Video: Navdih za delo poiščite v teh sedmih podjetnikih

Izkušeni poslovnež Jeff Shore dobro ve, kako je, ko podjetnik izgubi motivacijo za delo. Zato je pripravil kratek seznam navdihujočih in uspešnih ljudi, po katerih se je pri svojem delu zgledoval tudi sam. Za katerih sedem podjetnikov gre?
Video: Navdih za delo poiščite v teh sedmih podjetnikih

Travis Kalanick med predavanjem na dogodku Tech Cocktail (Vir slike: YouTube)

1. Tony Hsieh

Tony Hsieh, izvršni direktor podjetja Zappo, ni zgolj prodajalec čevljev. Je odličen primer poslovneža, ki je kljub tesni vpetosti v milijonske zaslužke uspel povsem obdržati stik z realnim svetom. To redno dokazuje s svojimi nastopi v javnosti ter zanimivimi twiti, ki jih na tem družbenem omrežju pogosto objavlja.

Poglejte si kratek video izsek iz njegovega nastopa na podelitvi diplom na fakulteti FIT v New Yorku, kjer je mladim podal štiri pomembne nasvete za prihodnost:

YouTube

2. Travis Kalanick

Soustanovitelj podjetij Scour, Red Swoosh in Uber ima za seboj pestro podjetniško kariero. Da bi lahko s prijatelji soustanovil svoje prvo podjetje, je celo pustil študij na priznani kalifornijski univerzi in se podal na zanimivo pot, polno ovir, katere je eno za drugo uspešno premagal. Danes redno predava na različnih poslovnih dogodkih, kot je na primer TechCrunch Disrupt ali Tech Cocktail, pa tudi drugod.

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate enega izmed njegovih nastopov, kjer se je pogovarjal z Jessi Hempel, novinarko revije Fortune, na konferenci Brainstorm Tech:

YouTube

3. Marie Forleo

Obstajajo ljudje, ki poskrbijo, da se situacija razreši v njihov prid, prav tako pa obstajajo tudi ljudje, ki zgolj čakajo na to, kaj se bo zgodilo. Marie Forleo zagotovo spada med prve. Energična, pogumna in vedno nasmejana podjetnica je uspela ustvariti podjetje, ki danes pomaga številnim ljudem po vsem svetu. 

Zanimiv intervju, ki ga je z njo opravil Tony Robbins, si lahko ogledate v videoposnetku:

YouTube

4. Guy Kawasaki

Danes serijski podjetnik in investitor havajskih korenin je sprva podjetniške izkušnje pridobival z delom v podjetju Apple, nato pa se je odločil, da poskusi svojo srečo kot pisatelj. Izdal je številne knjižne uspešnice, danes pa si gradi uspešno kariero v avstralskem podjetju Canva. Twiti, ki jih objavlja, so prava zakladnica znanja. 

Da bi bolje spoznali Guya Kawasakija, vam predstavljamo njegov humoren nastop na večerji TIA 2014, kjer je govoril o odličnosti v podjetništvu:

YouTube

5. Daniel Kahneman

Psiholog Daniel Kahneman, ki je za svoje izjemno delo prejel številne nagrade, med drugim tudi Nobelovo nagrado, sicer ni podjetnik, a je s svojimi knjižnimi uspešnicami že mnogim izmed njih dal misliti o samem življenju. Njegove številne videoposnetke lahko najdete na spletnih portalih YouTube, Ted Talks in Big Think.

Enega izmed njegovih videoposnetkov, kjer predava na konferenci TED Talks, vam predstavljamo spodaj: 

YouTube

6. Gary Vaynerchuk

Vaynerchuk je svetu postal poznan predvsem po svojem televizijskem šovu o vinarstvu, toda že od rane mladosti je njegova duša hlepela po podjetniških podvigih, zato je skupaj z bratom najprej ustanovil podjetje VaynerMedia, nato pa je sam poskusil še z investicijskim podjetjem VaynerRSE. Njegove objave na različnih spletnih medijih danes spremlja na milijone ljudi.

Enega izmed njegovih nastopov, kjer je govoril udeležencem dogodka 99U Talk, si lahko ogledate spodaj:

YouTube

7. Malcolm Gladwell

Resda Malcolm Gladwell ni podjetnik, a je s svojimi izjemnimi knjižnimi uspešnicami povsem navdušil številne podjetnike iz celega sveta. Poseduje namreč ogromno znanja iz področja marketinga, zato je njegovo čtivo polno odličnih nasvetov.

Tudi on je predaval po številnih konferencah po vsem svetu, enega izmed njegovih nastopov na konferenci TED Talks pa si lahko ogledate tu: 

YouTube

Vir:  Entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje