Nič več vpitja

Če ste vodja, direktor, lastnik ali kakorkoli drugače odgovorna oseba, vam ni potrebno dvigovati glasu, metati stvari ali kako drugače izgubljati živcev. Zapomnite si, če imate moč odpustiti, zaposliti ali kaznovati, potem ni potrebe po dvigovanju glasu - tako ali tako ste že glavni.
Nič več vpitja

Nič več vpitja (slika: sxc.hu).

Kot vodja morate biti dober zgled ostalim zaposlenim in ne smete reagirati tako kot bi večina, saj niste večina, ampak vodja. Poizkusite se umiriti ter stvari urediti na profesionalen način, saj si vodja le izpodkopava lastno avtoriteto, če se vede neprofesionalno.

Brez prave avtoritete pa vodja ni učinkovit. Le kdo bi si želel slediti vodji, ki je čustveno nestabilen, vpije, je agresiven, jezen? Na tak način se kmalu pojavi nezadovoljstvo med zaposlenimi, kar ima za posledico slabo klimo v podjetju in slabšo storilnost.

Najboljše, kar lahko storite za svoj posel je, da se obnašate profesionalno, zbrano in disciplinirano – kar pa nikakor ne pomeni, da se morate obnašati kot robot. Ko se zgodi nekaj slabega, svojim podrejenim razložite, kako se počutite.

Vodenje ni zgolj reagiranje na določene situacije. Predstavljamo vam nekaj nasvetov za boljše vodenje svojih zaposlenih:

  • Ne narekujte, tudi vprašajte.
  • Bodite optimistični.
  • Vključite zaposlene pri odločanju o stvareh, ki so neposredno povezane z njihovim delom.
  • Ustvarite odkrito vzdušje.
  • Podpirajte tiste, ki podpirajo vas.
  • Poslušajte več, kot govorite.
  • Nikoli ne bodite preveč čustveni.
  • Pazite na izrečene besede.
  • Osredotočite se na stvari, ki delujejo in vam služijo dobro.

Zgoraj našteti nasveti so zgolj delček in uvod v to, kako postati dober in učinkovit vodja.

Vir: Fischette, John M. Stop Yelling!!!!!!! Startupnation.com, 2011.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje