Nokia z novima poslovnima telefonoma

Avtor — 16.06.2008
Največji proizvajalec mobilnih aparatov, Nokia, je v ponedeljek predstavil dopolnjeno ponudbo za svoje uporabnike, ki se navdušujejo nad poslovnimi telefoni.
Nokia z novima poslovnima telefonoma

Nokiina nova poslovna modela E71 in E66.

Nova drsna modela E66 in E71 bo odlikovala (celotna) QWERTY tipkovnica, na police pa bosta prišla v juliju. Stala bosta približno 350 evrov. Oba imata vgrajeno 3,2 megapikselno kamero in GPS navigacijo. Nokia E71 je široka 10 milimetrov in je tako najtanjši mobilni aparat s QWERTY tipkovnico na svetu.

Poslovni modeli telefonov, ki jih proizvajalci ustvarijo, imajo ponavadi daljšo dobo do proizvodnje novega modela, kot pa navadni mobilni aparati. Od Nokiine predstavitve zadnjega poslovnega modela je sicer minilo že 9 mesecev. Od takrat so njeni največji tekmeci, med drugimi Sony Ericsson in RIM, predstavili nove modele poslovnih mobilnikov in tako povečali tekmovalnost v sektorju.

Nokia sicer po svetu proda 40 odstotkov mobilnih aparatov, vendar na trgu s poslovnimi mobilnimi aparati vodi BlackBerry. Vodilni pravijo, da trg poslovnih mobilnikov postaja vedno bolj konkurenčen in hitro rastoč, zato prihajajo kritične opazke z vseh strani za novo Nokiino serijo E.

Vir: Reuters