Nikar ne razmišljajte preveč, raje se lotite dela

Kadar v poslu naletimo na težko odločitev, se velikokrat zgodi, da o tem preveč razmišljamo. S pisanjem stolpcev za in proti se kmalu pričnemo vrteti v krogu z enimi in istimi argumenti. Naj vam to ne pride v navado.
Nikar ne razmišljajte preveč, raje se lotite dela

Nikar ne razmišljajte preveč, raje se lotite dela. (Vir slike: sxc.hu)

Preveč razmišljanja vam ne bo prineslo uspeha v podjetništvu, zato morate, v kolikor želite postati zares uspešni, razviti dovolj samozavesti, da hitro sprejmete odločitev in tako postanete še bolj produktivni.

V kolikor se pogosto zalotite, da preveč razmišljate o odločitvi, ki jo morate sprejeti, vam predstavljamo nekaj načinov, kako se te navade rešite.

1. Naučite se biti prilagodljivi in ne popolni.

Veliko podjetnikov išče rešitev, ki bo »prava« in bo prinesla zagotovljen uspeh. Zavedati se morate, da je to nemogoče.

Glede na to, da so popolne rešitve zgolj iluzija, se raje pripravite na to, da boste prilagodljivi. Produkt dajte na trg hitro in ga nato prilagajajte in spreminjajte glede na odzive vaših strank in okolice.

2. Ne bojte se poraza.

V kolikor boste preveč razmišljali, se boste prepirali s samim seboj in to vam ne bo prineslo dobrega rezultata. Največkrat podjetniki dolgo razmišljajo, ker se bojijo poraza, in se z dobro premišljeno odločitvijo želijo temu izogniti. Da bi prenehali z razmišljanjem, ki traja v nedogled, se raje sprijaznite s tem, da lahko prav vsaka odločitev pripelje do poraza.

Ko se boste enkrat znebili strahu pred porazom, boste o njem razmišljali drugače: ne kot konec, temveč kot začetek.

3. Sledite svojemu instinktu.

Navsezadnje se boste morali odločiti in najboljše je, da se odločite za možnost, ki se vam zdi najboljša. Največkrat podjetniki oklevajo in dolgo časa razmišljajo, ker nečesa enostavno nočejo storiti.

V kolikor niste prepričani, kaj bi radi naredili, zalučajte kovanec – takoj ko bo kovanec padel, boste začutili olajšanje ali pa boste nezadovoljni, ker ni padel drugače. Na tak način boste vedeli, kaj ste si želeli že od vsega začetka. Vaš instinkt je torej tisti, ki mu morate zaupati.

Vir: entrepreneur

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake:, , , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje