Nič več poslovnih knjig za manjše podjetnike?

Vam stroški knjigovodstva predstavljajo veliko breme. Za vas imamo dobro novico! Z naslednjim letom lahko pričakujemo pavšalno obdavčitev za manjše podjetnike z nižjimi letnimi prihodki. Več o tem si preberite v nadaljevanju.
miniMAX začetni seminar Knjigovodstvo in plače

(Vir slike: sxc.hu)

“Intenzivno se ukvarjamo s to ureditvijo, nekatere stvari še moramo uskladiti in proučiti, pričakujemo pa, da bomo javnosti kmalu predstavili končne rešitve pavšalne obdavčitve in spisali predlog zakona”, so pojasnili na ministrstvu za finance.

Pavšalna obdavčitev kot možnost za podjetnike in manjša podjetja z nižjim obsegom prometa bo predvidoma zaživela 1. januarja 2013, konkreten predlog pa bo razkrit v prihodnjih mesecih. Razmišljanja o pavšalni obdavčitvi se nagibajo k obdavčitvi v odstotkih, in ne k uvedbi razredov, kot so to predlagali nekateri davčni svetovalci.

Enostavno in ugodno vodenje lastnega računovodstva z najbolj priljubljenim spletnim programom miniMAX.

Upravičenci bodo odrešeni časa in stroškov vodenja natančnega knjigovodstva

Pavšalna obdavčitev bi pomenila večplastno poenostavitev poslovanja. Ne le, da bi s tem upravičencem in tudi davčni upravi odpadlo precejšnje breme davčnih postopkov, temveč bi bili upravičenci odrešeni časa in stroškov vodenja natančnega knjigovodstva in pripadajočih davčnih postopkov. Med privlačnejšimi novostmi je tudi ta, da se bo obseg normiranih stroškov, ki se lahko uveljavljajo brez poslovnih knjig, občutno povečal s 25 na celo do 50 odstotkov.

Pavšalna obdavčitev kot možnost in ne kot obveza

Pavšalna obdavčitev ne bi bila obvezen način obračunavanja davkov, temveč dodatna možnost za upravičence. Ti bodo lahko, če bodo tako želeli, svoje davčne obveznosti še naprej poravnali na edini veljavni način za zdaj, ki predpisuje vodenje poslovnih knjig. Tisti, ki bi jim visoki dejanski stroški zagotovili večje nižanje davčne osnove in tako odtehtali ugodnosti pavšalne obdavčitve ter upravičili knjigovodske stroške in postopke, bodo gotovo raje ostali pri obstoječih postopkih.

Potrebne bodo spremembe sistema DDV

Za smiselno uvedbo pavšalne obdavčitve je treba spremeniti sistem davka na dodano vrednost. Natančneje, treba bi bilo izenačiti spodnjo mejo za vstop v sistem davka na dodano vrednost, ki zdaj znaša 25 tisoč evrov na leto, na zgornjo mejo letnih prejemkov za izbiro pavšalne obdavčitve. Predlagana vrednost je 50 tisoč, podjetniki in mala podjetja, ki je ne presežejo, bodo lahko opustili obvezno računovodstvo.

“Informacij o predvideni konkretni ureditvi in višini pavšalne obdavčitve nimamo, a jih pričakujemo v kratkem, saj je ministrstvo za finance že storilo prvi korak in predlagalo dvig praga za vključitev v sistem DDV,” dodajajo na Gospodarski zbornici Slovenije.

Vir: siol.net

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje