Nevarnosti dela od doma

Delo od doma ima mnogo prednosti. Zjutraj ni treba čakati v prometnih zastojih in lahko si vzamete odmor kadarkoli želite. Po drugi strani pa prinaša nekaj neprijetnosti kot so pričakovanja, da ste na voljo ob katerikoli uri in pomanjkanje kontaktov s kolegi. V nadaljevanju je nekaj nasvetov na kaj je treba paziti v domačem delovnem okolju.
Nevarnosti dela od doma

Naredite domače delovno okolje še bolj prijetno.

Tveganja: V domači pisarni zaradi preobremenjenosti električnega omrežja obstaja nevarnost požara. Zaradi premajhne pozornosti pravilni osvetljavi, ergnomskim mizam in stolom mnogi poročajo o problemih z očmi in mišicami. Prav tako se veliko ljudi odpove odmorom. Če imate pisarno v domači kleti pa lahko vaše zdravje ogroža radon, ki povzroča pljučnega raka.

Ergonomičnost: Oprema v podjetjih je navadno izdelana tako, da povzroča čim manj naporov in je človeku prijazna. Delavci od doma take opreme navadno nimajo na voljo in se ne zavedajo njene pomembnosti zato pogosto poročajo o bolečinah in neugodju, ki nastajajo ob delu.

Pripomočki: Delo od doma je za mnoge privilegij, zato si ne upajo prositi šefa za potrebne pisarniške pripomočke in opremo. Dejstvo pa je, da je tudi za delodajalce taka ureditev koristna, saj tako prihranijo denar in pisarniške prostore.

Ena izmed slabih stvari je tudi, da vas lahko člani družine pri delu motijo. Razložiti jim je potrebno, da je to vaša služba ter da med njo nimate časa za hišna opravila.

Po raziskavi je delo od doma tudi eden najboljših načinov za pritegnitev najbolj sposobnih delavcev, zato se bodo zavedna podjetja potrudila, da bo to področje čim bolje delovalo.

Vir: LiveScience

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje