Nič več vpitja

Če ste vodja, direktor, lastnik ali kakorkoli drugače odgovorna oseba, vam ni potrebno dvigovati glasu, metati stvari ali kako drugače izgubljati živcev. Zapomnite si, če imate moč odpustiti, zaposliti ali kaznovati, potem ni potrebe po dvigovanju glasu - tako ali tako ste že glavni.
Nič več vpitja

Nič več vpitja (slika: sxc.hu).

Kot vodja morate biti dober zgled ostalim zaposlenim in ne smete reagirati tako kot bi večina, saj niste večina, ampak vodja. Poizkusite se umiriti ter stvari urediti na profesionalen način, saj si vodja le izpodkopava lastno avtoriteto, če se vede neprofesionalno.

Brez prave avtoritete pa vodja ni učinkovit. Le kdo bi si želel slediti vodji, ki je čustveno nestabilen, vpije, je agresiven, jezen? Na tak način se kmalu pojavi nezadovoljstvo med zaposlenimi, kar ima za posledico slabo klimo v podjetju in slabšo storilnost.

Najboljše, kar lahko storite za svoj posel je, da se obnašate profesionalno, zbrano in disciplinirano – kar pa nikakor ne pomeni, da se morate obnašati kot robot. Ko se zgodi nekaj slabega, svojim podrejenim razložite, kako se počutite.

Vodenje ni zgolj reagiranje na določene situacije. Predstavljamo vam nekaj nasvetov za boljše vodenje svojih zaposlenih:

  • Ne narekujte, tudi vprašajte.
  • Bodite optimistični.
  • Vključite zaposlene pri odločanju o stvareh, ki so neposredno povezane z njihovim delom.
  • Ustvarite odkrito vzdušje.
  • Podpirajte tiste, ki podpirajo vas.
  • Poslušajte več, kot govorite.
  • Nikoli ne bodite preveč čustveni.
  • Pazite na izrečene besede.
  • Osredotočite se na stvari, ki delujejo in vam služijo dobro.

Zgoraj našteti nasveti so zgolj delček in uvod v to, kako postati dober in učinkovit vodja.

Vir: Fischette, John M. Stop Yelling!!!!!!! Startupnation.com, 2011.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje