Nov kader iščejo prek družbenih omrežij

Lan Hvastija, takrat še študent Ekonomske fakultete, Aleš Vahčič, profesor na Ekonomski fakulteti in Blaž Zupan, asistent na Ekonomski fakulteti, so pred leti ustanovili podjetje Optiprint, ki se ukvarja z optimizacijo tiskanja in najemom barvnih multifunkcijskih tiskalnikov.
Nov kader iščejo prek družbenih omrežij

Levo Lan Hvastija, desno Blaž Zupan (Vir slike: Optiprint)

Ekipa Optiprinta bo ena od petih, ki bo medse sprejela enega pripravnika v sklopu MP pripravništva. Pripravnik bo delal predvsem na operativnem nivoju, bo pa vse odvisno od njega samega, koliko se bo naučil. Kot pravi Blaž Zupan, z opazovanjem prav veliko koristi zanj ne bo. »Karkoli od zgornjega jih še posebej zanima, vadili oziroma delali bodo. Tudi pozitivnega razmišljanja, da je vse mogoče, pridobili bodo samozavest in verjeli vase.«

Visoki davki, majhen trg in zakonodajne spremembe

Optiprint bo izbranemu pripravniku lahko pomagal s kupico izkušnjami: B2B prodaja, rast prodaje, franšizing, širitev v tujino, vzpostavitev servisne mreže in ostalimi poslovnimi funkcijami, kot sta računovodstvo in nabava. V ekipi opažajo, da so ovire, s katerimi se soočajo slovenski startupi, predvsem majhen trg, pogoste zakonodajne spremembe in visoki davki. Prav z njimi pa se uspešno kosa tudi Optiprint.

Šolski sistem je naredil veliko napako!

Pripravništva so po njihovem mnenju nujna, »saj je potrebno praktične kompetence trenirati, iz knjig ali s predavanji se jih ne da naučiti«. Poudarjajo, da je šolski sistem naredil veliko napako, ker je intenzivno pripravništvo umaknil iz večine srednješolskih in visokošolskih programov. »Kandidata bistveno lažje in z manj tveganja zaposlimo, če ga predhodno spoznamo. Zato je v začetku zelo pomembno, da lahko s čim manj administracije za krajši čas zaposlimo kandidata, trenutno pa to za študente omogoča študentski servis.«

Kader iščejo predvsem na družbenih omrežjih

»Vedno iščemo dobre prodajalce, zelo pogosto ljudi za tehnično podporo ljudem. Tudi ljudi, ki bodo razširili franšizno mrežo v tujini – iskali in pridobili nove franšizne partnerje. Iskali smo tudi in še bomo kader za administracijo in razvoj.« Njihove oglase za delovna mesta boste večinoma našli na družbenih omrežjih, nekaj jih objavijo tudi v medijih. »Del kadra usposobimo sami, predvsem gre za študente, ki se pri nas dobro izkažejo in jih pozneje zaposlimo.«

Podjetje, ki so ga ustanovili trije člani, ki so se pred velikim korakom že poznali, je pred velikimi izzivi: nadaljevanje širitve na tuje trge, vzpostavitev franšiznega sistema, prehod iz mikro v malo podjetje, razvoj novih rešitev, po katerih so zaznali potrebo na trgu in implementacija lastnega informacijskega sistema.

Se želiš preizkusiti v MP pripravnštvu? Preveri pogoje in se prijavi >>

Pripravništvo lahko opravite pri enem od naslednjih podjetij:

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje