Nikola Rađen – športni narodni heroj postal simbol neuspeha

Vaterpolist Nikola Rađen je kaznovan s 4-letnim suspendiranjem igranja vaterpola zaradi domnevnega uživanja kokaina. Prepoved najverjetneje avtomatsko pomeni konec športnikove kariere. Mediatoolkit je o dogodku, s spremljanjem ključnih besed po svetovnem spletu, omogočilo natančno analizo.
Nikola Rađen – športni narodni heroj postal simbol neuspeha

Nikola Rađen – športni narodni heroj postal simbol neuspeha (mediatoolkit.com)

Nikola Rađen je imel doping kontrolo pred nedavno tekmo svetovne lige med Španijo in Srbijo, kjer so popularni južni Delfini slavili s 15:9. Novico je Rađen 14. maja potrdil na svojem Twitter profilu s pojasnilom, da ne bo dajal izjav do konca preiskave. Na družbenem profilu Twitter se je pojavilo 56 retvitov, 188 favoritov in 33 komentarjev v znamenje podpore.

Burna reakcija medijev – športnik je bil omenjen več kot 1350-krat

Ker samo število retvitov ni zadosten pokazatelj medijskega odziva, so se pri startup ekipi odločili za natančnejšo analizo s pomočjo spletnega orodja Mediatoolkit, ki spremlja objave v realnem času. Na podlagi spremljanja ključnih besed so dobili podatke o vseh relevantnih objavah, povezanih s Nikolo Rađenem, in to po celotnem svetovnem spletu.

Vrhunec svoje viralnosti je doživela v petek, 15. maja, s 436 omembami v istem dnevu.

Novica o uživanju nedovoljenih substanc, ki je kmalu zatem postala viralna v celotni regiji, je bila najprej objavljena na spletni strani telegraf.rs. Vrhunec svoje viralnosti je doživela v petek, 15. maja, s 436 omembami v istem dnevu. Poleg objav v medijih iz regije se je novica pojavila na italijanskih in angleških spletnih straneh, o novici pa so poročali v več kot 10-ih svetovnih jezikih, deloma tudi zaradi tega, ker je FINA – svetovno združenje za vodne športe – objavila vest o suspendiranju. V povezavi s tem je bil Rađen v spletnih medijih in družabnih omrežjih omenjen več kot 1350-krat.

Novica se je največkrat pojavljanja v negativnem kontekstu

Mediatoolkit je omogočil natančno analizo konteksta objav – pozitivne, negativne ali nevtralne – v povezavi s katerimi je bil omenjen popularni vaterpolist. Ne preseneča dejstvo, da je bila polovica omemb napisanih v nenaklonjenem tonu, saj so bile povzete po novici o uživanju nedovoljenih substanc.

Mediatoolkit omogoča natančno analizo konteksta.

Ne glede na situacijo vaterpolist še naprej uživa veliko podporo oboževalcev

Poznani športnik ima ne glede na trenutno situacijo še vedno močno podporo svojih oboževalcev na družbenih omrežjih, še posebej na Twitterju. Razmerje med njegovimi podporniki in tistimi, ki so dejanje obsojali, je bilo 60 proti 40 odstotkov v korist odzivov podpore. Še posebej velik medijski odziv je imela izkazana podpora športnika Danila Ikodinovića in kolega Darka Stanića, ki se je tudi sam nedavno znašel v podobni situaciji.

Rađen je naredil dobro potezo, ko je priznal svojo napako v odprtem pismu, ki ga je objavil na Twitter profilu. Na ta način je dobil dodatno podporo svojih privržencev. Iz tega primera ja mogoče zaključiti, da so hitri odzivi, še posebej v kriznih situacijah, ključni. To v realnem času prav tako omogoča spletno media monitoring orodje Mediatoolkit. Ne dopustite, da vas splet ujame nepripravljene!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje