NEFIKS za lažjo zaposlitev!

Avtor — 24.07.2013

Nefiks je indeks neformalnega izobraževanja, ki omogoča in pomaga aktivni mladini pri beleženju in promoviranju neformalno pridobljenih kompetenc, jih spodbuditi, da si poleg šolskih ali študijskih obveznosti poiščejo še dodatne interese, potenciale in veselje na drugih področjih.

NEFIKS za lažjo zaposlitev!

NEFIKS za lažjo zaposlitev! (Vir slike: sxc.hu)

Vse to z namenom, da jim bodo tovrstna izobraževanja v veliki meri pomagala pri iskanju zaposlitve in tudi pri opravljanju te.

Indeks Nefiks, ki pravzaprav služi kot osebna evidenca izobraževanj, kompetenc, stikov socialne mreže in drugih aktivnosti, pa na enem mestu omogoča tudi potrjen zapis vsega, kar se nekdo nauči izven šole ali fakultete. V okviru Nefiksa je na voljo tudi knjižica Nefiks in elektronski e-Nefiks, ki poleg beleženja kompetenc omogoča tudi izdelavo življenjepisa in izpis vseh pridobljenih kompetenc.

Zavod Nefiks vsakoletno podeli praktične nagrade in priznanja tistim, ki so z rednim vpisovanjem v Nefiks zbrali največ vpisov. To na nek način predstavlja spodbudo tudi za vse ostale, da bodo v prihodnje še bolj aktivni pri tem. Priznanja so namenjena tudi organizacijam, ki najbolj aktivno beležijo znanje svojih članov in uporabnikov.

Preberite si članek Kako iskati nove sodelavce >>

Priznanja bodo podeljena na prireditvi 17. oktobra 2013.

Prijavijo se lahko posamezniki, ki so v zadnjih dveh letih zabeležili najmanj 5 vpisov oziroma organizacije, ki so ali bodo vpisale vsaj 3 različne aktivnosti.

Vir: talentiran.si


Oznake: