Nevarnosti dela od doma

Avtor — 24.12.2008
Delo od doma ima mnogo prednosti. Zjutraj ni treba čakati v prometnih zastojih in lahko si vzamete odmor kadarkoli želite. Po drugi strani pa prinaša nekaj neprijetnosti kot so pričakovanja, da ste na voljo ob katerikoli uri in pomanjkanje kontaktov s kolegi. V nadaljevanju je nekaj nasvetov na kaj je treba paziti v domačem delovnem okolju.
Nevarnosti dela od doma

Naredite domače delovno okolje še bolj prijetno.

Tveganja: V domači pisarni zaradi preobremenjenosti električnega omrežja obstaja nevarnost požara. Zaradi premajhne pozornosti pravilni osvetljavi, ergnomskim mizam in stolom mnogi poročajo o problemih z očmi in mišicami. Prav tako se veliko ljudi odpove odmorom. Če imate pisarno v domači kleti pa lahko vaše zdravje ogroža radon, ki povzroča pljučnega raka.

Ergonomičnost: Oprema v podjetjih je navadno izdelana tako, da povzroča čim manj naporov in je človeku prijazna. Delavci od doma take opreme navadno nimajo na voljo in se ne zavedajo njene pomembnosti zato pogosto poročajo o bolečinah in neugodju, ki nastajajo ob delu.

Pripomočki: Delo od doma je za mnoge privilegij, zato si ne upajo prositi šefa za potrebne pisarniške pripomočke in opremo. Dejstvo pa je, da je tudi za delodajalce taka ureditev koristna, saj tako prihranijo denar in pisarniške prostore.

Ena izmed slabih stvari je tudi, da vas lahko člani družine pri delu motijo. Razložiti jim je potrebno, da je to vaša služba ter da med njo nimate časa za hišna opravila.

Po raziskavi je delo od doma tudi eden najboljših načinov za pritegnitev najbolj sposobnih delavcev, zato se bodo zavedna podjetja potrudila, da bo to področje čim bolje delovalo.

Vir: LiveScience

Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje