Naučite se poslušati

Za uspešno vodenje podjetja mora znati podjetnik prisluhniti svoji okolici, saj mu to pomaga pri sprejemanju pravilnih odločitev. Zato se je kljub prezaposlenosti potrebno izogibati impulzivnemu delovanju, ohraniti dovzetnost za mnenja drugih in se izogibati hitrim predpostavkam.
Naučite se poslušati

Naučite se poslušati in postanite bolj učinkoviti.

Raziskave kažejo, da ljudje resnično dojamejo le 25-50 odstotkov slišanega, kar je navadno vzrok za napačno razumevanje. Poslušanje je aktiven proces pri katerem se moramo potruditi, da bi razumeli bistvo povedanega in ne predpostavljamo takoj, da so nas drugi razumeli. Če želite postati boljši poslušalci in s tem tudi podjetniki upoštevajte naslednja navodila.

Čeprav smo ljudje navadno nagnjeni k hitrim obsodbam, poskusite na stvari pogledati še z drugega zornega kota in ostanite odprti za drugačna mnenja.

Tudi če ste v podjetništvu že doživeli uspeh ostanite skromni in upoštevajte mnenja drugih, saj se lahko od njih še dosti naučite.

Ena izmed lastnosti podjetnikov je tudi hitro ukrepanje, kar ima lahko negativen vpliv na sposobnost reševanja problemov. Zato se pred akcijo za trenutek ustavite in razmislite o pravilnosti delovanja.

Podjetniki se navadno obkrožajo z najbolj učinkovitimi sodelavci, ki jih lahko včasih zasenčijo. Pomembno je, da pri tem ne mislite le na ponovno vzpostavitev avtoritete, ampak znate predvsem prepoznati in izkoristiti potencial svojih zaposlenih.

 

Vir: Forbes

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje