Nič več poslovnih knjig za manjše podjetnike?

Vam stroški knjigovodstva predstavljajo veliko breme. Za vas imamo dobro novico! Z naslednjim letom lahko pričakujemo pavšalno obdavčitev za manjše podjetnike z nižjimi letnimi prihodki. Več o tem si preberite v nadaljevanju.
miniMAX začetni seminar Knjigovodstvo in plače

(Vir slike: sxc.hu)

“Intenzivno se ukvarjamo s to ureditvijo, nekatere stvari še moramo uskladiti in proučiti, pričakujemo pa, da bomo javnosti kmalu predstavili končne rešitve pavšalne obdavčitve in spisali predlog zakona”, so pojasnili na ministrstvu za finance.

Pavšalna obdavčitev kot možnost za podjetnike in manjša podjetja z nižjim obsegom prometa bo predvidoma zaživela 1. januarja 2013, konkreten predlog pa bo razkrit v prihodnjih mesecih. Razmišljanja o pavšalni obdavčitvi se nagibajo k obdavčitvi v odstotkih, in ne k uvedbi razredov, kot so to predlagali nekateri davčni svetovalci.

Enostavno in ugodno vodenje lastnega računovodstva z najbolj priljubljenim spletnim programom miniMAX.

Upravičenci bodo odrešeni časa in stroškov vodenja natančnega knjigovodstva

Pavšalna obdavčitev bi pomenila večplastno poenostavitev poslovanja. Ne le, da bi s tem upravičencem in tudi davčni upravi odpadlo precejšnje breme davčnih postopkov, temveč bi bili upravičenci odrešeni časa in stroškov vodenja natančnega knjigovodstva in pripadajočih davčnih postopkov. Med privlačnejšimi novostmi je tudi ta, da se bo obseg normiranih stroškov, ki se lahko uveljavljajo brez poslovnih knjig, občutno povečal s 25 na celo do 50 odstotkov.

Pavšalna obdavčitev kot možnost in ne kot obveza

Pavšalna obdavčitev ne bi bila obvezen način obračunavanja davkov, temveč dodatna možnost za upravičence. Ti bodo lahko, če bodo tako želeli, svoje davčne obveznosti še naprej poravnali na edini veljavni način za zdaj, ki predpisuje vodenje poslovnih knjig. Tisti, ki bi jim visoki dejanski stroški zagotovili večje nižanje davčne osnove in tako odtehtali ugodnosti pavšalne obdavčitve ter upravičili knjigovodske stroške in postopke, bodo gotovo raje ostali pri obstoječih postopkih.

Potrebne bodo spremembe sistema DDV

Za smiselno uvedbo pavšalne obdavčitve je treba spremeniti sistem davka na dodano vrednost. Natančneje, treba bi bilo izenačiti spodnjo mejo za vstop v sistem davka na dodano vrednost, ki zdaj znaša 25 tisoč evrov na leto, na zgornjo mejo letnih prejemkov za izbiro pavšalne obdavčitve. Predlagana vrednost je 50 tisoč, podjetniki in mala podjetja, ki je ne presežejo, bodo lahko opustili obvezno računovodstvo.

“Informacij o predvideni konkretni ureditvi in višini pavšalne obdavčitve nimamo, a jih pričakujemo v kratkem, saj je ministrstvo za finance že storilo prvi korak in predlagalo dvig praga za vključitev v sistem DDV,” dodajajo na Gospodarski zbornici Slovenije.

Vir: siol.net

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje