Nevarnosti dela od doma

Delo od doma ima mnogo prednosti. Zjutraj ni treba čakati v prometnih zastojih in lahko si vzamete odmor kadarkoli želite. Po drugi strani pa prinaša nekaj neprijetnosti kot so pričakovanja, da ste na voljo ob katerikoli uri in pomanjkanje kontaktov s kolegi. V nadaljevanju je nekaj nasvetov na kaj je treba paziti v domačem delovnem okolju.
Nevarnosti dela od doma

Naredite domače delovno okolje še bolj prijetno.

Tveganja: V domači pisarni zaradi preobremenjenosti električnega omrežja obstaja nevarnost požara. Zaradi premajhne pozornosti pravilni osvetljavi, ergnomskim mizam in stolom mnogi poročajo o problemih z očmi in mišicami. Prav tako se veliko ljudi odpove odmorom. Če imate pisarno v domači kleti pa lahko vaše zdravje ogroža radon, ki povzroča pljučnega raka.

Ergonomičnost: Oprema v podjetjih je navadno izdelana tako, da povzroča čim manj naporov in je človeku prijazna. Delavci od doma take opreme navadno nimajo na voljo in se ne zavedajo njene pomembnosti zato pogosto poročajo o bolečinah in neugodju, ki nastajajo ob delu.

Pripomočki: Delo od doma je za mnoge privilegij, zato si ne upajo prositi šefa za potrebne pisarniške pripomočke in opremo. Dejstvo pa je, da je tudi za delodajalce taka ureditev koristna, saj tako prihranijo denar in pisarniške prostore.

Ena izmed slabih stvari je tudi, da vas lahko člani družine pri delu motijo. Razložiti jim je potrebno, da je to vaša služba ter da med njo nimate časa za hišna opravila.

Po raziskavi je delo od doma tudi eden najboljših načinov za pritegnitev najbolj sposobnih delavcev, zato se bodo zavedna podjetja potrudila, da bo to področje čim bolje delovalo.

Vir: LiveScience

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje