Nikar ne razmišljajte preveč, raje se lotite dela

Kadar v poslu naletimo na težko odločitev, se velikokrat zgodi, da o tem preveč razmišljamo. S pisanjem stolpcev za in proti se kmalu pričnemo vrteti v krogu z enimi in istimi argumenti. Naj vam to ne pride v navado.
Nikar ne razmišljajte preveč, raje se lotite dela

Nikar ne razmišljajte preveč, raje se lotite dela. (Vir slike: sxc.hu)

Preveč razmišljanja vam ne bo prineslo uspeha v podjetništvu, zato morate, v kolikor želite postati zares uspešni, razviti dovolj samozavesti, da hitro sprejmete odločitev in tako postanete še bolj produktivni.

V kolikor se pogosto zalotite, da preveč razmišljate o odločitvi, ki jo morate sprejeti, vam predstavljamo nekaj načinov, kako se te navade rešite.

1. Naučite se biti prilagodljivi in ne popolni.

Veliko podjetnikov išče rešitev, ki bo »prava« in bo prinesla zagotovljen uspeh. Zavedati se morate, da je to nemogoče.

Glede na to, da so popolne rešitve zgolj iluzija, se raje pripravite na to, da boste prilagodljivi. Produkt dajte na trg hitro in ga nato prilagajajte in spreminjajte glede na odzive vaših strank in okolice.

2. Ne bojte se poraza.

V kolikor boste preveč razmišljali, se boste prepirali s samim seboj in to vam ne bo prineslo dobrega rezultata. Največkrat podjetniki dolgo razmišljajo, ker se bojijo poraza, in se z dobro premišljeno odločitvijo želijo temu izogniti. Da bi prenehali z razmišljanjem, ki traja v nedogled, se raje sprijaznite s tem, da lahko prav vsaka odločitev pripelje do poraza.

Ko se boste enkrat znebili strahu pred porazom, boste o njem razmišljali drugače: ne kot konec, temveč kot začetek.

3. Sledite svojemu instinktu.

Navsezadnje se boste morali odločiti in najboljše je, da se odločite za možnost, ki se vam zdi najboljša. Največkrat podjetniki oklevajo in dolgo časa razmišljajo, ker nečesa enostavno nočejo storiti.

V kolikor niste prepričani, kaj bi radi naredili, zalučajte kovanec – takoj ko bo kovanec padel, boste začutili olajšanje ali pa boste nezadovoljni, ker ni padel drugače. Na tak način boste vedeli, kaj ste si želeli že od vsega začetka. Vaš instinkt je torej tisti, ki mu morate zaupati.

Vir: entrepreneur

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje