BLOG MARKETING DELAVNICA

Nič več vpitja

Če ste vodja, direktor, lastnik ali kakorkoli drugače odgovorna oseba, vam ni potrebno dvigovati glasu, metati stvari ali kako drugače izgubljati živcev. Zapomnite si, če imate moč odpustiti, zaposliti ali kaznovati, potem ni potrebe po dvigovanju glasu - tako ali tako ste že glavni.
Nič več vpitja

Nič več vpitja (slika: sxc.hu).

Kot vodja morate biti dober zgled ostalim zaposlenim in ne smete reagirati tako kot bi večina, saj niste večina, ampak vodja. Poizkusite se umiriti ter stvari urediti na profesionalen način, saj si vodja le izpodkopava lastno avtoriteto, če se vede neprofesionalno.

Brez prave avtoritete pa vodja ni učinkovit. Le kdo bi si želel slediti vodji, ki je čustveno nestabilen, vpije, je agresiven, jezen? Na tak način se kmalu pojavi nezadovoljstvo med zaposlenimi, kar ima za posledico slabo klimo v podjetju in slabšo storilnost.

Najboljše, kar lahko storite za svoj posel je, da se obnašate profesionalno, zbrano in disciplinirano – kar pa nikakor ne pomeni, da se morate obnašati kot robot. Ko se zgodi nekaj slabega, svojim podrejenim razložite, kako se počutite.

Vodenje ni zgolj reagiranje na določene situacije. Predstavljamo vam nekaj nasvetov za boljše vodenje svojih zaposlenih:

  • Ne narekujte, tudi vprašajte.
  • Bodite optimistični.
  • Vključite zaposlene pri odločanju o stvareh, ki so neposredno povezane z njihovim delom.
  • Ustvarite odkrito vzdušje.
  • Podpirajte tiste, ki podpirajo vas.
  • Poslušajte več, kot govorite.
  • Nikoli ne bodite preveč čustveni.
  • Pazite na izrečene besede.
  • Osredotočite se na stvari, ki delujejo in vam služijo dobro.

Zgoraj našteti nasveti so zgolj delček in uvod v to, kako postati dober in učinkovit vodja.

Vir: Fischette, John M. Stop Yelling!!!!!!! Startupnation.com, 2011.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje