Nekdanja Tumblrjevka zbira denar za žensko platformo

Amber Gordon je bila do nedavnega pomemben člen Tubmlrjeve ekipe, nato pa je vso energijo preusmerila v svojo spletno stran. S Femsplain zbira finančna sredstva na eni od najbolj znanih platform za množično financiranje, Kickstarterju.
Nekdanja Tumblrjevka zbira denar za žensko platformo

Gordonova zbira finančna sredstva na Kickstarterju (Vir slike: Kickstarter).

Na Kickstarterju si je Gordonova zastavila cilj 25 tisoč dolarjev. Do zdaj je zbrala že več kot 10 tisoč dolarjev, do konca kampanje pa ima še kar nekaj časa. Kampanja se namreč zaključi 4. marca. Femsplain se oglašuje kot skupnost, ki povezuje feminizem.

Ekipo sestavljajo štiri članice, poleg Gordonove, še Gabriela Barkho, Jeanette Fabre in Jacqueline Mirell.  

Varnost in povezovanje

Kot je razvidno iz opisa na Kickstarterju, gre za majhno ekipo, ki pa ima velik cilj: spremeniti pogled na ženske in način obravnave. Ekipa upa, da bo Femsplain postal prostor za delitev življenjskih izkušenj, od tistih neprijetnih do naravnost čudovitih. »Smo več kot spletna stran ali dogodek – smo gibanje. Nudimo varen prostor za povezovanje, učenje in rast z drugimi ljudmi. Vse, kar vidite, je napisano s strani nekoga, ki je podoben vam,« še lahko preberemo.

Kako spremeniti dojemanje, kaj pomeni biti ženska, posledično tudi narediti lepši svet, je cilj ekipe. V to se je Gordonova podala tudi zaradi zastrašujočih statistik: četrtina mladih žensk je že bila seksualno nadlegovanih prek spleta. Edino rešitev za to vidijo v širjenju zavedanja. »To se mora spremeniti.« Njihova skupnost vsak mesec podvoji število članov. »Očitno je potreba po takšnem mestu, kot je ta, me pa potrebujemo vašo pomoč, da nadaljujemo z našo širitvijo

V Silicijevi dolini ni prostora za ženske?

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje