Nemci imajo čedalje raje igralne konzole

Nemci igrajo igre čedalje bolj pogosto, vendar to raje počnejo na igralnih konzolah, kot na računalnikih.
Nemci imajo čedalje raje igralne konzole

Xbox, Wii in PS obvladujejo nemški trg iger.

Za Nemce je bilo sicer značilno, da dolgo časa niso sprejemali igralnih konzol, pač pa so vztrajali na osebnih računalnikih. V zadnjem času pa se vse bolj odločajo za njih in tudi za prenosne naprave. 

Prodaja iger za osebne računalnike in igralne konzole se je lani v Nemčiji povečala za 21 odstotkov, na 1,36 milijarde evrov. Prodaja iger za igralne konzole kot so Wii, Playstation in Xbox, se je povečala za 30 odstotkov, trg je bil lani vreden 904 milijonov evrov. Prodaja računalniških iger je upadla za 3 odstotke, v ta namen je bilo porabljenih 458 milijonov evrov.

Trg iger za prenosne naprave se je povečal za 65 odstotkov, lani je bil tako vreden 360 milijonov evrov, strokovnjaki ocenjujejo, da gre tudi rast tega trga pripisati tistim, ki so včasih raje igrali računalniške igre.

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje