Neformalna izobraževanja vam lahko pomagajo pri iskanju službe

Zavod Nefiks je 20. januarja 2015 že četrtič organiziral podelitev posebnih priznanj, namenjenih posameznikom in organizacijam, ki neformalno pridobljeno znanje beležijo z Nefiksom. Podeljenih je bilo 84 priznanj.
Neformalna izobraževanja vam lahko pomagajo pri iskanju službe

Neformalna izobraževanja vam lahko pomagajo pri iskanju službe (Vir slike: Nefiks)

V luči krize zaposlovanja se predvsem mladi sprašujejo s čim bi najbolj pritegneili pozornost potencialnih delodajalcev. Neformalna izobrazba je tako postala praktično obvezna komponenta vsakega iskalca zaposlitve. Posamezniki in organizacije pa lahko vsako tako pridobljeno kompetenco že več kot desetletje sistematično zabeležijo v sistem Nefiks.

Dogodek se je letos pričel z okroglo mizo, katere tematika je bila vezana na pomembnost, beleženje in priznavanje neformalno pridobljenega znanja. Zorko Škvor, predstavnik Urada RS za mladino je ob tej priliki povedal: »Nefiks gradi na kredibilnosti neformalnega znanja, posledično pa je lahko celoten mladinski sektor bolj kredibilen«.

»Samostojno delo na področju, ki te veseli močno pretehta znanje, pridobljeno v formalnih okvirjih izobraževanja,« je o pomenu neformalno pridobljenega znanja za svoje področje povedal Andraž Vrhovec , ki je sam zelo uspešno začel s startup podjetjem Koofer.

Saša Miladinovič, predstavnik podjetja Si.mobil, ki je navzočim ponudil kar nekaj koristnih napotkov pri zaposlovanju meni, da bi mladi morali pogosteje kadrovikom pokazati izpise iz Nefiksa. 

Dobitnica zlatega priznanja Teja pa se tega dejstva že zaveda: »Priznanje je prvi korak k temu, da nekdo opazi, kaj vse počnem poleg študija in mogoče mi bo to koristilo tudi naprej pri iskanju zaposlitve«.

Sicer pa se je s kompetencami pridobljenimi v neformalnem izobraževanju možno zaposliti tudi v energetskih podjetjih, tudi če ste po izobrazbi bolj družboslovno usmerjeni. Mateja Kegel iz podjetja Energetika.net: »Če hočemo energetiko približat ljudem, moramo zaposlovati družboslovce

Tin Kampl, novoizvoljeni predsenik Mladinskega sveta Slovenije pa verjame, da mladi lahko kompetence, ki so potrebne za zaposlovanje, pridobijo v mladinskih organizacijah: »Potrebno je vključevanje v različne oblike mladinskega dela in s tem neformalnega izobraževanja, saj to dokanazno prinaša prednost mladim pri zaposlovanju«.

S čimer se strinja tudi predstavnica Mladinskega centra Zagorje, prejemnika zlatega priznanja, Tjaša Polc: »V lokalnem okolju se vedno več mladih na nas obrača z namenom pridobivanja neformalnih izkušenj, saj so spoznali, da  aktivna participacija –  prinaša prednost pred vrstniki v borbi za delovna mesta.«

Vir: Nefiks

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje