NERVteh in SQBZY se potegujeta za zmago na tekmovanju v Budimpešti

V Budimpešti danes, 2. decembra, poteka mednarodni investicijski forum in startup tekmovanje - SEE Innovation Competition. Za zmagovalca foruma se potegujeta tudi dva slovenska startupa, in sicer NERVteh in SQBZY, zmagovalca letošnjega slovenskega nacionalnega tekmovanja iTime pospeševalnika.
NERVteh in SQBZY se potegujeta za zmago na tekmovanju v Budimpešti

NERVteh in SQBZY se potegujeta za zmago na tekmovanju v Budimpešti (Vir slike: tp-lj.si)

SEE Innovation Competion se izvaja v okviru transnacionalnega projekta PROFIS, katerega namen je spodbujanje financiranja inovacij na območju Jugovzhodne Evrope.

Konzorcij osmih partnerjev iz devetih držav, eden izmed teh je Tehnološki park Ljubljana, je v okviru projekta na nacionalni ravni izpeljal programe za usposabljanje potencialnih podjetnikov za pripravo podjetniških idej ter nacionalni izbor startup ekip z namenom predstavitve najboljših le-teh na mednarodnem investicijskem forumu v Budimpešti.

Tehnološki park Ljubljana je bil, na osnovi izkušenj pri organizaciji podjetniških programov in izborov / tekmovanj za najboljše poslovne ideje, zadolžen za pripravo procesa izbora nacionalnih tekmovanj, kot tudi za organizacijo in izvedbo mednarodnega investicijskega foruma v Budimpešti.

Na nacionalnem nivoju je bilo izvedenih 27 podjetniških delavnic, katerih se je udeležilo 674 udeležencev. Od tega so projektni partnerji pomagali pri pripravi 111 inovativnih podjetniških idej za predstavitev pred investitorji. Pri usposabljanju podjetniških timov za pripravo poslovnih idej so partnerji k sodelovanju povabili 35 investitorjev in svetovalcev s področja financiranja inovativnih start-up projektov.

Danes je na sporedu mednarodni investicijski forum in startup tekmovanje

Poleg dveh slovenskih ekip, NERVteh in SQBZY, se bodo na forumu predstavile tudi ekipe iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Italije, Romunije, Srbije in Slovaške. Najboljših osem od dvajsetih ekip, ki se bodo predstavile investitorjem v dopoldanskem delu, se bo uvrstilo v finalni popoldanski del.

Za uvrstitev med finaliste se bo NERVteh, član Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, potegoval s cenovno dostopnim avtomobilskim simulatorjem za zmanjšanje avtomobilskih nesreč, SQBZY, član Tehnološkega parka Ljubljana, pa s poslovno idejo o zbiranju podatkov o podvodnem svetu, ki bi jih uporabljali potapljači in plavalci.

Zmagovalci bodo prejeli naslednje nagrade:

  • povabilo k sodelovanju na investicijskem forumu PODIM Challenge in brezplačno udeležbo na mednarodni konferenci o podjetništvu PODIM v Mariboru ter
  • sodelovanje v Softlanding programu, ki ga izvajata Tehnološki park Ljubljana in Friuli Innovazione iz Italije, z namenom preverjanja poslovne ideje za prodor na slovenski in italijanski trg.

Po zaključku mednarodnega investicijskega foruma in startup tekmovanja – SEE Innovation Competition bo 3. decembra v Budimpešti potekala zaključna konferenca dve leti trajajočega transnacionalnega projekta PROFIS, ki ga sofinancira evropski transnacionalni program Jugovzhodna Evropa.

Vir: Tp-lj.si

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje