Svetovanje pred ustanovitvijo podjetja

Navdihujoči citati uspešnih podjetnikov – 2. del

Trdo delo bo vedno prineslo rezultate. Tega dejstva se zavedajo tudi svetovno znani podjetniki, ki so si status, katerega uživajo danes, težko prigarali. Predstavljamo vam še preostalih 5 citatov najuspešnejših svetovnih podjetnikov.
Kaj storiti, ko nas stranke napadajo na spletu?

Kaj storiti, ko nas stranke napadajo na spletu? (Vir slike: sxc.hu)

Prvih 5 navdihujočih citatov si lahko preberete v novički, objavljeni prejšnji teden: Navdihujoči citati uspešnih podjetnikov – 1. del, v nadaljevanju pa sledi še preostalih 5 citatov.

6. Eric Schmidt: “Poiščite način, da boste rekli “ja” večkrat.”

Bivši direktor Googla, Eric Schmidt, je svoje misli med drugim delil tudi z diplomiranci na Bostonski univerzi. Poudaril je pomen odprtega razmišljanja, kljub temu, da bodo za to morali tudi kdaj izstopiti iz varne cone udobja. Poskušanje novih stvari vodi v nova doživetja, ki lahko osebi popolnoma spremenijo življenje – in to na bolje.

7. Michael Bloomberg: “Občasno boste morali pokazati nekaj agresivnosti.”

Župan New Yorka je bil v svetu podjetništva prisoten več let. Tekom let se je naučil, da je za uspeh najpomembnejša samoiniciativa, samozavest in sposobnost, da se oseba upre želji po odnehanju. Podjetniški svet je namreč zelo zahteven in od ljudi zahteva tudi nekaj agresivnosti.

8. Russell Simmons: “Bodite pozorni na to, kaj ljudje potrebujejo in kaj še ni bilo narejeno.“

Simmons je leta 2009, ko je v svet poslal novo linijo oblačil, razkril skrivnost svojega uspeha na trgu. Povedal je, da je trg poln lukenj, ki jih lahko podjetniki s svojimi produkti oz. storitvami zapolnijo in jim svetoval, da poskušajo. Le s poskušanjem bodo namreč lahko uspeli.

9. Gary Vaynerchuk: “Uspel sem zato, ker mi je bilo mar.“

Gary Vaynerchuk, znani govorec in strokovnjak na področju družbenih medijev, je opisal razlog za svoj uspeh. Vsak dan si je vzel nekaj časa, da je odgovarjal na vsa vprašanja in želje, ki jih je dobil na svojo elektronsko pošto. Ker mu je bilo mar, so ga ljudje vzljubili.

10. Sara Blakely: “Ne bojte se neuspeha.“

Sara Blakely, ustanoviteljica podjetja Spanx, pa je ponovno razkrila že mnogokrat slišan nasvet, in sicer dejstvo, da je neuspeh nekaj pozitivnega. Neuspeh nikoli ni sam po sebi rezultat, vedno je le vmesna točka do uspeha. Pravi neuspeh lahko pomeni le to, da niste zares poskušali.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , ,