Nikoli ni prepozno za lastno podjetje

Leta 2012 so skoraj četrtino novih podjetij ustanovili ljudje, ki so bili stari vsaj 55 let, kar je v nasprotju s popularnim mnenjem, da nova podjetja večinoma ustanavljajo mladi ljudje v računalniških panogah.
Nikoli ni prepozno za lastno podjetje

Nikoli ni prepozno za lastno podjetje (Vir slike: Freeimages.com)

Razlogi, zakaj se nekdo odloči za ustanovitev svojega podjetja, so različni. Če v poklicu niste srečni, ali če si namesto pokoja želite opravljati nekaj, kar vas resnično veseli, je to zadosten razlog, da premislite o svojem podjetju.

Mladi imajo prednost, ker imajo več energije, ki jo lahko dneve in noči usmerjajo v razvoj podjetja. Po drugi strani imajo osebe v zrelih letih veliko prednost v svojem znanju in izkušnjah ter v bogatejšem omrežju poznanstev, ki so si ga gradili skozi življenje.

Predstavljamo vam osebi, ki sta svoje poklicno življenje po več letih obrnila na glavo in ustanovila podjetje.

Jim Butenschoen, ki šteje 65 let, si je po dvajsetih letih dela v IT panogi zaželel lastnega posla. Tako je pred osmimi leti ustanovil podjetje Career Academy of Hair Design, v katerem je število zaposlenih iz začetnih šest naraslo na 32. Kot pravi Butenschoen še nikoli ni bil tako zadovoljen v svojem življenju. Veseli se dnevnih izzivov zato ne načrtuje, da bi se upokojil, tako kot nekateri njegovi kolegi.

Rand Smith se je po tridesetih letih dela v optiki odločil, da bo odprl podjetje s svojo ženo. Pri petdesetih sta v posel vložila svoja sredstva, ki so bila namenjena za upokojitev, in tako pred dvema letoma odprla trgovino eyeSmith Sport & Fashion Optical  z modnimi in športnimi očali. V svojem poslu, kjer so glavna skrb stranke, neizmerno uživata.

Vsem tem podjetnikom je skupno to, da so kariero zamenjali za hobi, ki so ga spremenili v posel in ga zato opravljajo s strastjo.

Vir: Entrepreneur.com  

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje