Kam letos po denarna sredstva?

Novoustanovljena spletna podjetja se letos soočajo z nehvaležnim finančnim stanjem na trgu, ki je popolnoma izsušilo tvegani kapital. Zaradi tega se morajo mladi podjetniki obračati na pomoč k prijateljem, družinam in denarnim skladom. To je bila glavna tema pogovorov na zasedanju, ki ga je gostil Tech Crunch.
Kam letos po denarna sredstva?

Investiranje v tvegani kapital upada (vir slike: renewableenergyworld).

Prisoten je bil tudi Dan Olsen, novopečeni diplomirani študent, ki svetu želi predstaviti novorazvito programsko opremo. Tudi on pa se ukvarja s podobnimi težavami. S pomočjo tveganega kapitala mu namreč ni uspelo pridobiti finančnih virov. Na pomoč se je obrnil k prijateljem, ki mu praktično zastonj pomagajo razvijati iskalni pogon z imenom Yourversion, ki bo lahko preiskal Twitter, Facebook in druge spletne prostore. Po končanem kodiranju ob koncu dneva se vsi skupaj pozabavajo ob peki na ražnju in ob kozarčkih piva.

Tudi iz NVCA (National Venture Capital Association) poročajo o strmem padcu investicij, ki so podprte s tveganim kapitalom. V drugem četrtletju letošnjega leta naj bi število investicij padlo celo na nivo, kateremu niso bili priča od leta 1996.  

Mnogi špekulirajo, da naj bi leto 2009 predstavljalo prelomno točko v industriji s tveganim kapitalom. Veliko število podjetij, ki denarna sredstva pridobivajo prav s pomočjo tveganega kapitala, naj bi v prihodnjih letih prenehalo z delovanjem.

 

Vir: Reuters

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje