Nič več Scrabulousa v ZDA in Kanadi

Na Facebooku onemogočena priljubljena igra Scrabulous.
Nič več Scrabulousa v ZDA in Kanadi

Facebook v sporu Hasbro-Scrabulous nevtralen

Igra Scrabulous je očitna kopija igre Scrabble, katere licenčni lastnik je podjetje Hasbro. Mnogi se čudijo, kako je Scrabulousu sploh uspelo tako dolgo izogibati se prepovedi igre. Podjetje Hasbro je na Facebooku lansiralo svojo aplikacijo Scrabble  in tožilo Scrabulous ter njegove kreatorje zaradi kršenja avtorskih pravic.

Od Facebook-a so zahtevali, da odstrani igro zaradi kršenja avtorskih pravic in čeprav na Facebooku uradno niso sporočili nič, so očitno upoštevali prošnjo Hasbra in uvedli prepoved igre v ZDA in Kanadi. Facebook v celotni zadevi zavzema nevtralno pozicijo, Scrabulous pa je še vedno dostopen uporabnikov drugod po svetu.

Vir: New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje