Nov kader iščejo prek družbenih omrežij

Lan Hvastija, takrat še študent Ekonomske fakultete, Aleš Vahčič, profesor na Ekonomski fakulteti in Blaž Zupan, asistent na Ekonomski fakulteti, so pred leti ustanovili podjetje Optiprint, ki se ukvarja z optimizacijo tiskanja in najemom barvnih multifunkcijskih tiskalnikov.
Nov kader iščejo prek družbenih omrežij

Levo Lan Hvastija, desno Blaž Zupan (Vir slike: Optiprint)

Ekipa Optiprinta bo ena od petih, ki bo medse sprejela enega pripravnika v sklopu MP pripravništva. Pripravnik bo delal predvsem na operativnem nivoju, bo pa vse odvisno od njega samega, koliko se bo naučil. Kot pravi Blaž Zupan, z opazovanjem prav veliko koristi zanj ne bo. »Karkoli od zgornjega jih še posebej zanima, vadili oziroma delali bodo. Tudi pozitivnega razmišljanja, da je vse mogoče, pridobili bodo samozavest in verjeli vase.«

Visoki davki, majhen trg in zakonodajne spremembe

Optiprint bo izbranemu pripravniku lahko pomagal s kupico izkušnjami: B2B prodaja, rast prodaje, franšizing, širitev v tujino, vzpostavitev servisne mreže in ostalimi poslovnimi funkcijami, kot sta računovodstvo in nabava. V ekipi opažajo, da so ovire, s katerimi se soočajo slovenski startupi, predvsem majhen trg, pogoste zakonodajne spremembe in visoki davki. Prav z njimi pa se uspešno kosa tudi Optiprint.

Šolski sistem je naredil veliko napako!

Pripravništva so po njihovem mnenju nujna, »saj je potrebno praktične kompetence trenirati, iz knjig ali s predavanji se jih ne da naučiti«. Poudarjajo, da je šolski sistem naredil veliko napako, ker je intenzivno pripravništvo umaknil iz večine srednješolskih in visokošolskih programov. »Kandidata bistveno lažje in z manj tveganja zaposlimo, če ga predhodno spoznamo. Zato je v začetku zelo pomembno, da lahko s čim manj administracije za krajši čas zaposlimo kandidata, trenutno pa to za študente omogoča študentski servis.«

Kader iščejo predvsem na družbenih omrežjih

»Vedno iščemo dobre prodajalce, zelo pogosto ljudi za tehnično podporo ljudem. Tudi ljudi, ki bodo razširili franšizno mrežo v tujini – iskali in pridobili nove franšizne partnerje. Iskali smo tudi in še bomo kader za administracijo in razvoj.« Njihove oglase za delovna mesta boste večinoma našli na družbenih omrežjih, nekaj jih objavijo tudi v medijih. »Del kadra usposobimo sami, predvsem gre za študente, ki se pri nas dobro izkažejo in jih pozneje zaposlimo.«

Podjetje, ki so ga ustanovili trije člani, ki so se pred velikim korakom že poznali, je pred velikimi izzivi: nadaljevanje širitve na tuje trge, vzpostavitev franšiznega sistema, prehod iz mikro v malo podjetje, razvoj novih rešitev, po katerih so zaznali potrebo na trgu in implementacija lastnega informacijskega sistema.

Se želiš preizkusiti v MP pripravnštvu? Preveri pogoje in se prijavi >>

Pripravništvo lahko opravite pri enem od naslednjih podjetij:

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje