»Ne zgolj zaposlitev, v klubu sem dobila tudi nove prijatelje!«

Avtor Maja Borštnik — 30.09.2014
Komentiraj!
Od 29. septembra dalje lahko zainteresirani mladi oddajo prijavo za udeležbo v prvem, jesenskem sklopu zaposlitvenih klubov. S koncem oktobra se namreč začenja tretja sezona Zaposlitvenih klubov za mlade Zavoda Nefiks, ki je ob podpori znamke ORTO pomagala do dela že 51 mladim.
»Ne zgolj zaposlitev, v klubu sem dobila tudi nove prijatelje!«

»Ne zgolj zaposlitev, v klubu sem dobila tudi nove prijatelje!« (Vir slike: Zavod Nefiks)

S podporo sredstev, ki so jih mladi donirali na 13. Žuru z razlogom, se bo uspešen projekt Zaposlitvenih klubov za mlade Zavoda Nefiks izvajal tretjo sezono zapored. Letošnja donacija bo omogočila širitev zaposlitvenih klubov v druge kraje po Sloveniji in večji nabor aktivnosti znotraj posameznega kluba.

Prijave za prvi sklop zaposlitvenih klubov se zbirajo od 29. septembra do 12. oktobra na spletni strani www.orto.si/zurzrazlogom. Ti zaposlitveni klubi bodo ob zadostnem številu prijavljenih delovali od oktobra 2014 do januarja 2015 v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Zagorju ob Savi, Postojni, Novem mestu, Črnomlju, Škofji Loki, Brežicah, Murski Soboti in Slovenj Gradcu. Zavod Nefiks bo udeležence letošnjih klubov izbral do 18. oktobra, saj bo prvo srečanje po lokalnih krajih že 21. oktobra.

Razpis za drugi, spomladanski sklop zaposlitvenih klubov pa bo odprt od 5. do 17. januarja, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Gornji Radgoni, Ravnah na Koroškem, Celju, Piranu, Novem mestu, Kočevju. Klubi drugega kroga bodo ob zadostnem številu prijav delovali od februarja do maja 2015.

Zaposlitveni klubi so namenjeni prvim iskalcem zaposlitve, ki se želijo aktivno lotiti iskanja zaposlitve, saj gre za 4-mesečno aktivno delo in sodelovanje terja od posameznika najmanj štiri ure tedensko. V vsak klub je sprejetih od 10 do 15 mladih, ki jih usmerja vodja zaposlitvenega kluba.

Osrednji cilj projekta je, da čim več udeležencev dobi delo. Mladi bodo med drugim pripravili svoj zaposlitveni načrt, optimizirali svoj življenjepis, opravili podjetno aktivnost, razvijali bodo sposobnosti projektnega dela ter dela v timu. Imeli bodo možnost sodelovanja v aktivnostih, kjer lahko spoznavajo delodajalce, nekateri med njimi pa bodo opravili tudi prakso v Si.mobilu.

Udeleženka Monika o klubih pravi: »Sodelovanje mi je dalo ogromno pozitivnih izkušenj, neformalnega znanja, kontaktov in povrhu še službo.« Mladi v zaposlitvenem klubu delujejo skupaj, kar je tudi odlična priložnost za preizkušanje podjetniških idej. Tina iz zaposlitvenega kluba Zagorje ob Savi s sodelovanjem v klubu ni dobila le dela, temveč je navezala tesne in pristne stike z drugimi udeleženci: »Prepričana sem, da je zaposlitveni klub veliko pripomogel pri moji zaposlitvi. Meni ni prinesel le zaposlitve, ampak tudi dobre prijatelje.« 

Zavod Nefiks www.talentiran.si  / vodja projekta Alenka Blazinšek, alenka (at) nefiks.si, 040 698 915

Prijavi se na e-novice!