Nikola Rađen – športni narodni heroj postal simbol neuspeha

Vaterpolist Nikola Rađen je kaznovan s 4-letnim suspendiranjem igranja vaterpola zaradi domnevnega uživanja kokaina. Prepoved najverjetneje avtomatsko pomeni konec športnikove kariere. Mediatoolkit je o dogodku, s spremljanjem ključnih besed po svetovnem spletu, omogočilo natančno analizo.
Nikola Rađen – športni narodni heroj postal simbol neuspeha

Nikola Rađen – športni narodni heroj postal simbol neuspeha (mediatoolkit.com)

Nikola Rađen je imel doping kontrolo pred nedavno tekmo svetovne lige med Španijo in Srbijo, kjer so popularni južni Delfini slavili s 15:9. Novico je Rađen 14. maja potrdil na svojem Twitter profilu s pojasnilom, da ne bo dajal izjav do konca preiskave. Na družbenem profilu Twitter se je pojavilo 56 retvitov, 188 favoritov in 33 komentarjev v znamenje podpore.

Burna reakcija medijev – športnik je bil omenjen več kot 1350-krat

Ker samo število retvitov ni zadosten pokazatelj medijskega odziva, so se pri startup ekipi odločili za natančnejšo analizo s pomočjo spletnega orodja Mediatoolkit, ki spremlja objave v realnem času. Na podlagi spremljanja ključnih besed so dobili podatke o vseh relevantnih objavah, povezanih s Nikolo Rađenem, in to po celotnem svetovnem spletu.

Vrhunec svoje viralnosti je doživela v petek, 15. maja, s 436 omembami v istem dnevu.

Novica o uživanju nedovoljenih substanc, ki je kmalu zatem postala viralna v celotni regiji, je bila najprej objavljena na spletni strani telegraf.rs. Vrhunec svoje viralnosti je doživela v petek, 15. maja, s 436 omembami v istem dnevu. Poleg objav v medijih iz regije se je novica pojavila na italijanskih in angleških spletnih straneh, o novici pa so poročali v več kot 10-ih svetovnih jezikih, deloma tudi zaradi tega, ker je FINA – svetovno združenje za vodne športe – objavila vest o suspendiranju. V povezavi s tem je bil Rađen v spletnih medijih in družabnih omrežjih omenjen več kot 1350-krat.

Novica se je največkrat pojavljanja v negativnem kontekstu

Mediatoolkit je omogočil natančno analizo konteksta objav – pozitivne, negativne ali nevtralne – v povezavi s katerimi je bil omenjen popularni vaterpolist. Ne preseneča dejstvo, da je bila polovica omemb napisanih v nenaklonjenem tonu, saj so bile povzete po novici o uživanju nedovoljenih substanc.

Mediatoolkit omogoča natančno analizo konteksta.

Ne glede na situacijo vaterpolist še naprej uživa veliko podporo oboževalcev

Poznani športnik ima ne glede na trenutno situacijo še vedno močno podporo svojih oboževalcev na družbenih omrežjih, še posebej na Twitterju. Razmerje med njegovimi podporniki in tistimi, ki so dejanje obsojali, je bilo 60 proti 40 odstotkov v korist odzivov podpore. Še posebej velik medijski odziv je imela izkazana podpora športnika Danila Ikodinovića in kolega Darka Stanića, ki se je tudi sam nedavno znašel v podobni situaciji.

Rađen je naredil dobro potezo, ko je priznal svojo napako v odprtem pismu, ki ga je objavil na Twitter profilu. Na ta način je dobil dodatno podporo svojih privržencev. Iz tega primera ja mogoče zaključiti, da so hitri odzivi, še posebej v kriznih situacijah, ključni. To v realnem času prav tako omogoča spletno media monitoring orodje Mediatoolkit. Ne dopustite, da vas splet ujame nepripravljene!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje