Naučite se poslušati

Za uspešno vodenje podjetja mora znati podjetnik prisluhniti svoji okolici, saj mu to pomaga pri sprejemanju pravilnih odločitev. Zato se je kljub prezaposlenosti potrebno izogibati impulzivnemu delovanju, ohraniti dovzetnost za mnenja drugih in se izogibati hitrim predpostavkam.
Naučite se poslušati

Naučite se poslušati in postanite bolj učinkoviti.

Raziskave kažejo, da ljudje resnično dojamejo le 25-50 odstotkov slišanega, kar je navadno vzrok za napačno razumevanje. Poslušanje je aktiven proces pri katerem se moramo potruditi, da bi razumeli bistvo povedanega in ne predpostavljamo takoj, da so nas drugi razumeli. Če želite postati boljši poslušalci in s tem tudi podjetniki upoštevajte naslednja navodila.

Čeprav smo ljudje navadno nagnjeni k hitrim obsodbam, poskusite na stvari pogledati še z drugega zornega kota in ostanite odprti za drugačna mnenja.

Tudi če ste v podjetništvu že doživeli uspeh ostanite skromni in upoštevajte mnenja drugih, saj se lahko od njih še dosti naučite.

Ena izmed lastnosti podjetnikov je tudi hitro ukrepanje, kar ima lahko negativen vpliv na sposobnost reševanja problemov. Zato se pred akcijo za trenutek ustavite in razmislite o pravilnosti delovanja.

Podjetniki se navadno obkrožajo z najbolj učinkovitimi sodelavci, ki jih lahko včasih zasenčijo. Pomembno je, da pri tem ne mislite le na ponovno vzpostavitev avtoritete, ampak znate predvsem prepoznati in izkoristiti potencial svojih zaposlenih.

 

Vir: Forbes

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje