Nekdanji uslužbenci, nova Googlova konkurenca

Nekdanji uslužbenci Googla so lansirali nov brskalnik, za katerega pravijo, da je boljši od Googlovega.
Nekdanji uslužbenci, nova Googlova konkurenca

Google zadeve ne komentira.

Podjetje Cuil zaposluje 30 ljudi, ustanovljeno pa je bilo z namenom konkurirati Googlu, Yahooju in Microsoftu. Po mnenju svojih ustanoviteljev je Cuil boljši od ostalih brskalnikov, odločitev pa seveda ostaja na uporabnikih. 

Tovrstnih novopečenih podjetij je bilo v zadnjih letih ustanovljenih kar nekaj, med najbolj obetavnimi sta Powerset (predkratkim ga je kupil Microsoft) in Wikia, ki pa nista pretirano ogrozila konkurence.

Analitiki napovedujejo, da ima Cuil velik potencial prav zaradi porekla oz. delovnih izkušenj svojih ustanoviteljev. Poleg tega ima najvišji indeks iskanja in sicer 120 milijard, spletne strani pa grupira po vsebini, kar ga naredi bolj učinkovitega. Novost je tudi pri prikazovanju iskalnih rezultatov, saj Cuil prikazuje daljše vnose, uporablja več slik in omogoča uporabo dodatnih orodij za bolj natančno iskanje.

Novi načini v spletnem iskanju so seveda dobrodošli, vendar nekatere skrbi dejstvo, da Cuil-jev indeks vsebuje več strani, kar lahko pomeni tudi obremenitev uporabnika z nepomembnimi informacijami.

Vir: The New York Times