Nov MP intervju: Alen Faljić – Ljubljana Startup

Avtor — 23.04.2012
Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani bo od 18. do 20. maja potekal Ljubljana Startup, dogodek na katerem se bodo združili mladi programerji, dizajnerji in podjetniki, da ugotovijo, ali je mogoče v treh dneh od prve zamisli do realizacije popeljati njihove poslovne ideje.
Nov MP intervju: Alen Faljić - Ljubljana Startup

Nov MP intervju: Alen Faljić – Ljubljana Startup (Vir slike: sxc.hu)

Ljubljana Startup v osnovi odgovarja na dve težavi: da obstaja ogromno posameznikov, ki bi radi bili podjetniki, a enostavno niso vpeti v to okolje in način razmišljanja, zato jim manjka znanj in izkušenj, ter da so študentje različnih fakultet v Ljubljani premalo povezani med seboj.

Celoten koncept dogodka je zrasel po številnih pogovorih med kolegi podjetniki, ključni preskok pa se je zgodil po Gospodarskem izzivu 2011, ki ga je organiziral TOPEF. Takrat so ugotovili, da je klasično tekmovanje za naj poslovni načrt že prežvečena zgodba in to je bil povod, da so začeli resno delati na alternativnem projektu.

Priprave potekajo že več mesecev, na projektu pa dela vedno več prostovoljcev. Na dogodku bo organizacijska ekipa štela prek 30 članov/prostovoljcev.

Več si preberite v MP intervjuju: Alen Faljić – Ljubljana Startup >>

Oznake: , , , , ,