Nov MP intervju: Aljaž Deu – Palačinkomat

Avtor — 03.09.2013
Verjetno je težko verjeti, da je v današnjih časih mogoče na enem mestu dobiti 180 palačink na uro, ko pa jih povprečni kuhar lahko speče nekaj deset… Za to z visoko stopnjo učinkovitosti poskrbi prvi slovenski Palačinkomat.
Nov MP intervju: Aljaž Deu - Palačinkomat

Nov MP intervju: Aljaž Deu – Palačinkomat (Foto: Suzan Gabrijan)

Palačinkomat vas obenem razveseli še s prelivom nutelle, temne ali bele čokolade in marmelade ter vam ob tem ponudi tudi kombinacijo grškega pridiha s feta sirom in olivami, izbiro palačink s tuno ali zelenjavno kombinacijo s porom, bučkami in paradižnikom … 

Prvotno lociran v bližini Cityparka, Palačinkomat sam po sebi predstavlja pravi fenomen v malem. Aljaž Deu, lastnik tega učinkovitega robota, nam je pri tem razjasnil nekaj stvari o sami ideji, ki je zasedla še neizkoriščeno tržno nišo v naši prestolnici.

Kako ste se domislili ideje o Palačinkomatu kot učinkovitem pripomočku za visoko stopnjo hitrosti pri peki palačink?

Palačinkomat sem našel na internetu in ga kupil, ko sem iskal klasične palačinkarje za peko palačink. Zdelo se mi je, da bi lahko prodal dovolj palačink, ampak takrat so se šele pojavile težave: Palačinkomat speče preveč palačink za klasično prodajo.

Izumiti sem moral nov poslovni model, ki pa ga verjetno še danes ne bi bilo, če ne bi slučajno mimo prišla znanka in ga priporočila enemu od večjih slovenskih podjetij. Tako je šele takrat nastal »Palačinkomat«, blagovna znamka.

Več si preberite v MP intervjuju: Aljaž Deu – Palačinkomat


Oznake: ,