Kam letos po denarna sredstva?

Novoustanovljena spletna podjetja se letos soočajo z nehvaležnim finančnim stanjem na trgu, ki je popolnoma izsušilo tvegani kapital. Zaradi tega se morajo mladi podjetniki obračati na pomoč k prijateljem, družinam in denarnim skladom. To je bila glavna tema pogovorov na zasedanju, ki ga je gostil Tech Crunch.
Kam letos po denarna sredstva?

Investiranje v tvegani kapital upada (vir slike: renewableenergyworld).

Prisoten je bil tudi Dan Olsen, novopečeni diplomirani študent, ki svetu želi predstaviti novorazvito programsko opremo. Tudi on pa se ukvarja s podobnimi težavami. S pomočjo tveganega kapitala mu namreč ni uspelo pridobiti finančnih virov. Na pomoč se je obrnil k prijateljem, ki mu praktično zastonj pomagajo razvijati iskalni pogon z imenom Yourversion, ki bo lahko preiskal Twitter, Facebook in druge spletne prostore. Po končanem kodiranju ob koncu dneva se vsi skupaj pozabavajo ob peki na ražnju in ob kozarčkih piva.

Tudi iz NVCA (National Venture Capital Association) poročajo o strmem padcu investicij, ki so podprte s tveganim kapitalom. V drugem četrtletju letošnjega leta naj bi število investicij padlo celo na nivo, kateremu niso bili priča od leta 1996.  

Mnogi špekulirajo, da naj bi leto 2009 predstavljalo prelomno točko v industriji s tveganim kapitalom. Veliko število podjetij, ki denarna sredstva pridobivajo prav s pomočjo tveganega kapitala, naj bi v prihodnjih letih prenehalo z delovanjem.

 

Vir: Reuters

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje