Nevarnosti dela od doma

Delo od doma ima mnogo prednosti. Zjutraj ni treba čakati v prometnih zastojih in lahko si vzamete odmor kadarkoli želite. Po drugi strani pa prinaša nekaj neprijetnosti kot so pričakovanja, da ste na voljo ob katerikoli uri in pomanjkanje kontaktov s kolegi. V nadaljevanju je nekaj nasvetov na kaj je treba paziti v domačem delovnem okolju.
Nevarnosti dela od doma

Naredite domače delovno okolje še bolj prijetno.

Tveganja: V domači pisarni zaradi preobremenjenosti električnega omrežja obstaja nevarnost požara. Zaradi premajhne pozornosti pravilni osvetljavi, ergnomskim mizam in stolom mnogi poročajo o problemih z očmi in mišicami. Prav tako se veliko ljudi odpove odmorom. Če imate pisarno v domači kleti pa lahko vaše zdravje ogroža radon, ki povzroča pljučnega raka.

Ergonomičnost: Oprema v podjetjih je navadno izdelana tako, da povzroča čim manj naporov in je človeku prijazna. Delavci od doma take opreme navadno nimajo na voljo in se ne zavedajo njene pomembnosti zato pogosto poročajo o bolečinah in neugodju, ki nastajajo ob delu.

Pripomočki: Delo od doma je za mnoge privilegij, zato si ne upajo prositi šefa za potrebne pisarniške pripomočke in opremo. Dejstvo pa je, da je tudi za delodajalce taka ureditev koristna, saj tako prihranijo denar in pisarniške prostore.

Ena izmed slabih stvari je tudi, da vas lahko člani družine pri delu motijo. Razložiti jim je potrebno, da je to vaša služba ter da med njo nimate časa za hišna opravila.

Po raziskavi je delo od doma tudi eden najboljših načinov za pritegnitev najbolj sposobnih delavcev, zato se bodo zavedna podjetja potrudila, da bo to področje čim bolje delovalo.

Vir: LiveScience

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje