Nov kader iščejo prek družbenih omrežij

Lan Hvastija, takrat še študent Ekonomske fakultete, Aleš Vahčič, profesor na Ekonomski fakulteti in Blaž Zupan, asistent na Ekonomski fakulteti, so pred leti ustanovili podjetje Optiprint, ki se ukvarja z optimizacijo tiskanja in najemom barvnih multifunkcijskih tiskalnikov.
Nov kader iščejo prek družbenih omrežij

Levo Lan Hvastija, desno Blaž Zupan (Vir slike: Optiprint)

Ekipa Optiprinta bo ena od petih, ki bo medse sprejela enega pripravnika v sklopu MP pripravništva. Pripravnik bo delal predvsem na operativnem nivoju, bo pa vse odvisno od njega samega, koliko se bo naučil. Kot pravi Blaž Zupan, z opazovanjem prav veliko koristi zanj ne bo. »Karkoli od zgornjega jih še posebej zanima, vadili oziroma delali bodo. Tudi pozitivnega razmišljanja, da je vse mogoče, pridobili bodo samozavest in verjeli vase.«

Visoki davki, majhen trg in zakonodajne spremembe

Optiprint bo izbranemu pripravniku lahko pomagal s kupico izkušnjami: B2B prodaja, rast prodaje, franšizing, širitev v tujino, vzpostavitev servisne mreže in ostalimi poslovnimi funkcijami, kot sta računovodstvo in nabava. V ekipi opažajo, da so ovire, s katerimi se soočajo slovenski startupi, predvsem majhen trg, pogoste zakonodajne spremembe in visoki davki. Prav z njimi pa se uspešno kosa tudi Optiprint.

Šolski sistem je naredil veliko napako!

Pripravništva so po njihovem mnenju nujna, »saj je potrebno praktične kompetence trenirati, iz knjig ali s predavanji se jih ne da naučiti«. Poudarjajo, da je šolski sistem naredil veliko napako, ker je intenzivno pripravništvo umaknil iz večine srednješolskih in visokošolskih programov. »Kandidata bistveno lažje in z manj tveganja zaposlimo, če ga predhodno spoznamo. Zato je v začetku zelo pomembno, da lahko s čim manj administracije za krajši čas zaposlimo kandidata, trenutno pa to za študente omogoča študentski servis.«

Kader iščejo predvsem na družbenih omrežjih

»Vedno iščemo dobre prodajalce, zelo pogosto ljudi za tehnično podporo ljudem. Tudi ljudi, ki bodo razširili franšizno mrežo v tujini – iskali in pridobili nove franšizne partnerje. Iskali smo tudi in še bomo kader za administracijo in razvoj.« Njihove oglase za delovna mesta boste večinoma našli na družbenih omrežjih, nekaj jih objavijo tudi v medijih. »Del kadra usposobimo sami, predvsem gre za študente, ki se pri nas dobro izkažejo in jih pozneje zaposlimo.«

Podjetje, ki so ga ustanovili trije člani, ki so se pred velikim korakom že poznali, je pred velikimi izzivi: nadaljevanje širitve na tuje trge, vzpostavitev franšiznega sistema, prehod iz mikro v malo podjetje, razvoj novih rešitev, po katerih so zaznali potrebo na trgu in implementacija lastnega informacijskega sistema.

Se želiš preizkusiti v MP pripravnštvu? Preveri pogoje in se prijavi >>

Pripravništvo lahko opravite pri enem od naslednjih podjetij:

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje