Nespametna poteza Walmarta – video downloads podpira samo Internet Explorer

Walmart je sprva imel težave pri prikazovanju njihove nove spletne strani v Firefoxu, sedaj pa so se enostavno odločili, da stran ne bo podpirala prav nobenega drugega brskalnika razen Internet Explorerja.
Nespametna poteza Walmarta - video downloads podpira samo Internet Explorer

WalMart

Pred kratkim smo pisali o ameriški verigi Walmart oziroma o njihovih načrtih za prodajo filmov preko interneta. No, stvar že stoji, a na žalost deluje le z Microsoftovim Internet Explorerjem, saj nas (če uporabljamo kak drug brskalnik) pozdravi naslenje sporočilo:

Unsupported Browser We're sorry ...

Our website requires the browser Internet Explorer version 6 or higher.
It appears that you are using Firefox, Safari, or another browser that
Wal-Mart Video Downloads doesn't currently support. Click here to get Internet Explorer for free from Microsoft.

Thank You


Vsekakor gre za nepremišljeno potezo, saj je IE v primerjavi s Firefoxom, Safarijem, Opero, Konquerorjem, itd. bistveno manj varen brskalnik, sploh njegova šesta različica. Zdi se, da je ta poteza le posledica lenobe Walmartovih programerjev, saj je načeloma lažje in hitreje narediti stran, ki dela v večini ostalih brskalnikih, a so zgleda najprej naredili zadevo za IE, nato pa dvignili roke.

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje