. Če se vsako jutro zbudite z neprijetnim občutkom in se z muko odpravite na delo, potem je čas, da napravite nekaj sprememb. Težiti morate k temu, da bo ozračje na delovnem mestu prijetno, saj bodo zaposleni le tako lahko dovolj sproščeni in bodo delali bolj kvalitetno. Morda pa je problem le v vašem pogledu na stvari – ste se le navadili negativnega razmišljanja in situacija v vašem podjetju sploh ni tako slaba? V tem primeru vam lahko pomaga že preprost nasmeh in nekaj šal in kmalu boste spoznali, da ste bili samo preveč črnogledi.

5. Začnite znova. In znova.

Ste doživeli neuspeh in vaša prva poslovna ideja ni uspela? Dobrodošli v klub! Vsak uspešen podjetnik se je na začetku svoje kariere zagotovo srečeval z vzponi in s padci, zato vedite, da najverjetneje tudi vam prvič ne bo uspelo. A ne dovolite, da vas to potolče. Iz napak se lahko ogromno naučite in pridobite veliko izkušenj, ki vam bodo pomagale v nadaljnjih podjetniških izzivih, zato kar pogumno. Ugotovite, zakaj vam je spodletelo, saj vam bo le tako uspelo, da teh napak v prihodnosti zagotovo ne boste ponovili. Poiščite še morebitne izboljšave, ki jih lahko vpeljete v svoj posel, in začnite znova.

Vir: LinkedIn

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje