Kam letos po denarna sredstva?

Novoustanovljena spletna podjetja se letos soočajo z nehvaležnim finančnim stanjem na trgu, ki je popolnoma izsušilo tvegani kapital. Zaradi tega se morajo mladi podjetniki obračati na pomoč k prijateljem, družinam in denarnim skladom. To je bila glavna tema pogovorov na zasedanju, ki ga je gostil Tech Crunch.
Kam letos po denarna sredstva?

Investiranje v tvegani kapital upada (vir slike: renewableenergyworld).

Prisoten je bil tudi Dan Olsen, novopečeni diplomirani študent, ki svetu želi predstaviti novorazvito programsko opremo. Tudi on pa se ukvarja s podobnimi težavami. S pomočjo tveganega kapitala mu namreč ni uspelo pridobiti finančnih virov. Na pomoč se je obrnil k prijateljem, ki mu praktično zastonj pomagajo razvijati iskalni pogon z imenom Yourversion, ki bo lahko preiskal Twitter, Facebook in druge spletne prostore. Po končanem kodiranju ob koncu dneva se vsi skupaj pozabavajo ob peki na ražnju in ob kozarčkih piva.

Tudi iz NVCA (National Venture Capital Association) poročajo o strmem padcu investicij, ki so podprte s tveganim kapitalom. V drugem četrtletju letošnjega leta naj bi število investicij padlo celo na nivo, kateremu niso bili priča od leta 1996.  

Mnogi špekulirajo, da naj bi leto 2009 predstavljalo prelomno točko v industriji s tveganim kapitalom. Veliko število podjetij, ki denarna sredstva pridobivajo prav s pomočjo tveganega kapitala, naj bi v prihodnjih letih prenehalo z delovanjem.

 

Vir: Reuters

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje