Neverjetna ponudba: 44,6 milijarde dolarjev za Yahoo!

Dolgo časa smo brali in pisali le o govoricah, tokrat pa vam lahko postrežemo s preverjenimi informacijami. Microsoft je vložil uradno ponudbo za prevzem spletnega iskalnika Yahoo!.
Neverjetna ponudba: 44,6 milijarde dolarjev za Yahoo!

V maju 2007 so mediji predvidevali združitev v vrednosti 50 mililjard dolarjev. Bo nekoliko manjša ponudba zadovoljila lastnike?

Ponudba težka 44,6 milijarde dolarjev bi bila v primeru odobritve izplačana delno v gotovini, delno pa v delnicah Microsofta. Bill Gates delnico Yahoo!-ja vrednoti na 31 dolarjev, to pa je 62 odstotkov višja cena od tiste, s katero je včeraj zaključila trgovanje na borzi.

»Neizmerno cenimo Yahoo! in skupaj lahko ponudimo zanimive rešitve za potrošnike, založnike in oglaševalce ter se v koraku s tem želimo bolje pozicionirati na mestu konkurenta spletnega storitvenega trga.« Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer.

Objava novice v vseh večjih medijih je Yahoo!-jevo delnico izstrelila iz 19,18 dolarjev na 29, 95 dolarjev, kar je 56 odstotna porast cene.

TUKAJ si preberite uradno prošnjo za prevzem, ki jo je poslal Ballmer.

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje