Neverjetna ponudba: 44,6 milijarde dolarjev za Yahoo!

Dolgo časa smo brali in pisali le o govoricah, tokrat pa vam lahko postrežemo s preverjenimi informacijami. Microsoft je vložil uradno ponudbo za prevzem spletnega iskalnika Yahoo!.
Neverjetna ponudba: 44,6 milijarde dolarjev za Yahoo!

V maju 2007 so mediji predvidevali združitev v vrednosti 50 mililjard dolarjev. Bo nekoliko manjša ponudba zadovoljila lastnike?

Ponudba težka 44,6 milijarde dolarjev bi bila v primeru odobritve izplačana delno v gotovini, delno pa v delnicah Microsofta. Bill Gates delnico Yahoo!-ja vrednoti na 31 dolarjev, to pa je 62 odstotkov višja cena od tiste, s katero je včeraj zaključila trgovanje na borzi.

»Neizmerno cenimo Yahoo! in skupaj lahko ponudimo zanimive rešitve za potrošnike, založnike in oglaševalce ter se v koraku s tem želimo bolje pozicionirati na mestu konkurenta spletnega storitvenega trga.« Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer.

Objava novice v vseh večjih medijih je Yahoo!-jevo delnico izstrelila iz 19,18 dolarjev na 29, 95 dolarjev, kar je 56 odstotna porast cene.

TUKAJ si preberite uradno prošnjo za prevzem, ki jo je poslal Ballmer.

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje