Nov kader iščejo prek družbenih omrežij

Lan Hvastija, takrat še študent Ekonomske fakultete, Aleš Vahčič, profesor na Ekonomski fakulteti in Blaž Zupan, asistent na Ekonomski fakulteti, so pred leti ustanovili podjetje Optiprint, ki se ukvarja z optimizacijo tiskanja in najemom barvnih multifunkcijskih tiskalnikov.
Nov kader iščejo prek družbenih omrežij

Levo Lan Hvastija, desno Blaž Zupan (Vir slike: Optiprint)

Ekipa Optiprinta bo ena od petih, ki bo medse sprejela enega pripravnika v sklopu MP pripravništva. Pripravnik bo delal predvsem na operativnem nivoju, bo pa vse odvisno od njega samega, koliko se bo naučil. Kot pravi Blaž Zupan, z opazovanjem prav veliko koristi zanj ne bo. »Karkoli od zgornjega jih še posebej zanima, vadili oziroma delali bodo. Tudi pozitivnega razmišljanja, da je vse mogoče, pridobili bodo samozavest in verjeli vase.«

Visoki davki, majhen trg in zakonodajne spremembe

Optiprint bo izbranemu pripravniku lahko pomagal s kupico izkušnjami: B2B prodaja, rast prodaje, franšizing, širitev v tujino, vzpostavitev servisne mreže in ostalimi poslovnimi funkcijami, kot sta računovodstvo in nabava. V ekipi opažajo, da so ovire, s katerimi se soočajo slovenski startupi, predvsem majhen trg, pogoste zakonodajne spremembe in visoki davki. Prav z njimi pa se uspešno kosa tudi Optiprint.

Šolski sistem je naredil veliko napako!

Pripravništva so po njihovem mnenju nujna, »saj je potrebno praktične kompetence trenirati, iz knjig ali s predavanji se jih ne da naučiti«. Poudarjajo, da je šolski sistem naredil veliko napako, ker je intenzivno pripravništvo umaknil iz večine srednješolskih in visokošolskih programov. »Kandidata bistveno lažje in z manj tveganja zaposlimo, če ga predhodno spoznamo. Zato je v začetku zelo pomembno, da lahko s čim manj administracije za krajši čas zaposlimo kandidata, trenutno pa to za študente omogoča študentski servis.«

Kader iščejo predvsem na družbenih omrežjih

»Vedno iščemo dobre prodajalce, zelo pogosto ljudi za tehnično podporo ljudem. Tudi ljudi, ki bodo razširili franšizno mrežo v tujini – iskali in pridobili nove franšizne partnerje. Iskali smo tudi in še bomo kader za administracijo in razvoj.« Njihove oglase za delovna mesta boste večinoma našli na družbenih omrežjih, nekaj jih objavijo tudi v medijih. »Del kadra usposobimo sami, predvsem gre za študente, ki se pri nas dobro izkažejo in jih pozneje zaposlimo.«

Podjetje, ki so ga ustanovili trije člani, ki so se pred velikim korakom že poznali, je pred velikimi izzivi: nadaljevanje širitve na tuje trge, vzpostavitev franšiznega sistema, prehod iz mikro v malo podjetje, razvoj novih rešitev, po katerih so zaznali potrebo na trgu in implementacija lastnega informacijskega sistema.

Se želiš preizkusiti v MP pripravnštvu? Preveri pogoje in se prijavi >>

Pripravništvo lahko opravite pri enem od naslednjih podjetij:

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje