Neskončni objem tehnologije in umetnosti

Avtor — 06.06.2015
Si.mobil že četrto leto zapored predstavlja svoje letne poslovne rezultate skozi umetnino. Tudi v letnem poročilu za leto 2014 nadaljuje s prepletanjem umetnosti in tehnologije ter prikazuje svoje poslovne rezultate na drugačen način.
Neskončni objem tehnologije in umetnosti

Neskončni objem tehnologije in umetnosti (Vir slike: Simobil)

Tokrat je Si.mobil sodeloval z mlado in perspektivno umetnico Nino Koželj in ji je poleg odkupa grafike omogočil tudi nadaljnje izpopolnjevanje na priznani umetniški ustanovi Frans Masereel Centrum v Belgiji. QR koda na grafiki z naslovom »Neskončni objem« predstavlja vstopno točko v spletno različico letnega poročila za leto 2014.

Si.mobil je z letnim poročilom 2014 v svojo galerijo letnih poročil h grafikam Zore Stančič in Romana Uranjeka, člana skupine Irwin, Novega kolektivizma in gibanja NSK, ter k fotografiji Janeta Štravsa dodal še mlado in perspektivno umetnico Nino Koželj.

Umetniški trg je dandanes neizprosen že za priznane umetnike, toliko bolj pa za mlade ustvarjalce, ki so šele na začetku svoje umetniške poti. Eno od osrednjih poslanstev Si.mobila je pomagati pri uresničevanju idej in podpirati mlade, zato je tokrat Si.mobil dal priložnost mladi umetnici. Tako je vstopno točko v Si.mobilovo spletno letno poročilo za leto 2014 ustvarila Nina Koželj.

Nina Koželj je kot ena najbolj talentiranih študentk pred kratkim končala študij likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Na samosvoji umetniški poti se ne omejuje samo na en medij, blizu so ji tako slikanje in grafika kot tudi kiparjenje. Njena dela so barvita, sveža in sodobna.

Že v času študija sta jo uveljavljena profesorja Črtomir Frelih in Mirko Bratuša izbrala za svojo demonstratorko. Prof. Mirku Bratuši je pomagala izvesti njegov projekt za 54. beneški bienale leta 2011. Leta 2010 ji je mednarodna skupina umetniških kritikov podelila štipendijo švicarske fundacije Vordemberge-Gildewart za mlade in perspektivne umetnike. Kot edina slovenska umetnica je leta 2011 zastopala Slovenijo na XVI. Deutsche Internationale Grafik – Triennale Frechen v Frechnu v Nemčiji. V letu 2014 je prejela priznanje za kakovostno likovno delo na kamniškem ex-temporu in nagrado za najboljše delo avtorja, starega do 35 let, na 49. mednarodnem ex-temporu Piran 2014.

Do Si.mobilovega letnega poročila za leto 2014 lahko dostopate prek grafike Nine Koželj. Kamero mobilne naprave usmerite v QR kodo na grafiki in vstopite v spletno različico letnega poročila za leto 2014.


Oznake: , ,