NERVteh in SQBZY se potegujeta za zmago na tekmovanju v Budimpešti

V Budimpešti danes, 2. decembra, poteka mednarodni investicijski forum in startup tekmovanje - SEE Innovation Competition. Za zmagovalca foruma se potegujeta tudi dva slovenska startupa, in sicer NERVteh in SQBZY, zmagovalca letošnjega slovenskega nacionalnega tekmovanja iTime pospeševalnika.
NERVteh in SQBZY se potegujeta za zmago na tekmovanju v Budimpešti

NERVteh in SQBZY se potegujeta za zmago na tekmovanju v Budimpešti (Vir slike: tp-lj.si)

SEE Innovation Competion se izvaja v okviru transnacionalnega projekta PROFIS, katerega namen je spodbujanje financiranja inovacij na območju Jugovzhodne Evrope.

Konzorcij osmih partnerjev iz devetih držav, eden izmed teh je Tehnološki park Ljubljana, je v okviru projekta na nacionalni ravni izpeljal programe za usposabljanje potencialnih podjetnikov za pripravo podjetniških idej ter nacionalni izbor startup ekip z namenom predstavitve najboljših le-teh na mednarodnem investicijskem forumu v Budimpešti.

Tehnološki park Ljubljana je bil, na osnovi izkušenj pri organizaciji podjetniških programov in izborov / tekmovanj za najboljše poslovne ideje, zadolžen za pripravo procesa izbora nacionalnih tekmovanj, kot tudi za organizacijo in izvedbo mednarodnega investicijskega foruma v Budimpešti.

Na nacionalnem nivoju je bilo izvedenih 27 podjetniških delavnic, katerih se je udeležilo 674 udeležencev. Od tega so projektni partnerji pomagali pri pripravi 111 inovativnih podjetniških idej za predstavitev pred investitorji. Pri usposabljanju podjetniških timov za pripravo poslovnih idej so partnerji k sodelovanju povabili 35 investitorjev in svetovalcev s področja financiranja inovativnih start-up projektov.

Danes je na sporedu mednarodni investicijski forum in startup tekmovanje

Poleg dveh slovenskih ekip, NERVteh in SQBZY, se bodo na forumu predstavile tudi ekipe iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Italije, Romunije, Srbije in Slovaške. Najboljših osem od dvajsetih ekip, ki se bodo predstavile investitorjem v dopoldanskem delu, se bo uvrstilo v finalni popoldanski del.

Za uvrstitev med finaliste se bo NERVteh, član Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, potegoval s cenovno dostopnim avtomobilskim simulatorjem za zmanjšanje avtomobilskih nesreč, SQBZY, član Tehnološkega parka Ljubljana, pa s poslovno idejo o zbiranju podatkov o podvodnem svetu, ki bi jih uporabljali potapljači in plavalci.

Zmagovalci bodo prejeli naslednje nagrade:

  • povabilo k sodelovanju na investicijskem forumu PODIM Challenge in brezplačno udeležbo na mednarodni konferenci o podjetništvu PODIM v Mariboru ter
  • sodelovanje v Softlanding programu, ki ga izvajata Tehnološki park Ljubljana in Friuli Innovazione iz Italije, z namenom preverjanja poslovne ideje za prodor na slovenski in italijanski trg.

Po zaključku mednarodnega investicijskega foruma in startup tekmovanja – SEE Innovation Competition bo 3. decembra v Budimpešti potekala zaključna konferenca dve leti trajajočega transnacionalnega projekta PROFIS, ki ga sofinancira evropski transnacionalni program Jugovzhodna Evropa.

Vir: Tp-lj.si

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje