Neprijetna srečanja z bivšo partnerico povod za aplikacijo!

Avtor Maruša Žibert — 12.04.2014
Komentiraj!
Srečanja z nekdanjim partnerjem ali nepriljubljenim sodelavcem so lahko tudi neprijetna. Taka srečanja so lahko stresna in prav to težavo rešuje zanimiv projekt. Nastala je namreč aplikacija Cloak, ki uporabnika obvaruje pred nerodnimi srečanji.
Neprijetna srečanja z bivšo partnerico povod za aplikacijo!

Cloak uporablja lokacijske podatke, ki jih pridobi iz Instagrama in Foursquarja. (Vir slike: App Store)

Kot pravijo njeni razvijalci, gre za novo družabno omrežje, ki je pa pravzaprav nedružabno. Svojega uporabnika namreč poskuša odvrniti od srečanja z znancem. S takšno težavo se je nenehno, po selitvi v New York, srečeval Brian Moore. Nenehna srečanja z nekdanjo partnerico so ga spodbudila k razvoju ideje o omrežju, ki ga bo opozorilo, ko bo v njegovi bližini nekdo, ki si ga (trenutno) ne želi videti.

Če se mi približaš …

Kako deluje? Cloak uporablja lokacijske podatke, ki jih pridobi iz Instagrama in Foursquarja. Uporabniku na zemljevidu pokaže, kjer se nahajajo njegovi stiki, hkrati pokaže tudi lokacijo uporabnika. Če se uporabnik želi izogniti določeni osebi, jo označi s posebno zastavico. Nastavi lahko tudi, na kakšni razdalji ga mora aplikacija opozoriti – privzete nastavitve sicer omogočajo nastavitev na 800 metrov, nastavi pa lahko tudi na ulico natančno.

Težave z zaupanjem o deljenju lokacije

Mnogi kot slabost novega nedružabnega omrežja omenjajo dejstvo, da pridobiva le lokacijske podatke dveh omrežij, ki po številu uporabnikov zagotovo ne moreta konkurirati Facebooku in Twitterju. Njegovi razvijalci sicer načrtujejo širitev na druga omrežja, a med njimi, pravijo, Twitterja ne bo. Težavo jim predstavlja tudi dejstvo, da uporabniki pogosto izklopijo možnost trenutne lokacije. Če pa je vklopljena, pa je ta dokaj nejasna.

shranjeno pod:
Prijavi se na e-novice!