Nemci imajo čedalje raje igralne konzole

Nemci igrajo igre čedalje bolj pogosto, vendar to raje počnejo na igralnih konzolah, kot na računalnikih.
Nemci imajo čedalje raje igralne konzole

Xbox, Wii in PS obvladujejo nemški trg iger.

Za Nemce je bilo sicer značilno, da dolgo časa niso sprejemali igralnih konzol, pač pa so vztrajali na osebnih računalnikih. V zadnjem času pa se vse bolj odločajo za njih in tudi za prenosne naprave. 

Prodaja iger za osebne računalnike in igralne konzole se je lani v Nemčiji povečala za 21 odstotkov, na 1,36 milijarde evrov. Prodaja iger za igralne konzole kot so Wii, Playstation in Xbox, se je povečala za 30 odstotkov, trg je bil lani vreden 904 milijonov evrov. Prodaja računalniških iger je upadla za 3 odstotke, v ta namen je bilo porabljenih 458 milijonov evrov.

Trg iger za prenosne naprave se je povečal za 65 odstotkov, lani je bil tako vreden 360 milijonov evrov, strokovnjaki ocenjujejo, da gre tudi rast tega trga pripisati tistim, ki so včasih raje igrali računalniške igre.

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje