NERVTeh zmagal na tekmovanju inovativnih startupov v Budimpešti!

Avtor — 03.12.2014
Na mednarodnem investicijskem forum in startup tekmovanju SEE Innovation Competition je s konkurenco pometla slovenska ekipa NERVTeh, zmagovalka letošnjega slovenskega nacionalnega tekmovanja iTime pospeševalnika.
NERVTeh zmagal na tekmovanju inovativnih startupov v Budimpešti!

NERVteh zmagal na tekmovanju inovativnih startupov v Budimpešti! (Vir slike: Facebook – NERVteh)

Ekipe so se za polfinale borile v dopoldanskem delu

Na forumu so se predstavile ekipe iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Italije, Romunije, Srbije, Slovenije in Slovaške.

V dopoldanskem delu so ekipe investitorje skušale navdušiti za uvrstitev v polfinalni večerni del, v katerem je bilo prostora za osem finalistov.

Za uvrstitev v finale tekmovanja sta se potegovala tudi dva slovenska predstavnika: ekipa SQBZY, članica Tehnološkega parka Ljubljana, in sicer s poslovno idejo o zbiranju podatkov o podvodnem svetu za potapljače in plavalce; ter ekipa NERVTeh, zmagovalka letošnjega slovenskega nacionalnega tekmovanja iTime pospeševalnika, in sicer s poslovno idejo o cenovno dostopnim avtomobilskim simulatorjem za zmanjšanje avtomobilskih nesreč.

V popoldanskem delu pa je sledil veliki finale

V finalnem delu se je predstavilo osem podjetniških ekip:

  • Anteam – Italija – programski produkti, ki razširjajo funkcionalnosti najbolj razširjenih CMS platform.
  • Evnt.ee – Slovaška – aplikacija, ki omogoča interakcije in povezovanje na množičnih družabnih dogodkih.
  • NERVTeh – Slovenija – cenovno dostopni avtomobilski simulator za zmanjšanje avtomobilskih nesreč.
  • Wadex – Italija – spletni sistem za avtomatsko izmenjavo rabljenih materialov na trgu reciklažnih materialov za zagotavljanje stabilnih odkupnih cen materiala.
  • ZeaLab Products – Madžarska – spletna aplikacija, ki pomaga zmanjšati kilograme, na osnovi beleženja športnih aktivnosti z vzdrževanjem virtualnega hišnega ljubimčka (Tamagochi).
  • e-Quantification – Romunija – platforma za povezovanje lastnikov malih generatorjev obnovljive energije z energetskimi operaterji.
  • Sauper Umweltdatentechnik – Avstrija – merilec in programska oprema za zagotavljanje varčne porabe energije v stavbah.
  • ZedNet Informatika – Madžarska – sistem za sledenje, komunikacijo in uporabnikovo sporočanje razvijalcu napake na spletnih straneh.

Investitorji so za najboljšo poslovno idejo tekmovanja SEE Innovation Competition razglasili slovensko podjetniško ekipo NERVTeh. Drugo mesto je pripadlo podjetniški ideji WADEX iz Italije, tretje pa podjetniški ekipi ZedNet Informatiki iz Madžarske.

Nagradili so tudi najboljšo »zeleno« poslovno idejo tekmovanja, ki je pripadla podjetniški ideji e-Quantification iz Romunije ter najboljšo poslovno idejo startup podjetnice oz. inovatorke mednarodnega investicijskega foruma, ki je pripadla podjetniški ekipi Sauper Umweltdatatechnik iz Avstrije.

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje